Etnosoi!-festivaalin miniseminaari 12.11.2022

Tervetuloa kuulemaan hankkeemme sekä laajemminkin naismuusikoiden kuulumisia Malista ja Senegalista lauantaina 12.11.2022 klo 15 alkaen Maailman musiikin keskukseen Helsingissä (Hämeentie 34 D, sisäänkäynti sisäpihalta)! Tämä miniseminaari on osa Etnosoi!-festivaalin ohjelmaa.

Keväällä 2021 WWW-työryhmän jäsenet, tutkija Elina Seye ja muusikko Marjo Smolander työskentelivät Dakarissa, Senegalissa, omien hankkeidensa parissa, mutta tutustuivat tilaisuuksien tullen paikallisten naismuusikoiden järjestöihin. Tuolloin sai alkunsa myös Eve Crazyn eli Awa Sanén ja Marjo Smolanderin duo, jota kuultiin Etnosoi!-festivaalin avajaisklubilla tänä perjantaina. Etelä-Senegalista kotoisin oleva rap-artisti Eve Crazy on mukana seminaarissa ja kertoo naisten asemasta senegalilaisessa musiikkimaailmassa, erityisesti hiphopissa.

Tänä syksynä sai puolestaan alkunsa malilais-suomalainen Sinimuso-yhtye, jonka jäsenet kertoivat yhtyeen harjoitusten yhteydessä kokemuksistaan naismuusikkona toimimisesta Malissa. Yhtyeen suomalaiset jäsenet Jenni Hanikka ja Marjo Smolander sekä Elina Seye välittävät malilaisten naismuusikoiden kuulumisia. Lisäksi seminaarissa kuullaan Sinimuson alkuvaiheista ja tulevaisuuden suunnitelmista.