Uusi seurantavaihe käynnissä nyt!

Predo-tutkimus jatkuu 7–11-vuotisseurannalla. Uudet kyselylomakkeet on nyt lähetetty ja tutkimusryhmässä odotetaan jo innolla niiden palautumista!

Predo-tutkimusryhmällä oli useampi postitustalkoo, että kaikki yli 3000 kirjettä saatiin matkaan 🙂

Tutkimuksen laadun takia olisi todella tärkeää saada mahdollisimman korkea vastausprosentti. Muuten on vaarana tapahtua ns. systemaattista harhaa, eli esim. kiireisimmät vanhemmat jättävät muita useammin vastaamatta. Tällöin tutkimustuloksista ei voi tehdä luotettavia päätelmiä ja myös muiden seurantojen tekeminen vaikeutuu. Suomalaiset tutkimukset ovatkin maailmalla todella arvostettuja, sillä pitkittäistutkimuksia voidaan tehdä poikkeuksellisen hyvin toimivan väestörekisterin ansiosta, ja suomalaiset ovat yleensä ahkeria osallistumaan seurantatutkimuksiin.

Kyselyssä on kysytty monenlaisia asioita liittyen mm. kehitykseen, temperamenttiin ja uneen. Vastausten pohjalta saadaan varmasti tehtyä useita hienoja pro graduja, väitöskirjoja ja muita ainutlaatuisia tutkimuksia!

Ihanaa kesän alkua kaikille ja iso kiitos tutkimuksiin osallistuneille!

/ Erica Michelsson

 

Author: Deleted User

Special user account.