Hyvä työ

Hyvä työ
Idea on muuttanut muotoaan mutta eiköhän sieltä tällä hiomisella timantti paljastu.  Ryhmäkin alkaa saamaan nyt muotonsa, kun saatiin loistavaa lisävahvistusta.

 

Idea: Nuoret  (yläaste – lukioikäiset) keksivät itse itselleen työn, jolla ei ole vielä tekijää. Työ voi olla siis mitä tahansa, mitä tahansa, joka hyödyttää alueen asukkaita/ympäristöä.  Idea toimii niin, että nuori paikantaa jonkin asian, jota hän haluaa parantaa/kehittää. Täten nuorella on myös motivaatioita tehdä asia, kun se on itse keksitty ja vastaa sitä, mitä hän osaa (oman osaamisen jalostaminen työksi).

 

Vaiheet nuorelle:  Hakja/ryhmä tekee apurahahenkisen työsuunnitelman (mitä, milloin, missä, kuka tekee, työn kesto) ja lähettää sen Hyvä työ –yhdistykseen, jossa hakemus käsitellään ja tarvittaessa sen muotoilussa/toteustapa yms. autetaan.  Koska rahaa on todennäköisesti vähemmän kuin hakijoita niin toteutettavista työehdotuksista äänestetään (alueella, internetissä, tapa vielä auki)  ja eniten ääniä saaneet saavat rahoituksen.  Nuoret tekevät työn ja, kun se on tehty niin työstä raportoidaan. Nuoret myös saavat työstä työtodistuksen.

 

Skaalaus: Aloitamme pilotoinnin Vuosaaresta, joka on maantieteellisesti selkeä alue ja, jonka väestörakenne sopii hyvin kokeiluun.  Tarkoitus on saada mukaan alueen toimijoita.  Jatkossa idea on helppo monistaa muihin kaupunginosiin ja kaupunkeihin.

 

Rahoitus: Yritykset, yhdistykset ja säätiöt, jotka haluavat tukea nuorten työllistymistä ja parantaa alueella asuvien ihmisten hyvinvointia, turvallisuutta, ympäristöä… Raportointi rahojen käytöstä rahoittaville tahoille yhdistyksen internet-sivuilla (rahojen käyttö on hyvin läpinäkyvää). Nuorilla on myös vapaamuotoinen dokumentointivelvollisuus haluamallaan tyylillä  (video, kuvat, teksti).

 

Idean testaus: Ensi viikolla pääsemme toivottavasti Vuosaaren lukioon kysymään nuorilta ideoita ja mielipiteitä. Jos se ei onnistu, niin kokeilemme toisia kouluja, internettiä yms.

 

Epäselvää:
  • Tällä hetkellä kyseessä on yhdistys (olisiko säätiö tai yritys parempi?),
  • Palkkaus (kesätyösetelihenkinen palkkaus, pitäisikö summavaihtoehtoja olla tietty määrä vai avoin?)
  •  Toteutettavien ideoiden äänestys (internet/alueen toimijoilla,  riippuu myös siitä, onko kiinteät hakuajat vai otammeko hakemuksia vastaan joustavasti).
  •  Ideoista riippuen joudumme todennäköisesti selvittämään kaupungilta, mitä lähiympäristössä saa tehdä (lupa-asiat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *