Syksy lähestyy, fuksit tulee!

Syksy lähestyy, fuksit tulevat! Kääk!

Ison Pyörän pyörittyä ja yhdistettyä kulttuurintutkimuksen aineet kulttuurikandiksi myös ainejärjestöperinteet muuttuvat. Vuoden 2017 fuksiaiset tullaan järjestämään syyskuun puolivälissä yhdessä muiden KuKa-ainejärjestöjen kanssa, ja tapahtuma on suuren osallistujamäärän vuoksi avoin ainoastaan fukseille. Korvaavaa tapahtumaa vanhoille opiskelijoille on suunnitteilla syksymmälle.

Tarkempaa tietoa ja Facebook-kutsua fuksiaisista tiedossa myöhemmin!

PS. Oletko kansatieteestä ja folkloristiikasta kiinnostunut fuksi? Liity postituslistallemme!

Nefa-Helsinki ry:n sähköpostilistan osoite on nefa-info(at)helsinki.fi. Lista on tarkoitettu tiedotuskäyttöön, ja siellä tiedotetaan niin ainejärjestön tapahtumista kuin myös opiskeluun ja työnsaantiin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Listalle liittyminen on siis erittäin suositeltavaa vähintäänkin kaikille folkloristiikan ja kansatieteen opiskelijoille.

Listalle liittyminen käy kätevästi lähettämällä otsikoimaton viesti subscribe nefa-info
osoitteeseen majordomo(at)helsinki.fi Listalta voi niin halutessaan poistua lähettämällä viestin unsubscribe nefa-info edellämainittuun osoitteeseen.

Leave a comment

Kesäisiä vinkkejä hallitukselta

Kesä, eikä mitään tekemistä? Älä huoli, kurkkaa NEFAn hallituksen keräämä lista kansatieteilijöille ja folkloristeille kiinnostavista kesätapahtumista, museoista ja muusta hauskasta!

Työväenasuntomuseo
Alppilassa sijaitseva Työväenasuntomuseo on kesällä auki ke-su kello 11-7.
http://tyovaenasuntomuseo.fi

Alppipuiston puistokarkelot 23.7.2017
Koko perheen ilmaisessa piknik-tapahtumassa esittäytyy suomalaisen huippukansanmusiikin kavalkadi.
https://www.facebook.com/events/403977163302216/

Altian viinamuseo
Vuosikymmeniä suljettuna ollut viinamuseo Rajamäessä Nurmijärvellä on avattu 19.5.2017
http://yle.fi/uutiset/3-9592477

HelSEXinki -näyttely Kaupunginmuseossa
Kaupunginmuseoon on avattu uusi näyttely seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja seksistä.
http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/events/helsexinki/

IRC-Galleria-ilta
Internetin kulttuuriperintöä IRC-Gallerian muodossa muistellaan Suomen valokuvataiteen museossa 7.6.2017
https://www.facebook.com/events/1418259058264576

Kansallismuseon puistopiknik 31.5.2017
Kansallismuseo järjestää puistopiknikin elävän musiikin säestyksellä!
https://www.facebook.com/events/484671751873630

Kansallismuseon Helsinki-päivän avoimet ovet 11.6.2017
Vapaa pääsy Kansallismuseoon sunnuntaina 11.6 kello 11-18!
https://www.facebook.com/events/1136509933159141/

EKEK: Mysteerien yö 3.6.2017
Orionissa katsotaan koko yö sokkona mysteerielokuvia.
https://kavi.fi/fi/elokuvasarja/ekek-mysteerien-yo-0

Myyttinen matka -näyttely Valokuvataiteen museossa
Heikki Willamon Myyttinen matka -näyttely kertoo eläinten ja ihmisten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Valokuvataiteen museoon ilmainen pääsy joka kuun viimeinen keskiviikko kello 17-20!
http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/nayttelyt/myyttinen-matka

Leave a comment

Keväiset terkut tiedottajalta!

Soi, soi, soropilli,
Pajattele pajupilli!
Jos et soi, soropilli,
Etkä pajata paju pilli,
Mie siun suikkaan tullee
Taikka viskaan vettee.
SKVR XIII4: 12643

Vaikka kelit eivät tällä hetkellä ole kovinkaan keväiset, emme lannistu!

NEFAn kevät 2017 on ollut toiminnan kannalta aktiivinen. Olemme järjestäneet läksykerhon Topelian kahvihuoneessa aina maanantaisin, NEFA-kahvit kerran kuussa, vuosijuhlat maaliskuussa, haalarimerkkien ompelua ja suunnittelua, yhteisretken Humanistispeksiin sekä baarikierroksen, arkistokierroksen ja museokierroksen yhdessä Seita ry:n ja Mythos ry:n kanssa.

Läksykerhon pariin palaamme jälleen ensi syksynä, kiitos kaikille äksy… siis läksyilijöille!

Ja vielä ennen kesälaitumia kokoonnumme muutaman kerran:

30.4.2017:
NEFA-Helsinki ry lakittaa Larin Parasken patsaan Hakasalmen puistossa kello 18.45. Lakituksen jälkeen luvassa on vapaamuotoista oleskelua puistossa. Varaa mukaan oma muki juotavaa varten. Myös haalarit, ylioppilaslakki sekä pikniktarvikkeet suotavat.
(Facebook-tapahtuma)

22.5.2017:
NEFAn lautapeli-ilta Kumpulassa Intiankatu 20:n kerhohuoneella kello 17:00-22:00. Luvassa on lautapelejä ja hyvää seuraa. Ilta toteutetaan nyyttäriperiaatteella, joten otathan mukaasi ruokaa tai juomaa. Myös alkoholin nauttiminen on sallittu, ja iltaa voidaan jatkaa pelien jälkeen kadun varrella Baari Oljenkorressa.
(Facebook-tapahtuma)

29.5.2017:
NEFAn ylimääräinen yhdistyskokous kello 15:00, esityslistalla mm. yhdistyksen uudet säännöt. Tarkempaa tietoa luvassa.

Syksy tuo mukanaan uusia tuulia, kun Iso Pyörä pyörii, ja tutkintouudistuksen mukanaan tuoma uusi kandiohjelma pyörähtää käyntiin. Tiedossa on paljon yhteistyötä muiden kulttuurikandiin kuuluvien ainejärjestöjen kanssa, kuten yhteiset fuksiaiset. Vanhasta poiketen fuksiaiset tulevat olemaan avoimet ainoastaan fukseille fuksien suuren määrän vuoksi. Syksyn tapahtumista tulossa tietoa myöhemmin!

Pysy kuulolla: blogi myös palaa vielä kertomaan parhaat kansatieteilijän ja folkloristin kesätapahtumavinkit!

Tagged | Leave a comment

Seita tuli, näki ja voitti!

Turun folkloristiikan, kansatieteen ja uskontotieteen ainejärjestö Seita ry:n vierailivat luonamme Helsingissä 31.3-1.4.

Uskontotieteilijät vierailivat Mythos ry:n kanssa uskontotieteen päivillä, ja NEFA järjesti kansatieteilijöille ja folkloristeille vierailut Kansanrunousarkistoon ja Kaupunginmuseoon. Lopuksi kokoonnuttiin yhteen baarikierrokselle, joka kulki Topelian Thirsty Scholarista Kallion Majava Baariin, Madame Kurviin (happy hour!!) ja Kustaa Vaasaan. Loppuillasta porukka hajaantui muun muassa Las Vegasiin ja Arizonaan. Yhteensä 25 osallistujaa kävi päivän aikana pyörähtämässä järjestämissämme aktiviteeteissa.

Lauantaiaamuna kavuttiin vielä väsymyksestä (ja darrasta?) huolimatta Uuden Ylioppilastalon vitoskerrokseen nauttimaan Mythoksen järjestämästä brunssista.

Oli mahtavaa, otetaanhan joskus uusiksi!

Tagged | Leave a comment

Vuoden 2017 jäsenmaksut

Hyvää alkamaan päin olevaa kevättä Nefan puolesta!

lleen on aika muistuttaa NEFA-Helsinki ry:n jäsenmaksuista! Sydäntalven synkkä yö on vaihtumassa kirkkaaseen Nefa-huomeneen. Ikivireä ainejärjestömme jatkaa keskeytymätöntä tehtäväänsä kansatieteen ja folkloristiikan opiskelijoiden yhteydenpitäjänä ja edunvalvojana. Vuoden ensimmäiset Nefa-kahvit on juotu ja alkavan vuoden tapahtumien kasvavaan virtaan ehtii mainiosti. Semminkin, kun Nefan toiminnan rahoituksesta osaltaan, hyvät nefalaiset, kuuluu tärkeä kiitos teille itsellenne. Kirkastakaamme yhdessä tästä vuodesta unohtumaton. Olkoon Nefan malja ylitsevuotavainen!

Voitte maksaa joko perinteisen 4 euron jäsenmaksun, jonka nojalla jäsenyytenne on voimassa koko kuluvan vuoden TAI voitte hankkia koko opiskeluajan loppuun asti voimassa olevan Nefa-jäsenyyden maksamalla kerralla 15 euroa. Suosittelen lämpimästi pitkäaikaisjäsenyyttä.

Jotta jäsenrekisteritiedot saadaan päivitettyä ajantasalle, maksathan vuoden 2017 jäsenmaksun Nefa-Helsinki ry:n tilille. Jäsenmaksu maksetaan Danske Bankin tilille FI65 8000 1600 8369 60. Muista käyttää maksaessasi viitettä 1119.

Maksuohjeet:
Jäsenmaksu maksetaan NEFA-Helsinki ry:n tilille
Danske Bank FI65 8000 1600 8369 60
Maksun määrä: 4 € / 15 €
Viitenumero: 1119

MAKSETTUASI MUISTA ILMOITTAA ALLEKIRJOITTANEELLE SÄHKÖPOSTITSE
1. Koko nimesi
2. Opintojesi aloitusvuosi
3. Pääaineesi
4. Kotikuntasi.

Pieni järjestömme tarvitsee teitä! Hoida siis jäsenmaksu mahdollisimman pian pois alta.

Kirkkaankeltaisin terveisin,
Mirkka
Nefa-Helsinki Ry:n taloudenhoitaja

PS. Muista, että voit vaikuttaa. Kaikki hallituksen kokoukset ovat yhdistyksen jäsenille avoimia. Älä kaihda kertoa ajatuksiasi ja toiveitasi Nefan toimintaan liittyen.

Leave a comment

Seita saapuu Helsinkiin!

Helsingissä pöhisee!

Turun yliopiston folkloristiikan, kansatieteen ja uskontotieteen ainejärjestö Seita järjestää keväisen Helsinki-ekskursion, ja NEFA-Helsinki ry on tietenkin mukana! Järjestämme Seitan, NEFAn ja Mythoksen yhteistä ohjelmaa, jossa on mahdollisuus verkostoitua tai muuten vaan tavata turkulaisia opiskelijatovereitamme!

Tapahtuman Facebook-sivulla infoa: https://www.facebook.com/events/393934814324066/

PERJANTAI 31.3.2017

Klo 12-14 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura-arkistovierailu, Hallituskatu 1

Klo 14-16 Helsingin kaupunginmuseo, opastettu kierros klo 14:00 alkaen, Aleksanterinkatu 16

Klo 16:30 Kokoontuminen Tuomiokirkon portailla (Senaatintorin puolella), josta jatkamme Ylioppilasaukion Unicafeen (Mannerheimintie 3 B eli Kaivopiha) ruokailemaan.

Klo 18 Thirsty Scholar, Fabianinkatu 37 (kulku myös Topelian sisäpihalta). Baarikierroksen aloituspiste josta Seita, Mythos ja Nefa jatkavat matkaansa Helsingin yöhön! Hox: Scholariin voi saapua myös aikaisemmin!

Baarikierroksen siirtymiä ja paikkoja päivitellään illan jatkuessa tuolla ylempänä mainitussa Facebook-tapahtumassa, joten seuraan voi liittyä myöhemminkin.

LAUANTAI 1.4.2017

Klo 11: Järjestöjen yhteinen brunssi, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A

Leave a comment

Kirjoita Napakairaan!

