Miten voin osallistua?

Suomen kielitieteen olympialaisten 2024 ensimmäinen kierros järjestetään verkossa la–su 2.3.–3.3.2024. Tehtäviä voi tehdä omaan tahtiin kilpailun avautumisen ja sulkeutumisen välisenä aikana. Kilpailu on avoin kaikille Suomen lukiolaisille, ja siihen voivat osallistua myös yläkoululaiset. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista.

KiOlin alkukilpailu, loppukilpailu ja kisa kansallisista palkintosijoista ovat avoimia kaikenikäisille Suomen lukiolaisille ja yläkoululaisille. Samalla KiOl toimii myös karsintana kansainvälisiin olympialaisiin (IOL), joissa kilpailevan tulee olla alle 20-vuotias IOLin avajaispäivänä 24.7.2024.

ILMOITTAUDU ALKUKILPAILUUN TÄSTÄ

Ilmoittautuminen ei ole sitova. Ilmoittautumislomake on avoinna myös kilpailuajan alkamisen jälkeen aina sunnuntai-iltaan asti.

Tehtävien suorittaminen alkaa lauantaina 2.3.2024 klo 10 ja päättyy sunnuntaina 3.3.2024 klo 22. Tehtävät voi palauttaa tällä välillä mihin aikaan tahansa. Kilpailutehtävät julkaistaan myös pdf-tiedostona, jonka voit tulostaa tai tallentaa omalle koneellesi. Kaikki vastaukset on lähetettävä arvosteltavaksi samalla kertaa, eli kilpailulomaketta ei voi muokata lopullisen lähetyksen jälkeen. Voit kuitenkin siirtyä edestakaisin tehtävien välillä menettämättä vastauksiasi.

Kilpailuun kannattaa osallistua ja tehtävät palauttaa, vaikka et ehtisikään tehdä kaikkia tehtäviä aivan valmiiksi.

Voittajien nimet julkaistaan sivustollamme, ja oikeat vastaukset lähetetään osallistujille. Olemme lisäksi yhteydessä parhaisiin osallistujiin sähköpostitse ja kutsumme heidät loppukilpailuun Helsingin yliopistolle perjantaina 12.4.2024. Loppukilpailun neljä parasta kilpailijaa tai heidän estyessään varasijalle sijoittuneet saavat mahdollisuuden edustaa Suomea kielitieteen kansainvälisissä olympialaisissa Brasiliassa heinäkuussa 2024. Myös KiOlissa kunniamaininnan saaneet palkitaan. Kisamatkan kustantaa Suomen Kulttuurirahasto.

Olympialaisiin liittyvät kysymykset voi lähettää järjestäjille osoitteeseen ki-ol@helsinki.fi