MOOC

MOOC: LUKIOIDEN KEHITTYVÄ JA SÄHKÖISTYVÄ ARVIOINTIKULTTUURI  – ARVIOINTI JA ITSEARVIOINTI TAVOITTEELLISEN OPPIMISEN TUKENA

TULOSSA taas syksyllä 2018 (12.9.-14.12.2018).

Ilmoittautuminen käynnistyy 11.8.2018. MOOC-kurssia uudistetaan lukuvuodesta 2017-2018 (21.11.2017-9.3.2018). Tule mukaan kehittämään arviointiasi ja verkostoitumaan verkossa muihin arviointia kehittäviin kollegoihin.

———————————————————————————————–

Lukioarviointi-MOOC (massive online open course) kurssi on verkossa tapahtuvaa oppimista, jonka tavoitteena on tarjota tukea omien arviointikäytänteiden kehittämiselle lukion arjessa sekä syventää ja vahvistaa arviointiosaamisen eri osa-alueita. Kurssilla avataan arvioinnin käsitteitä ja teorioita monipuolisesti käytännön esimerkkien, tutkimustiedon ja monipuolisten harjoitteiden kautta. Korkealaatuiset ja kiinnostavat kurssimateriaalit tekevät kurssin kolmen moduulin suorittamisesta mielekästä. Sisällössä hyödynnetään esimerkiksi videoita, joissa lukuisat asiantuntijat jakavat näkemyksiään koskien arviointikulttuuria.

Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osasto ja Koulutuksen arviointikeskus (HY) järjestävät Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri MOOC –täydennyskoulutuskurssin (5 op) yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa. Kurssi on osallistujille maksutonta Opetushallituksen tukemaa täydennyskoulutusta. Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri -verkkokurssilla et jää yksin, vaan olet osa oppivaa arviointiyhteisöä. Kehitetään yhdessä lukion arviointikulttuuria ja tuetaan oppimista arvioinnilla.

MOOC-lukioarviointi -esite 2017–2018 

Ilmoittaudu mukaan nyt, vaikka koko työyhteisösi kanssa!

Kirjaudu sisään kurssille: Luo omat tunnuksesi ja astu sisään… mooc.helsinki.fi

Ilmoittautumiseen ja käytännönjärjestelyihin liittyvät kyselyt: Laura Kortesoja, laura.kortesoja@helsinki.fi

Lisätietoja kurssista: Marja Tamm, marja.tamm@helsinki.fi

Usein kysyttyä

  1. Kurssin webinaareihin ei ole pakko osallistua, mutta ne tukevat kurssin suoritusta ja webinaareissa pääsee keskustelemaan aiheesta pienryhmissä sekä yhteisesti. Webinaarit on rakennettu vuorovaikutteisiksi, joten samalla pääset myös osaksi uudentyyppistä verkko-oppimista.
  2. Kurssin suorittaminen on varsin joustavaa ja voit osallistua silloin kun sinulle parhaiten sopii (vuorokauden ajasta riippumatta). Kurssin aikataulutus on tehty ennen kaikkea vertausarviointiajanjaksoja ja materiaalinilmestymisjaksoja varten. Kurssin voi aloittaa vielä joulukuun alussakin päästäkseen samaan rytmiin.
  3. Tehtäviä on kohtuullinen määrä ja niiden tavoite on tukea ja aktivoida ajattelemaan asioita. Ei siis tekemistä vain tekemisen ilosta.
  4. Tämä MOOC on mahdollisuus testata yhteisöllisyyden rakentamista verkossa. Tule mukaan ja esittele itsesi.

Lukioarviointi_banneri1