Talvipolku Helsingin Viikissä

Helsingissä Viikin arboretumin ympäristöön on avattu marraskuussa 2017 talvipolku. Polun varrella on 12 rastia, joiden infotauluissa esitellään kasvien talvehtimiseen liittyviä asioita. Taulut ovat maastossa vain talvikauden (marraskuu-huhtikuu) ajan.

Koko polun pituus on 1,8 km, mutta siitä voi kiertää myös lyhyemmän osan. Lähtöpisteeseen pääsee parhaiten Viikin ja Pihlajamäen suunnasta Viikin peltojen läpi kulkevaa tietä pitkin. Alueelle voi tulla ulkoilureittejä pitkin myös Vanhankaupungin tai Herttoniemen suunnasta.

Rastien aiheita ovat mm. talvivihreät kasvit, lumen suojaava vaikutus ja kasvien yhteyttäminen hangen alla, talventörröttäjät ja talvidendrologia. Rastien aiheet on listattu hiljattain avatuilla ”Kasvien talvi” –nettisivuilla. Sivuilla on myös talvipolun reittikartta.

Alueen poluilla ei ole talvikunnossapitoa. Varsinkin kevättalvella polut voivat olla erittäin liukkaita. Polulla liikutaan siten omalla vastuulla. Nettisivujen ja talvipolun koostamista on rahoittanut Tieteen tiedotus ry.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *