Opiskelijaksi?

Pyöritkö tällä sivustolla, koska harkitset globaalia kehitystutkimusta tulevaksi opiskelualaksesi? Oletko kiinnostunut globaaliin eriarvoisuuteen liittyvistä kysymyksistä?  Kiinnostaako sinua kehitysmaihin liittyvät kysymykset sekä kansainväliset ja globaalit teemat? Haluaisitko joskus työskennellä vaikkapa kansainvälisissä järjestöissä? Jos vastauksesi on kyllä, on aika tarttua pääsykoekirjaan ja ryhtyä lukemaan!

Kannattaa tutustua myös Valtiotieteellisen tiedekunnan omiin sivuihin, globaalin kehitystutkimuksen oppiaineen sivuihin, yhteiskunnallisen muutoksen opintosuuntauksen sivuihin, ja Kannunvalajien, valtsikan ainejärjestöjen kattojärjestön, sivuihin. Jos et löydä sivuilta hakemaasi, älä epäröi ottaa yhteyttä Keholaisiin – hallitus vastailee mielellään opiskeluun, hakemiseen tai vaikka opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin!

Vuonna 2017 globaali kehitystutkimus yhdistyi sosiaali- ja kulttuuriantropologian, talous- ja sosiaalihistorian ja poliittisen historian oppiaineiden kanssa. Uuden tieteenalan nimi on Yhteiskunnallinen muutos.  Pääaine opintosuunnassa valitaan kandidaatin tutkinnon toisena opiskeluvuotena vanhoista pääaineista – ennen vuotta 2017 opintonsa aloittaneet ovat voineet pyrkiä suoraan globaalin kehitystutkimuksen opiskelijoiksi, mutta sitä tuoreemman opiskelijat lukevat ensin kaksi vuotta kaikkia edellä mainittuja neljää pääainetta.

 

Vastaa