KIRJOITUSKUTSU

Lyhyesti: Napakairan kirjoitusten ja kuvitusten deadline 17.4. kello 23:59:59. Ideat, kysymykset ja valmis materiaali lähetetään Tonille, toni.saarinen@helsinki.fi – tekstit toimitetaan ja julkaistaan tämän vuoden aikana.

Pidemmin: Napakairan aika on jälleen koittanut! Lehti kaipaa täytettä, ja kaikki nefalaiset ovat tervetulleita osallistumaan. Päätoimittaja ja toimituskunta (Veera Kujansuu, Jakob Lindström ja Jere Poikela) kaipaavat kaikkea lyhyistä mielipidekirjoituksista tai ajatusleikeistä pidempiin artikkeleihin ja esseisiin. Sarjakuvat, novellit sekä arvostelut kirjoista, elokuvista tai vaikka UniCafen lounaista ovat niin ikään tervetulleita.

Tiukkaa teemaa ei tänäkään vuonna aseteta, mutta kirjoittamisen tärpeiksi toimituskunta tarjoaa seuraavia: meemit ja internet, Suomi 100 positiivisena tai negatiivisena ilmiönä, Suomen historia. Aiheita voi lähestyä aivan atomitasolla: mikä on lempimeemisi ja miksi? Ärsyttääkö vai ilahduttaako Suomi 100 ja miksi? Löytyykö Suomen historiasta jokin erityisen kiehtova hetki, henkilö tai esine? Tai yksinkertaisesti: kerro sinulle tärkeästä asiasta jonkin näistä kehyksessä. Kulttuurintutkimuksellinen näkökulma on plussa muttei pakko.

Leave a comment

NEFA-Helsingin vuosijuhlat 16.3.2017!

NEFA-Helsinki ry juhlistaa taas syntymäpäiviään!

Tarjolla 16. maaliskuuta klo 17:00 alkaen ensinnäkin hyvää seuraa, mutta myös syötävää ja juotavaa. Juhlistetaan yhdessä Nefan 47-vuotista taivalta, muistellaan menneitä, pohdiskellaan tulevaa ja höpötellään kaikkea mahdollista. Näissä juhlissa on rento meininki!

Lisätietoja päivitellään lähempänä tapahtumaa.

Missä? No Uudella ylioppilastalolla! Tilana toimii Utopia.
Milloin? 16.3, torstai.
Miksi? No siksi! Nefaa on kivaa juhlistaa!

Tapahtuma löytyy Facebookista! https://www.facebook.com/events/1431784393794931/

Leave a comment

NEFA goes Humanistispeksi 2017

Nefa on järjestämässä kulttuurintäytteistä iltaa Humanistispeksin muodossa 25. helmikuuta!

Humanistispeksi on interaktiivinen musiikkiteatteriesitys, johon yleisö pääsee osallistumaan huutamalla ”omstart”, jolla näyttelijät ohjataan improvisoimaan näytelty kohtaus uudelleen. Näin jokainen esitys on aivan omanlaisensa!

Nefa-Helsinki Ry tarjoaa jäsenilleen liput alennettuun hintaan 10€/henkilö (normaali hinta 13€), ja mukaan pääsee ilmottautumaan lähettämällä sähköpostia kulttuurivastaavallemme Jerelle osoitteeseen jere.poikela [at] helsinki.fi! Ilmoita sähköpostissasi kuinka monta lippua esitykseen haluaisit. Lähetä sähköposti sunnuntaihin 19.2. mennessä! Liput maksetaan Nefalle käteisellä paikan päällä, joten paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoissa ennen näytöksen alkua.

MITÄ: Humanistispeksi ”Kaikki mikä kiiltää”
MILLOIN: Lauantaina 25.2., näytös alkaa kello 19:00
MISSÄ: Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
MIKSI: Koska speksi, seura ja lauantai-ilta!

Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/404157599934287/
http://www.humanistispeksi.fi

Tagged | Leave a comment

NEFA-Kahvit 20.2!

Tervetuloa NEFA-kahveille!

Kahvittelemme tuttuun tapaan Topelian D-rapun kahvihuoneessa maanantaina 20.2.2017 klo 13 alkaen. Tervetuloa hyvän seuran ja tsufen äärelle!

Tagged , | Leave a comment