Maisteriohjelman opetus alkaa!

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2017-18 ensimmäisille kursseille on jo hyvässä vauhdissa. Olen koonnut alle tietoja ensimmäisen jakson valinnaisesta opetuksesta. Kunkin kurssin yhteydessä on linkki kurssisivulle, josta löytyy tarkempaa tietoa. Kurssisivut ovatkin nyt tärkein kanava opetusta koskevan tiedon jakamisessa.

Temaattiset kurssit

Uuden maisterintutkinnon suurin uutuus lienevät temaattiset, osastojen yhteiset kurssit. Ensimmäisessä jaksossa näitä on kolme. (1) Kärsimys, pahuus ja kuolema, (2) Uskonto, tieteet ja evoluutio sekä (3) Religion, Migration and the City. Viimeksimainittu on tämän vuoden ns. jokerikurssi, eli vain tänä vuonna pidettävä teemakurssi.

Oppiaineiden kurssit

Maisteriohjelman opiskelijoiden kannattaa huomata, että uuteen tutkintoon saa entistä helpommin mahtumaan myös toisten ainelaitosten kursseja. Sen vuoksi kannattaa katsella tarjontaa myös omaa tieteenalaa laajemmin. Alla tällaisia kursseja, jotka alkavat ensimmäisessä jaksossa.

Eksegetiikka
Johdatus Filon Aleksandrialaisen maailmaan
Biblical Hermeneutics
Gnostilaisuus, juutalaiskristillisyys ja apokryfiset evankeliumit, lukupiiri

Kirkkohistoria
Prayer and Worship in the Early Church
Kristinuskon ja kulttuurin vuorovaikutus Euroopassa

Systemaattinen teologia
Antiikin ja varhaiskeskiajan teologisia ihmiskäsityksiä
Suvaitsevaisuus ja hyväksyvä tunnustaminen
Yhteistoiminnan etiikka
Kosmologia kristinuskon historiassa

Käytännöllinen teologia
Käytännöllisen teologian perspektiivejä
Uskonto ja kriisit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *