Ajatuksia Zoterosta ja Atlaksesta

Zoteron käyttäminen vaati hieman totuttelua. Tunnistaako se automaattisesti aineistosta keskeiset muuttujat (tekijä, julkaisija jne), vai pitääkö nämä aina laittaa käsin? Joka tapauksessa hyödyllinen tuttavuus.

Atlas oli alkukömmähdysten jälkeen positiivinen kokemus. Ensimmäisellä kerralla kävin huolella läpi yhden artikkelin, mutta jostain syystä koodaukset tallentuivat ilman tekstiä. Ajatus koodaamisesta on ylipäätään hyödyllinen, vaikka erityistä ohjelmaa ei käyttäisi (ts. tekstiin perehtyessä lajittelee sisältöä eri kategorioihin).

Helposti ajattelee, että kyllä nämä jutut onnistuvat ilmankin, mutta loppujen lopuksi pienellä vaivannäöllä on mahdollista oppia käyttämään molempia ohjelmia niin, että ne lopulta tekemisen laadussa ja helppoudessa tuovat niiden opiskeluun käytetyn ajan moninverroin takaisin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *