Pientä pintaremonttia vai uusi, uljas elämä?

Moni meistä toivoo, että vuoden tai vuodenajan vaihtuessa myös elämä muuttuisi. Lupauksia laatuajasta perheen kanssa, uuden liikuntaharrastuksen aloittamista tai tutkinnon loppuun suorittamisesta tehdään itselle ja muille. Stailaukseen pääsevät niin koti, keho kuin mielikin. Mistä sitten johtuu, että pian innostus alkaa jo haihtua eikä mikään tunnukaan oikeasti muuttuneen?

On hyvä, että joskus pysähtyy miettimään, mitä elämältä haluaa. Uusi vuosi, kevät tai syksy voi hyvinkin tuoda mukanaan uusia ajatuksia, tunteita ja tekoja. Ajankohta ei kuitenkaan ole tärkeintä vaan se, että ymmärtää, mistä kaipaus muutokseen saa alkunsa. Pienillä arjen valinnoilla on elämässä paljon suurempi merkitys kuin lyhytaikaisilla päätöksillä.

Uuden harrastuksen tai opiskelun voi aloittaa miettimättä sitä, jaksaako sitä jatkaa. Jos jostain asiasta kiinnostuu aidosti, siitä tulee pian tärkeä ja luonnollinen osa elämää, ja aikaakin järjestyy. Kiinnostutaan siis itsestämme, läheisistämme, uusista elämyksistä tai palataan vaikka jonkun vanhan lempiharrastuksen pariin aivan rauhassa ja ilman suorittamisen pakkoa. Elämänmittainen projekti rakentuu pala palalta, eikä sille ole määrätty yhtä ainoaa suuntaa tai päämäärää. Monilta tahoilta kuultu totuus on hyvä muistaa: emme voi muuttaa toisia, ainoastaan itseämme.

4 Replies to “Pientä pintaremonttia vai uusi, uljas elämä?”

 1. Oma pitkään harkittu ratkaisu voi olla toiselle perheenjäsenelle käsittämätöntä. Vaikka kuinka perustelet, tämä on minun ratkaisuni, en tee tätä kiusaksi sinulle.

  Nukun huonosti ja päätin alkaa nukkumaan toisessa huoneessa. Kuuntelen radiota ja luen tenttikirjoja unen viipuessä, en siis häiritse vieressä nukkujaa.

  Naisen oma huone ei taida mahtua miehen tajuntaan, joka taas naisesta on oikeutettua, jos siihen löytyy järkevä syy, ei siis pelkkä periaate. Miehen pelkkä periaate vailla järkevää sisältöä riittä tuomitsemaan naisen tarkkaan mietityn ratkaisun.

 2. Oma pitkään harkittu ratkaisu voi olla toiselle perheenjäsenelle käsittämätöntä. Vaikka kuinka perustelet, tämä on minun ratkaisuni, en tee tätä kiusaksi sinulle.

  Nukun huonosti ja päätin alkaa nukkumaan toisessa huoneessa. Kuuntelen radiota ja luen tenttikirjoja unen viipyessä, en siis häiritse vieressä nukkujaa.

  Naisen oma huone ei taida mahtua miehen tajuntaan, joka taas naisesta on oikeutettua, jos siihen löytyy järkevä syy, ei siis pelkkä periaate. Miehen pelkkä periaate vailla järkevää sisältöä riittää tuomitsemaan naisen tarkkaan mietityn ratkaisun.

 3. No, joo tuli viesti, jossa oli pari kirjoitusvirhettä ja korjattu versio. Yritin poistaa ensimmäisen. Ei onnistunut. Tekniikka on ihmeellistä ja eritoten, kun sitä käyttää ihminen

 4. Naisen oma huone kuulostaa erittäin hienolta ajatukselta. Kiva, että sait sen toteutettua!

Comments are closed.