Tervetuloa

Tervetuloa osallistumaan Suomen kielitieteen olympialaisiin!

Helsingin yliopiston yleisen kielitieteen oppiaine ja Suomen kielitieteellinen yhdistys järjestävät vuosittaiset Suomen kielitieteen olympialaiset seuraavan kerran keväällä 2024. Alkukilpailu pidetään alkuvuodesta, ja ohjeet osallistumiseen löytyvät näiltä sivuilta.

Kielitieteen olympialaiset (KiOl) ovat lukiolaisille tarkoitettu tiedepohjainen kilpailu, joka tutustuttaa maailman kielelliseen monimuotoisuuteen. Kilpailutehtävien ratkaiseminen ei edellytä ennakkotietoja kielitieteestä tai tiettyjen kielten osaamista, vaan ongelmat perustuvat ongelmanratkaisuun ja harvinaisiin kieliin pohjautuvaan valmiiseen kieliaineistoon.

Olympialaiset sopivat kaikille: ne ovat loistava mahdollisuus tutustua kielitieteeseen erityisesti niille lukiolaisille, jotka haluavat hakea yliopistoon opiskelemaan yleistä kielitiedettä tai muuta kieliainetta, mutta ennen kaikkea kilpailu on tarkoitettu kaikille kielistä ja loogisesta päättelystä kiinnostuneille. Kilpailuun osallistuu vuosittain sekä kielistä että luonnontieteistä ja matematiikasta kiinnostuneita opiskelijoita.

Osallistu kilpailun ensimmäiseen nettivaiheeseen näiden sivujen kautta!