Yhteydenotto ja media

Piilopuisto kutsuu kokemaan ja kohtaamaan

Helsingin yliopisto
19.9.2014

Opiskelijoiden järjestämä kaupunkikulttuuritapahtuma tuo eloa vanhaan satamamakasiiniin Jätkäsaaressa. Lauantaina 11.10.2014 järjestettävä kaupunkitapahtuma on avoin kaikille.

Helsingin yliopiston kaupunki- ja kulttuurimaantieteen ja sosiologian opiskelijat sekä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin opiskelijat järjestävät lauantaina 11.10.2014 klo 11-18 kaikille avoimen Piilopuisto-tapahtuman Jätkäsaaren L3-satamamakasiinissa. Tapahtuma on maksuton, suunnattu kaikenikäisille kaupunkilaisille ja se toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

Satamamakasiinin sisälle rakentuva Piilopuisto johdattaa kaupunkilaiset mielenkiintoiseen ja inspiroivaan urbaaniin puistoon. Luvassa on kohtaamisia puiston penkeillä, taide-elämyksiä sekä pysähtymistä kiireen keskellä. Ja jos puistojooga jäi kesällä kokematta, niin vielä ehtii! Luonnollisesti puistossa vietettyyn päivään kuuluvat myös hyvät eväät, jotka voi napata mukaansa ruokakojuista makasiinin pihalta ja nauttia piknikillä Piilopuistossa.

Sataman käytöstä vapautunut Lars Sonckin suunnittelema tiilimakasiini L3 sijaitsee keskeisellä paikalla Jätkäsaaren uuden kaupunginosan rannassa. Piilopuisto-tapahtumalla haluamme nostaa esiin uuden kaupunginosan mahdollisuuksia ja luoda tilaa yhdessäololle ja kohtaamisille.

Tapahtuma toteutetaan yhdessä Helsingin kaupungin Tilakeskuksen kanssa, ja se on osa Helsingin yliopiston poikkitieteellistä “Kaupunkikulttuuri ja uudet toimijat” -kurssia. Viime vuoden tapahtumaksi valikoitunut tee-se-itse-kaupunkikulttuuritapahtuma ”Vapaampi Helsinki” keräsi Suvilahden Kattilahalliin noin 600 kävijää.

Lisätiedot:

Johanna Jantunen, Helsingin yliopisto, tapahtuman viestinnästä vastaavien opiskelijoiden yhteyshenkilö, johanna.jantunen@helsinki.fi

Rami Ratvio, kulttuurimaantieteen yliopistonlehtori, geotieteiden ja maantieteen laitos, Helsingin yliopisto, rami.ratvio@helsinki.fi, 050 359 4572

Aino Kuusimäki, geotieteiden ja maantieteen laitos, Helsingin yliopisto, aino.kuusimaki@helsinki.fi

Lasse Tarkiainen, sosiaalitieteiden laitos, Helsingin yliopisto, lasse.tarkiainen@helsinki.fi

https://blogs.helsinki.fi/uudettoimijat/

https://www.facebook.com/uudettoimijat

https://twitter.com/Piilopuisto

http://instagram.com/piilopuisto

Tiedote Word-muodossa

L3-makasiini: Tyynenmerenkatu 6, 00220 Helsinki, Finland

Kuvia

Kaikki mediakuvat löytyvät täältä (Google Drive).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *