Acessories for the new decade

Saan heti muistutuksen siitä, etten ole enää nuori opiskelija. Vasta kaukolainaamani ensimmäinen tenttikirja ei mahdu käsilaukkuun ja joudun kantamaan sitä kädessä. On kauhean ylpeä olo, kohta unohdan kirjan Ravintola Alvariin vain saadakseni hakea sen myöhemmin ”Anteeksi jäiköhän tänne filosofian kirjaa? Niin minun, luen tämänkaltaista kirjallisuutta päivittäin.”

 Kerroin ystävättärelle, että kaukolainaamani kirja on saapunut. Ensimmäinen tenttikirja tenttiin jonka päivämäärää en ole selvittänyt. Toivottavasti ei ollut tänään. Ei hätää, vertaistuki tunnustaa, ettei ole edes kirjautunut sisään syksyllä alkaneisiin omiin opintoihinsa. Huoahdan, aikuisten maailma on lorvijoita täynnä.

 Toinen kirja on vielä karussa. Se on saatavilla Turun yliopiston kirjastossa, mutta joku uusii sitä jatkuvasti. Joko joku on menossa samaan tenttiin kanssani tai gradun tekijä, joka kasaa ensin kirjat kotiinsa ja jättää ne sitten lukematta. Yliopiston kirjasto pyytää pini-koodia. Mihinhän olen omani tallettanut ja mihinkähän sähköpostiosoitteeseen pyysin salasanavahvistuksen. Milloinkahan olen viimeksi käyttänyt akateemista kirjastoa? Olenkohan edes kirjoilla niillä enää? Se selviäisi, jos löytäisin pin-koodini, mutta minkähän vuoden almanakan takasivuilla se on?

 Opiskelu vaatii jämerää otetta ja alituista päämäärätietoisuutta. Pahaksi onneksi tein uudenvuodenlupauksen ja lupasin kuntoilla enemmän. Pitää mennä. Sorkke.

4 Replies to “Acessories for the new decade”

  1. Kuntoilun ja opiskelun välillä tasapainoilu on yksi aikuisopiskelun pään sisäistä kiistaa aiheuttavista aiheista. Itse aloitin koko Avoimessa opiskelun kun yritin keksiä jotain mielekästä hommaa sille ajalle, jonka vietin jäähallien kahvioissa lapseni harrastaessa. Nyt lapsen harrastukset ovat vaihtuneet ja siirtyneet paikkoihin, joissa voin itse samalla kuntoilla. Olen kuitenkin huomannut että kehon rasittaminen tekee mielestä sen verran virkeämmän, että opiskelukin onnistuu. Ajankäytön optimoimiseksi olisi tietysti hauska löytää kuntolaji, jossa voisi samaan aikaan opiskella, harmi ettei Avoimen luentoja saa ladattua MP3-muotoon ja mukaan pururadalle tai ladulle.

  2. Eikö niitä saa ladattua? Opiskellessani verkkokurssilla pari vuotta sitten luennot olivat nimenomaan mp3-muodossa.

  3. Voi, joku muukin sirottelee tärkeät koodit almanakkoihin. Jos ei ole raamatun kokoista allakkaani käsillä käytän vanhoja kuoria lehtikasasta merkintöihin ja sujautan ne myöhemmin almanakan väliin.

    En ole hankkinut tämän vuoden almanakkaa. Jospa ostan pienen kouluvihkon väliin, joka sitten a) ei huku b) siirtyy seuraavalle vuodelle ja jossa c) on ne tärkeät merkinnät.

  4. Yritin tutkia noita verkkoluentoja tarkemmin ja lataamista mp3-muotoon, mutta en kyllä löytänyt mitään keinoa. Luennot avautuvat siis Adoben Connect Pro -ympäristöön, jossa materiaali näyttäisi toimivan Flashillä. Ilmeisesti joskus aiemmin ovat olleet mp3-muodossa, mutta voi olla että nykyään luentomateriaalia ei jaeta kopioitavassa muodossa.

Comments are closed.