OLEMME AVANNEET UUDET HANKESIVUT.

TERVETULOA UUSILLE SIVUILLEMME OSOITTEESEEN:

www.arviointiakehittamassa.fi

 

Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osasto ja Koulutuksen arviointikeskus (HY) järjestävät   lukio-opettajille kohdennetun kurssin Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri –arviointi ja itsearviointi tavoitteellisen oppimisen tukena. 

Kurssin (5op) tavoitteena on tarjota tukea omien arviointikäytänteiden kehittämiselle lukion arjessa sekä syventää ja vahvistaa arviointiosaamisen eri osa-alueita. Kurssilla avataan arvioinnin käsitteitä ja teorioita monipuolisesti käytännön esimerkkien, tutkimustiedon ja monipuolisten harjoitteiden kautta. Kurssi on järjestetty lähiopetuksena yhteensä 12 kertaa (kuudella paikkakunnalla) ympäri Suomea lukuvuosina 2016-2017 ja 2017-2018 sekä verkossa MOOC-kurssina 2017-2018.

TULOSSA taas syksyllä 2018 (12.9.-14.12.2018) MOOC: LUKIOIDEN KEHITTYVÄ JA SÄHKÖISTYVÄ ARVIOINTIKULTTUURI  – ARVIOINTI JA ITSEARVIOINTI TAVOITTEELLISEN OPPIMISEN TUKENA

Ilmoittautuminen käynnistyy 11.8.2018. MOOC-kurssia uudistetaan lukuvuodesta 2017-2018 (21.11.2017-9.3.2018). Tule mukaan kehittämään arviointiasi ja verkostoitumaan verkossa muihin arviointia kehittäviin kollegoihin.

KURSSIT

Lähiopetuskurssi koostuivat kolmesta lähiopetuspäivästä 18h (3 x 6h), joiden aikana tehtiin pari- ja pienryhmätehtäviä sekä oheismateriaalista ja pienistä etäharjoitteista omien arviointikäytänteiden kehittämiseksi. Kursseilla käytettiin Helsingin yliopiston Moodle-oppimisympäristöä.

Kurssiin sisältyi 3 lähiopetuspäivää:

  1. Arviointi ja palaute oppimisen ja osaamisen kehittämisessä: Teoriasta käytäntöön, oppimistrategiat, oppimaan oppiminen, ajattelutaidot, lukio-oppimisen tavoitteet osana koulutusjatkumoa
  2. Itse- ja vertaisarviointi, Monipuolinen oppimisen ja osaamisen arviointi ja erilaisissa sähköisissä ympä- ristöissä, sähköisen yo-kokeen uudet tehtävätyypit
  3. Aktiivinen ja tavoitteellinen opiskelija, arviointikulttuurin kehittäminen

MOOC

Lähikoulutuskurssien lisäksi järjestetään valtakunnallinen MOOC-kurssi 21.11.2017-9.3.2018. Tervetuloa mukaan yhteisölliselle MOOC-kurssille, joka herättää ajatuksia arvioinnista ja avaa erilaisia toimintamalleja arvioinnin kehittämiseen ja antaa kipinän tarkastella omian arviointikäytänteitä ja kehittää omaa arviointiosaamista.

Kurssit ovat Opetushallituksen tukemia ja koulutus on maksutonta kaikille lukiossa toimiville opettajille sekä sidosryhmien edustajille. Matka-, majoitus-, ateria- ja sijaiskulut ovat osallistujan omalla vastuulla.

Kurssin johtaja toimii Prof. Jari Lavonen, Kasvatustieteiden osasto, HY Vastuukouluttaja: Marja Tamm, Koulutuksen arviointikeskus, Kasvatustieteiden osasto, HY ja kouluttajina Lauri Hellsten, Espoon yhteislyseon lukio; Risto Hotulainen / Koulutuksen arviointikeskus, HY ja Pekka Peura, StartUp High School

Tervetuloa mukaan kehittämään ja sähköistämään arviointikulttuuria lukioissa!

Lisätietoja: Marja Tamm, marja.tamm@helsinki.fi, 040-545 2927

Lukioarviointi_banneri1