Joulu tulee – oletko valmis?

kuva_piparkakkutaloKun aloin kirjoittamaan juttua, piti minun ihan ensin tarkistaa käytinkö tämän vuoden otsikon jo viime vuoden jutussa. No, en käyttänyt. Se saa siis jäädä. Vuoden 2012 juttu kyllä kävisi tänäkin vuonna, mikään ei ole muuttunut jos jouluhössötyksestä puhutaan. Eli puhutaanpa jostakin muusta. Joululahjat voisi olla sopiva aihe näin ennen vuoden suurinta juhlaa. Meillä järjestetään arpajaiset hyvissä ajoin ennen joulua, jokainen suvun aikuinen vetää hatusta yhden nimen ja hankkii sitten lahjan ainoastaan kyseiselle henkilölle. Aikuisten lahjatoiveet ovat hyvin järkeviä ja käytännöllisiä, niistä selviää helposti ja hymyssä suin.

Hymyssä suin olen kuunnellut myös tyttärieni lahjatoiveita (ovatkohan kuitenkaan olleet ihan näin kilttejä)?

Vanhempi tyttäreni 15 v. toivoo, ei sen enempää, kuin mopoautoa. Varmastikin ihan kiva lahja. Tosin se edellyttäisi, että hankkisin itselleni ilta- ja viikonlopputöitä sen maksaakseni. Voisikohan kompromissi olla sähköpolkupyörä (minäkin voisin sitä sitten lainata)? Ei missään nimessä – tosi noloa, joten unohdetaan se. Haen varmaan lahjakortin Henkkamaukkaan, sieltä löytyy joulun jälkeen varmasti kivoja “käytä ja heitä” -paituleita. Niitä ei teinillä ole koskaan liikaa.

Nuorempi tyttäreni 10 v. toivoo vähän vaatimattomampaa: järjestelmäkameraa. Hyvä lahja sekin, pääsee tutustumaan kuvauksen saloihin ja toteuttamaan itseään. Voi ottaa vaikkapa kivoja kuvia itsestään ja laittaa ne Instagramiin muiden ihailtavaksi. Siellä niitä on jo onkin tukuittain: törröhuulisia teinejä: tyttöjä ja poikia poseeraamassa peilin edessä, kaikki samasta muotista. Lohduttaudun ajatuksella, että se kuuluu tiettyyn ikään ja menee aikanaan ohi. Toivottavasti. Ehkäpä nuoremmalle ostan uuden hiusharjan ja sukkahousut 🙂 Ihan vaan kiusaksi.

Minä taas toivon puolestani lahjaksi joulurauhaa ja ehkä vähän Polly -karkkeja. Ja miehelleni ostin huopapohjalliset kenkiin, annoinkin ne jo etukäteen (mutta oli kovasti mielissään niistä, ei varmaankaan tajunnut, että ne olivat joululahja…)

Näin lopuksi palatkaamme takaisin otsikkoon: joulu tulee, oletko valmis? Minä ainakin olen. Kun aatto koittaa – ihan valmista kamaa 🙂