Miten voin osallistua?

Vuoden 2024 kilpailun tiedot päivittyvät tälle sivulle viimeistään tammikuussa 2024.

Suomen kielitieteen olympialaisten 2023 ensimmäinen vaihe järjestetään verkossa la–su 18.–19.2.2023. Tehtäviä voi tehdä omaan tahtiin kilpailun avautumisen ja sulkeutumisen välisenä aikana. Kilpailu on avoin kaikille Suomen lukiolaisille, ja siihen saavat osallistua myös yläkoululaiset. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista.

ILMOITTAUDU ALKUKILPAILUUN TÄSTÄ

Ilmoittautuminen ei ole sitova. Ilmoittautumislomake on avoinna myös kilpailuajan alkamisen jälkeen aina sunnuntai-iltaan asti.

Tehtävien suorittaminen alkaa lauantaina 18.2.2023 klo 10 ja päättyy sunnuntaina 19.2.2023 klo 22. Kilpailutehtävät julkaistaan myös pdf-tiedostona, jonka voit tulostaa tai tallentaa omalle koneellesi. Kaikki vastaukset on lähetettävä arvosteltavaksi samalla kertaa, eli kilpailulomaketta ei voi muokata lopullisen lähetyksen jälkeen. Voit kuitenkin siirtyä edestakaisin tehtävien välillä menettämättä vastauksiasi.

Kilpailuun kannattaa osallistua ja tehtävät palauttaa, vaikka et ehtisikään tehdä kaikkia tehtäviä aivan valmiiksi.

Voittajien nimet julkaistaan sivustollamme, ja oikeat vastaukset lähetetään osallistujille. Olemme lisäksi yhteydessä parhaisiin osallistujiin sähköpostitse ja kutsumme heidät loppukilpailuun Helsingin yliopistolle perjantaina 21.4.2023. Loppukilpailun neljä parasta kilpailijaa saavat mahdollisuuden edustaa Suomea kielitieteen kansainvälisissä olympialaisissa heinäkuussa 2023.

Olympialaisiin liittyvät kysymykset voi lähettää järjestäjille osoitteeseen ki-ol@helsinki.fi