Asiat oikeisiin mittasuhteisiin

4036ter_web“Jokainen sukupolvi on kohdannut muutoksia työelämässä. Menetelmät ja välineet ovat aina muuttuneet ja kehittyneet. Ei muutoksessa ole mitään mystistä, vaan se on pelin henki. Asiat pitäisi laittaa oikeisiin mittasuhteisiin, eikä kouhkata jostain yksittäisestä välineestä.”

Näin sanoo Anne Korkiakoski, jolla on pitkä ja monipuolinen ura viestinnän tehtävissä muun muassa Elisassa ja viestintätoimiston vetäjänä. Viimeksi hän työskenteli Kone Oy:n viestintä- ja markkinointijohtajana. Korkiakoski on yksi Viestinnän professiot muutoksessa -seminaarin puhujista joulukuussa.

Korkiakoski muistuttaa, että viestintäammattilaisen tärkein tehtävä ei ole päivittää somea. Viestijän tulee ymmärtää oman organisaationsa tavoitteet, tunnistaa kohderyhmät ja tietää, miten näihin kohderyhmiin voi viestinnän avulla vaikuttaa.

“Viestinnän ammattilaisia tarvitaan aina. Puuhastelijat ja some päivittäjät eivät pitkälle riitä, vaan ammattitaitoisia osaajia tarvitaan edelleen”, Korkiakoski sanoo.

“Osaahan jokainen vaikka vain lämmittää ruokaa kotona. Silti kokkeja tarvitaan, sillä välillä me tahdomme syödä huippuravintolassa. Ei se, että osaan keittää munan, tee minusta vielä kokkia.”

Korkiakoski on yksi puhujista joulukuussa järjestettävässä seminaarissamme Viestinnän professiot muutoksessa.

Lue lisää ja lmoittaudu mukaan Viestinnän professiot muutoksessa -seminaariin >

Kirjoittaja: Tiina Rintala-Siira, Helsingin yliopisto