Suomen Lähetysseura lahjoitti Toivo Koskikallion kirjakokoelman Helsingin yliopiston pääkirjastoon

This post is also available in: englanti

Lähetystyöntekijä ja sinologi Toivo Koskikallio (1889-1967) opiskeli Helsingin yliopistossa ja teki pitkän työuran Kiinassa, Hongkongissa ja Taiwanissa. Suomen lähetysseuran lahjoittama Koskikallion Kiina-aiheinen kokoelma sisältää pääosin sanakirjoja sekä hengellistä ja kiinalaista filosofista kirjallisuutta. Muutamat vanhimmat teokset ovat 1700-luvulta, ja osa aineistosta on vanhaksi kiinaksi, jota osaavat vain asiantuntijat. Suljetusta kokoelmasta noudetaan aineistoa tutkijan tilauksen perusteella käyttöön.

Kokoelman luovutti Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen. Luovutustilaisuudessa olivat mukana myös Koskikallion sukulaiset Jouko ja Petteri Koskikallio. Yliopiston puolesta lahjoituksen ottivat vastaan Helsingin yliopiston vararehtori Ulla-Maija Forsberg sekä ylikirjastonhoitaja Kaisa Sinikara.
Valokuva: Helena Hiltunen