Nelli-portaali poistuu käytöstä vuoden 2016 lopussa

This post is also available in: englanti ruotsi

Kansallinen tiedonhakuportaNelli-portaali 2004-2016ali Nelli ajetaan alas vuoden 2016 lopussa, kun palvelun ylläpito Kansalliskirjastossa lakkaa.

Nelli-portaalin korvaa Helsingin yliopistossa uusi Helka. Nellissä olevat lehdet ja muut tietoresurssit löytyvät jo nyt uudesta Helkasta.

31.12.2016 jälkeen Nellissä ei voi enää tehdä tiedonhakuja, palveluun ei voi enää kirjautua, eikä Oma Nelli -palveluun tallennettuja tietoja voi enää tarkastella.

Jos sinulla on tallennettuja tietoja Oma Nelli -palvelussa, voit siirtää ne talteen ennen 31.12.2016. Siirtääksesi tietoja pois Oma Nelli -palvelusta tutustu ohjeeseen Miten saan tietoni pois Nelli-portaalista?

5 Replies to “Nelli-portaali poistuu käytöstä vuoden 2016 lopussa”

 1. Tosi harmillista, että Nelli loppuu. Miten saa jatkossa yhtä helposti tietyn aihealueen lehdet. Nyt kosteen alansa (esim. clin pharmacol) lehdistä saa parilla klikkauksella ja pääse lukemaan joka päivä uusimmat, ko. päivänä ilmestyneet jutut, ilman että tarvitsisi kahlata isoa määrää muita lehtiä.
  Onnistuuko Helkalla yhtä näppärästi?

  1. Kiitos hyvästä kommentista!
   Aiheenmukaiseen/tietyn lehden uutuusseurantaan kannattaa käyttää kirjaston tarjoamaa Feed Navigatoria – https://www.terkko.helsinki.fi/feednavigator/
   Palvelusta on helppo valita seurattavat lehdet ja myös aiheenmukainen selaus on helppoa.
   Ohjeita palvelun käyttöön: https://www.terkko.helsinki.fi/feednavigator/starttiopas.php
   ja
   https://www.terkko.helsinki.fi/feednavigator/?help=1
   Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin osoitteessa e-library [at] helsinki.fi
   Ystävällisin terveisin,
   MiH / Hulib / Saatavuuspalvelut

 2. Hei,
  aktiivisille tutkijoille olisi tärkeä saada kaikista oman alan lehdistä näkyville tuoreimmat, siis juuri ko. päivänä “accepted” julkaisut. Nämä on relevanteimpia saman aihepiirin tutkijoille, jos aikoo pärjätä kans. välisessä “tiedekilpailussa”. Nelli-portaalin poistuminen taitaa vaikeuttaa oleellisesti näitä accepted-artikkelien hakua/lukemista? Jos tässä mennään takapakkia nykytilanteeseen nähden, niin asialla on todella suuri merkitys. Toivottavasti saadaan selkeä, yksinkertaiset ohjeet – nykyiset linkit eivät oikein vakuuta.

Comments are closed.