Helsingin yliopiston kirjaston verkkosivut uudistuvat

This post is also available in: englanti

Helsingin yliopiston kirjaston verkkosivut uudistuvat vähitellen syyslukukauden 2012 alussa. Beta-versio julkaistaan torstaina 30.8.2012.

Uuden sivuston ytimessä on helppokäyttöinen hakutoiminnallisuus, jolla asiakas voi hakea kirjoja, lehtiä ja artikkeleita kirjastotietokanta HELKAn lisäksi yliopiston avoimesta digitaalisesta arkistosta HELDAsta ja tiedonhakuportaali NELLin aineistoista yhdellä kertaa.

Lisäksi asiakas voi selata suoraan oman opiskelu- ja tutkimusalansa kannalta tärkeitä tietokantoja ja muita tiedonlähteitä Tiedonlähteet -selauksessa. Kun kiinnostava tietokanta löytyy, hakua kannattaa jatkaa suoraan sopivassa tietokannassa.

HELKAn ja Nellin tutut käyttöliittymät ovat niin ikään asiakkaan valittavissa, jos tiedonhaku niiden avulla sujuu vanhasta muistista mukavammin.

Aiemmin eri kampuskirjastojen sivustoilla hajallaan esitellyt kirjaston palvelut on koottu yhdelle sivustolle. Meilahden kampuskirjaston Terkon sivuston liikenne on ohjattu TerkkoNavigatoriin, joka palvelee asiakkaita tiedonhaussa ja -hallinnassa lääke- ja terveystieteiden alalla.

Uuden, ma 3.9.2012 avattavan pääkirjaston palveluihin voi tutustua etukäteen verkosta ladattavien karttojen avulla.

Ilmeeltään kirjaston uusi verkkosivusto on Helsingin yliopiston uuden visuaalisen ilmeen mukainen.

Mikäli et heti löydä etsimääsi uudelta sivustolta, voit vielä käydä katsomassa kirjaston vanhaa tuttua sivustoa. Huomaathan, että vanhan sivuston sisältö ei enää päivity elokuun 2012 jälkeen.

Palautetta sivustouudistuksesta voit lähettää suoraan kirjaston palautepostilaatikkoon: kirjasto [at] helsinki.fi. Kirjaston verkkopalvelut kehittävät sivustoa jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella.