Blogi

Tervetuloa lukioarviointi-hankkeen blogiin.

Tätä blogia kirjoitetaan Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri -täydennyskoulutuskurssin teemojen pohjalta. Blogaajina toimivat kurssin kouluttajat ja erilyliopistojen ja asiantuntijatahojen henkilöt. Tekstien ohessa tarjoamme lyhyitä videoita, kurssimateriaalia sopiviksi paloiksi pätkittyinä, linkkejä, materiaalia, lukusuosituksia ja paljon muuta arviointiin liittyvää. Lukuvuonna 2017-2018 lähikurssien rinnalla pyörii myös MOOC.kurssi, jonka voi aloittaa vielä joulukuun alussa. Yhteinen ensimmäinen webinaari on 21.11. klo 15:30-17:00.

Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri-kurssi on käynnissä kuudella paikkakunnalla (Helsingissä, Itä-Suomessa, Tampereella, Oulussa, Turussa ja Rovaniemellä). Lukuvuonna 2016-2017 aikana kurssille osallistui n. 240 opettajaa eri puolilta Suomea ja 2017-2018 lukuvuonna kurssit on myös jo lähes täynnä. Muutamalla paikkakunnalla on vileä paikkoja, joten niihin pääsee vielä mukaan joko ekalle kerralle tai MOOCin kautta kirimällä toiseen ja kolmanteen päivään.  Materiaalejamme voi hyvin esittää ja käyttää lukioiden omissa koulutustilaisuuksissa ja opettajankokouksien oheismateriaalina.

Blogin tavoitteena on levittää koulutuksemme teemoja laajemmin lukio-opettajien tietoon ja toivomme, että tämä blogi herättää ajattelemaan arviointikulttuuria lukioissa, oman arviointiosaamisen kehittämistä ja arvioinnin vaikutuksia opiskelijoiden aktiiviseen rooliin tavoitteiden asettamisessa ja niiden saavuttamisessa. Blogit haastavat tarkastelemaan teemoja eri näkökulmista ja blogitekstien loppuun on koottu aina kuhunkin blogiin liittyviä kysymyksiä, joita voi hyödyntää omassa lukiossa keskustelun herättelijöinä.

Kurssiemme palautteessa keskeisiä viestejä ovat olleet:

”Kiitos monipuolisesta ja antoisasta kurssista, joka tarkasteli asioita monesta näkökulmasta tutkimustietoa ja käytänteitä yhdistellen. Oli hyvä, kun teillä ei kuitenkaan ollut mitään yhtä agendaa ajettavana vaan jokainen sai ajatella itse. Kiitos.”

”Konkreettiset ja käytännössä testatut ideat ja monipuolinen teoria tarjosivat ajateltavaa oman arvioinnin kehittämiseen.”

Toivomme, että tämä sama tunnelma ja kokonaisuus välittyy osin myös blogimme kautta ja arvioinnista käytävä keskustelu lukioissa saa tukea ja virikkeitä materiaaleistamme.

Tervetuloa mukaan #lukioarviointi -blogiimme!

Voit seurata meitä FB:ssä tykkäämällä sivusta Lukioarviointi (Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri, osallistumalla keskusteluun FB-ryhmässä ”Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri” tai seuraamalla #lukioarviointi’a Twitterissä. Tervetuloa mukaan myös somekanaviimme.