OLEMME AVANNEET UUDET HANKESIVUT.

TERVETULOA UUSILLE SIVUILLEMME OSOITTEESEEN:

www.arviointiakehittamassa.fi

 

Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osasto ja Koulutuksen arviointikeskus (HY) järjestävät   lukio-opettajille kohdennetun kurssin Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri –arviointi ja itsearviointi tavoitteellisen oppimisen tukena. 

Kurssin (5op) tavoitteena on tarjota tukea omien arviointikäytänteiden kehittämiselle lukion arjessa sekä syventää ja vahvistaa arviointiosaamisen eri osa-alueita. Kurssilla avataan arvioinnin käsitteitä ja teorioita monipuolisesti käytännön esimerkkien, tutkimustiedon ja monipuolisten harjoitteiden kautta. Kurssi järjestetään lähiopetuksena kuudella paikkakunnalla ympäri Suomea sekä verkossa MOOC-kurssina.

KURSSIT

Lähiopetuskurssi koostuu kolmesta lähiopetuspäivästä 18h (3 x 6h), joiden aikana tehdään pari- ja pienryhmätehtäviä sekä oheismateriaalista ja pienistä etäharjoitteista omien arviointikäytänteiden kehittämiseksi. Kursseilla käytetään Helsingin yliopiston Moodle-oppimisympäristöä.

Kurssiin sisältyy 3 lähiopetuspäivää:

  1. Arviointi ja palaute oppimisen ja osaamisen kehittämisessä: Teoriasta käytäntöön, oppimistrategiat, oppimaan oppiminen, ajattelutaidot, lukio-oppimisen tavoitteet osana koulutusjatkumoa
  2. Itse- ja vertaisarviointi, Monipuolinen oppimisen ja osaamisen arviointi ja erilaisissa sähköisissä ympä- ristöissä, sähköisen yo-kokeen uudet tehtävätyypit
  3. Aktiivinen ja tavoitteellinen opiskelija, arviointikulttuurin kehittäminen

Kurssi järjestetään yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa eri puolilla Suomea lukuvuoden 2017-2018. Kaikilla kuudella AVI-alueella järjestetään yksi kurssikokonaisuus. Katso oman AVI-alueesi koulutuspäivämäärät koulutuskalenteri ja ilmoittautuminen välisivulta.

MOOC

Lähikoulutuskurssien lisäksi järjestetään valtakunnallinen MOOC-kurssi 21.11.2017-9.3.2018. Tervetuloa mukaan yhteisölliselle MOOC-kurssille, joka herättää ajatuksia arvioinnista ja avaa erilaisia toimintamalleja arvioinnin kehittämiseen ja antaa kipinän tarkastella omian arviointikäytänteitä ja kehittää omaa arviointiosaamista.

Kurssit ovat Opetushallituksen tukemia ja koulutus on maksutonta kaikille lukiossa toimiville opettajille sekä sidosryhmien edustajille. Matka-, majoitus-, ateria- ja sijaiskulut ovat osallistujan omalla vastuulla.

Kurssin johtajana toimii Prof. Jari Lavonen, Kasvatustieteiden osasto, HY ja kouluttajina toimivat Lauri Hellsten, Espoon yhteislyseon lukio; Risto Hotulainen / Koulutuksen arviointikeskus, HY; Pekka Peura, StartUp High School ja Marja Tamm, Koulutuksen arviointikeskus, Kasvatustieteiden osasto, HY

Ilmoittaudu nyt: Ohjelmat ja ilmoittautuminen täällä.

Tervetuloa mukaan kehittämään ja sähköistämään arviointikulttuuria lukioissa!

Lisätietoja: Marja Tamm, marja.tamm@helsinki.fi, 040-545 2927

Lukioarviointi_banneri1