ITF Taekwon-Do UniSportissa: hikeä, hymyjä ja kovaa treeniä

Hytaekwon-Do-2Kun kerron uusille tuttavuuksille harrastavani kamppailulajia, saan aika paljon ihmetystä osakseni. Viimeistään siinä vaiheessa kun paljastan olevani musta vyö, alkavat kulmakarvat kohota. Kieltämättä olemukseni – hätäisesti 160 senttiä pituutta – ei ensimmäisenä tuo mieleen potkuja ja lyöntejä rakastavaa kamppailu-urheilijaa. Se onkin Taekwon-Don rikkaus, sillä laji sopii kaikille, ja se näkyy myös treenisalilla.

Unisportilla Taekwon-Doa voi harrastaa Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seurassa, joka tarjoaa harjoituksia lukuisia kertoja viikossa. Salilla näkee kaikennäköisiä ja -kuntoisia urheilijoita, joilla on hyvin erilaiset taustat mutta joita kaikkia yhdistää rakkaus lajiin. Korealainen kamppailulaji on vienyt mennessään sydämet, jotka nykyisin sykkivät tarkoille  ja nopeille lyönneille sekä potkuille, rohkeutta vaativille murskauksille ja haastaville itsepuolustusharjoitteille. Lajissa on pääpaino potkuissa ja se haastaakin harrastajat venyttelemään: aikuisiällä lajin aloittaneet voivat yhtä hyvin taipua korkeisiin potkuihin kuin lapsesta saakka pään korkeuteen jalkojaan heilutelleet. Notkeudesta on hyötyä, mutta se kehittyy yhtä lailla harrastuksen edetessä.

HYTKD:n harjoitukset ovat turvallisia mutta haastavia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Se ei kuitenkaan estä treenaajia hymyilemästä ja nauttimasta harjoittelusta – pikemminkin päinvastoin! Laji vaatii tiukkaa kuria, mutta antaa vastavuoroisesti paljon: oman fyysisen kehittymisen lisäksi Taekwon-Do on tuonut omaan elämääni liudan ystävyyssuhteita, ja hyvä henki näkyy myös treeneissä. Jokainen on valmis antamaan harjoituksissa kaiken, ylittämään itsensä ja näyttämään oman haavoittuvaisuutensa. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen yhdessä muiden kanssa tiivistää seuraa ja takaa ilmapiirin, jonne haluaa palata kerta toisensa jälkeen.

Hytaekwon-Do-4Monet kaipaavat erityisesti syksyisin motivaatiota urheiluun, ja uuden lajin aloittamisen tuoma alkuinnostus loppuu usein viimeistään lokakuun ensimmäisten sateiden koittaessa. Hyvä treeni-ilmapiiri, mielenkiintoiset harjoitukset ja loistavat treenikaverit kuitenkin takaavat, että Taekwon-Do-harjoituksista ei millään malttaisi olla pois. Treenisali käykin melko nopeasti kotisohvaa ja televisio-ohjelmia mielenkiintoisammaksi, kun luvassa on hikiset treenit hyvässä seurassa.

Taekwon-Do on monipuolinen laji, joka kehittää muun muassa kehonhallintaa, tasapainoa, voimantuottoa ja notkeutta. Lajin osa-alueita on useita, esimerkiksi liikesarjat, itsepuolustus, ottelu sekä murskaus tulevat tutuiksi Taekwon-Don parissa. HYTKD:n alkeiskurssi on parhaillaan käynnissä ja mukaan voi tulla syyskuun ajan. Treenejä järjestetään kaksi kertaa viikossa: torstaisin Helsingin normaalilyseolla kello 18.15-19.30 ja sunnuntaisin Töölön Unidojolla kello 11.00-12.00. Nähdään treeneissä!

Lue lisää Taekwon-Dosta!

Teksti: Inka KhanjiHytaekwon-Do-Inka
Inka on Helsingin yliopiston Taekwon-Do -ohjaaja, 4. asteen musta vyö ja harrastanut Taekwon-Doa 16 vuotta. Parasta lajissa on hänen mukaansa itsensä ylittäminen, raskaiden ottelutreenien jälkeinen fiilis sekä potkut, jotka tekevät Inkan mukaan Taekwon-Dosta erityisen.

 

UniSport vinkkaa!

Lue myös aikaisempi juttumme seuratoiminnasta UniSportissa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.