Tervetuloa HYKERRYS3 hankkeen pellonpiennarpäivään ma 2.8.2021 klo 10-14

Miten kierrätyslannoitteet pärjäävät vertailussa väkilannoitteisiin haastavana kasvukautena? Onko kompostien ja maanparannusaineiden käytöstä ollut satokasveille hyötyä kuivana kesänä? Tervetuloa katsomaan paikanpäälle kierrätysravinteilla lannoitettuja koeruutuja Helsinkiin, Haltialan tilan Laamannintien viereiselle koelohkolle (60.265247, 24.959960) ma 2.8.2021 klo 10-14. Katso tästä karttakuva sijainnista.

Tilaisuudessa HYKERRYS 3-hankkeen yhteistyökumppanit Soilfood Oy, Lantmännen agro Oy ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kertovat omien koeruutujensa vierustoilla kokeessa käytetyistä lannoituksista ja omista kierrätysravinnevalmisteistaan ja vastailevat mieluusti mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Helsingin yliopiston tutkijat kertovat hankkeen tutkimuksellisesta puolesta. Koeruuduilla kasvaa tänä vuonna ohraa, härkäpapua ja vehnää.

Mukana myös kemiallisia analyysejä maatalous- ja puutarhasektorille tarjoava Hortilab Oy ja maaperän olosuhteiden seurantaan langattomia monitorointijärjestelmiä tarjoava Soil Scout Oy. Tilaisuuden alussa agroekologian professori Juha Helenius pitää kierrätysravinneaiheisen puheenvuoron.

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Ilmoittaudu mukaan tekstiviestillä numeroon 050 354 6047