Examinarium -koulutuksia ja -työpajoja

Elokuussa järjestetään uuden tenttiakvaariojärjestelmän Examinariumin koulutuksia uusille käyttäjille ja työpajoja poistuvaa tenttiakvaariojärjestelmää käyttäneille opettajille.

Ilmoittautuminen Henkassa tai sähköpostitse ok-tenttiakvaario (at) helsinki.fi
Kouluttajina: Opetusteknologiapalvelujen verkkopedagogiikan asiantuntijat ja verkko-opetuksen koordinaattorit.

Examinarium-koulutus

 • Keskustassa to 18.8. klo 13-16
 • Viikissä ti: 16.8. klo 13-16

Examinarium on sähköinen tenttijärjestelmä. Opettaja luo Examinariumiin tentin, jonka jälkeen opiskelijat voivat varata tenttiajan tenttitilasta itselleen sopivaan aikaan. Yliopistolla on useampia tenttitiloja, joissa on tietokoneet tentin tekoon ja tallentava tenttivalvonta. Examinarium tuo opiskelijoille joustavuutta tenttiin ja vapauttaa opettajan erillisten tenttitilaisuuksien järjestämisestä.

Examinarium soveltuu parhaiten tentteihin, joita tentitään pidemmällä aikavälillä (esimerkiksi kirjapaketit), tenttijöiden määrä ei ole suuri (kuten uusinnat tai vanhojen tutkintorakenteiden mukaan opiskelevat), opiskelijoilla on vaikeuksia päästä tenttitilaisuuteen paikalle, tai tentti järjestetään yksittäiselle tenttijälle.

Koulutuksessa käydään läpi tenttiprosessi Examinariumissa ja Examinariumin käyttö opettajana sekä harjoitellaan kysymysten luontia ja tenttien tekoa Examinariumiin.

Koulutus on tarkoitettu opetus- tutkimus- ym. henkilökunta, joka on kiinnostunut tenttiakvaariotenteistä. Ei esitietovaatimuksia

Examinarium-työpaja tenttiakvaariotentaattoreille

 • Keskustassa to 11.8. klo 13-16
 • Viikissä ti: 9.8. klo 13-16

Työpaja on suunnattu poistuvaa Tenttiakvaariojärjestelmää käyttäneille tentaattoreille. Työpajassa tutustutaan Examinariumin käyttöön ja käydään läpi eroavaisuudet Tenttiakvaariojärjestelmään verrattuna. Valmistellaan omia tenttejä.

2 thoughts on “Examinarium -koulutuksia ja -työpajoja

 1. Veli-Pekka Kivinen

  HENKASSA olevassa esitteessä lienee pikku pikku virhe, kun siellä lukee Viikin Examinarium-koulutuksen olevan tiistaina 18.8. Tässä alla vielä kopio Henkan kurssiesitteestä:

  Examinarium-koulutus (Viikki)

  Ajankohta 16.08.2016 – 16.08.2016
  Ajankohdan selite Tiistaina 18.8.2016 klo 13-16. Viikin Infokeskus Koronan pohjakerroksen atk-luokassa 138.

 2. Outi Valkama

  Hei, kiitos tiedosta. Muutin tiedot Henkkaan. Eli tiistaina 16.8. ollaan Viikissä.

Comments are closed.