Pääkirjoitus 2/2016

Tasa-arvo. Yhdenvertaisuus.

päätoimitus

Suuria sanoja, joiden sisällöstäkään, saati keinoista niiden saavuttamiseksi, ei ole täyttä yksimielisyyttä.   Viime aikoina Suomessa on otettu askeleita kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Esimerkiksi ensimmäinen kansalaisaloitteella eduskunnan käsittelyyn edennyt lakialoite, aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista, on hyväksytty ja se astuu voimaan ensi keväänä.

Äitiyslakialoite on kerännyt tarvittavat 50 000 kannattajaa, ja se etenee eduskunnan käsittelyyn.   Samanaikaisesti olemme kuitenkin saaneet todistaa tasa-arvolle haitallista, eriarvoisuutta lisäävää hallituspolitiikkaa. Lisäksi konservatiiviset voimat kuten Aito avioliitto- ja #tyttö_poika -kampanjat sekä Rajat kiinni -liike pyrkivät toimimaan vastavoimana tasa-arvokehitykselle.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat sosiologisesti mielenkiintoisia ja monipuolisia teemoja, joita tutkimuksessa voi lähestyä lukemattomista lähtökohdista, ja joiden esilläpitäminen ja tutkiminen on yhteiskunnan terveyden ylläpitämiseksi olennaista.   Fuksit. Te olette raivanneet tienne yliopistoon, se on hieno saavutus. Tehkää kovasti töitä, nauttikaa, ja muuttakaa maailmaa paremmaksi. Toivotamme teidät tervetulleiksi opiskelijayhteisömme tasa-arvoisiksi jäseniksi

Published by

Oskari J Lappalainen

27 years old bachelor of social sciences. I've studied sociology, science and technology studies and computer science. I'm interested in how digitalization will affect the society.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *