Luo tarinoita ja videoita iPadilla

Helsingin yliopistossa keskustellaan paljon videoiden tekemisestä ja hyödyntämisestä opetuksessa. Humanistisessa tiedekunnassa on käynnissä iPad-hanke ja halusimme järjestää Digitaaliset tarinat oppimisen ja opetuksen tukena -työpajan hankkeessa mukana oleville opettajille. Kouluttajana toimi Turun yliopistosta Satu Hakanurmi, joka tekee väitöskirjaa digitaalisesta tarinankerronnasta. Ks. Satu Hakanurmi 28.5.2015 diat.

Lyhyessä “minityöpajassa” pääsimme jyvälle, mikä on digitaalinen tarinankerronnan menetelmä. Laitoimme harmaat aivosolumme pohtimaan, miten digitaalisia tarinoita voisi käyttää opetuksessa. Pääsimme ideoimaan omaa tarinaamme ja saimme lyhyen esittelyn iMovie-ohjelmaan. Kiitos osallistujille mieleenpainuvista henkilökohtaisista tarinoista!

iMovien lisäksi digitaalisia tarinoita ja videoita voi tehdä esimerkiksi helppokäyttöisellä Adobe Voice -ohjelmalla. Tässä oma ensimmäinen Adobe Voice –tarinani. Sen tekemiseen meni aikaa noin 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla! Ja jos uskaltaudut jakamaan tarinasi, laita linkki meillekin tiedoksi!

Ps. Muistathan, että voit toivoa OPTIlta koulutuksia lomakkeella.

One thought on “Luo tarinoita ja videoita iPadilla

  1. Kiitokset kaikille osallistujille myös kouluttajalta! Olitte aktiivisesti mukana ja myös minulle tarttui matkaan monta uutta ideaa.

    Adobe Voice on minulle tuntematon ohjelma, mutta ilmeisesti helppo käyttää sekin. Seuraavaksi ajattelin opetella käyttämän Explain Everything -ohjelmaa, jolla voi tehdä videoita hieman animaation tapaan.

    Yt. Satu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *