Liity NEFAn iloiseen joukkoon!

Hei teille, jotka haluatte liittyä Nefaan!

Nefan riennoista voi toki satunnaisesti nauttia ilman jäsenmaksua, mutta ilman sitä järjestömme ei voi järjestää kaikkea sitä hienoa mitä nyt järjestämme. Tämän vuoden hienoutta tulee olemaan vielä esimerkiksi puuro(ton)juhla ja Napakaira. Näitä ja monia muita asioita tuet maksaessasi jäsenmaksun. Jäseneksi liittymiseen riittää kiinnostus kansatieteeseen tai folkloristiikkaan tai jos pidät itseäsi yhtä siistinä tyyppinä kuin me pidämme sinua.

Jäsenmaksun voi maksaa näin:
Voit maksaa joko perinteisen 2€ jäsenmaksun, jonka nojalla jäsenyys on voimassa loppuvuoden (syksyllä liittyville, normaalisti 4€) TAI voit hankkia koko opiskeluajan loppuun asti voimassa olevan Nefa-jäsenyyden maksamalla kerralla 15€.

Jotta jäsenrekisteritiedot saadaan päivitettyä ajantasalle, maksathan vuoden 2017 jäsenmaksun Nefa-Helsinki ry:n tilille. Jäsenmaksu maksetaan Danske Bankin tilille FI65 8000 1600 8369 60. Muista käyttää maksaessasi viitettä 1119.

Maksuohjeet:
Jäsenmaksu maksetaan NEFA-Helsinki ry:n tilille
Danske Bank FI65 8000 1600 8369 60
Maksun määrä: 2€ / 15€
Viitenumero: 1119

MAKSETTUASI MUISTA ILMOITTAA ALLEKIRJOITTANEELLE SÄHKÖPOSTITSE mirkka.hekkurainen@helsinki.fi
1. Koko nimesi
2. Opintojesi aloitusvuosi
3. Pääaineesi
4. Kotikuntasi

Tätä tietoa saa jakaa kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa Nefaan!

Tunnelmallisin syysterveisin,
Mirkka
Nefa-Helsinki Ry:n taloudenhoitaja

Leave a comment

NEFAn ja Mythoksen syysvillit!

🍁🍁 NEFAn ja Mythoksen spontaanit perjantai 13. päivän syyskakkarat eikun kekkerit eli SYYSVILLIT!! 🍁🍁

Varasivatpa Neppikset eräänä päivänä Humanistiklusterin Utopian ja Illuusion eivätkä tienneet mitä niillä tehtäisiin, joten päätettiin järjestää syysvillittelyä! Menossa mukana Myttikset ❤️

Kutsumme lämpimästi mukaan kaikki kuka/kuma-fuksit sekä wanhat opiskelijat. Luvallista on ottaa itsensä ja hyvän mielen lisäksi mukaan omia holillisia juomia, jos sellaisia janoaa.

Syysvillit tarjoaa:
– Pizzaa 🍕
– Lautapelejä 🎲 (voit ottaa mukaan myös omia pelejä)
– Holitonta virvoketta ja naposteltavaa 🍹
– Parasta seuraa 🕺💃🏻

Mitä? Syysvillit!
Missä? Uuden Ylioppilastalon Humanistiklusterin Utopia ja Illuusio
Milloin? 13.10 klo 18
Kenen kaa? NEFA-Helsinki ry ja Mythos ry

Be there or be square!

Leave a comment

NEFAn reissu Kulo-seminaariin 27.10!

KULO-Seminaari järjestetään tänä vuonna Turussa 27.10.2017: https://www.facebook.com/events/1942758989344155

Seminaarissa puhumassa mm. NEFAn omat Annukka Saaristo ja Toni Saarinen!

NEFAlaiset lähtevät yhdessä seminaariin, ja tarjolla on yhteensä 100e matka-avustusta jaettuna osallistujien kesken. Lopullinen avustussumma per henkilö selviää kun lähtijöiden määrä on selvillä, ja avustukset lunastetaan kuitteja vastaan.

Ilmoittaudu seminaariin Kulolle (ks. tapahtumasivun linkki ylempänä) ja muista myös mainita ilmoittautumisessasi mahdollisesta majoituksen tarpeesta.

NEFAlta on näillä näkymin lähdössä sekä bussi-, että junaporukka, joista ensimmäinen yöpyy Turussa ja jälkimmäinen palaa Helsinkiin seminaaripäivän iltana. NEFAn reissulle voit ilmoittautua Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/362950230801241

Leave a comment

NEFAn leffanäytös 19.10.2017!

NEFA-Helsinki ry esittää osana huku-viikon ohjelmaa dokumenttielokuvan UKONVAAJA Uuden Ylioppilastalon Utopia-salissa 19.10.2017 klo 18.30.

Elokuvanäytökseen on vapaa pääsy.

”Ukonvaaja on maailman ensimmäinen kokopitkä dokumenttielokuva, joka käsittelee vanhaa suomalaista luonnonuskoa ja mytologiaa. Se herättää suomalaisen luonnon mystiikasta ammentavat, myyttiset tarinat eloon.

Elokuva on aito suomalainen indie-tuotanto, kolmen nuoren ja energisen elokuvantekijän passion project, joka on toteutettu ilman suurten yritysten tai säätiöiden resursseja.

Ukonvaajassa CMX-yhtyeestä tuttu muusikko, kirjailija ja myyttien sanansaattaja A.W. Yrjänä tekee henkisen matkan omille, iänikuisille kulttuurijuurilleen. Hänen matkansa kulkee lähemmäs esivanhempiensa elintapaa ja ainutlaatuista suhdetta luontoon.

Ukonvaaja on kunnianosoitus kuvankauniille suomalaiselle luonnolle ja upealle itämerensuomalaiselle tarustolle, joka ei jää suurimpienkaan maailman myyttien varjoon.”
Ukonvaaja: www.ukonvaaja.fi

Leave a comment

Sananen puheenjohtajalta

Hei sinä, joka et jaksa enää,

Iso pyörä ja sen rattaissa kulkeva parivaljakko nimeltä Epävarmuus ja Epäselvyys ovat saapuneet Helsingin yliopistoon. Opiskelijan odotetaan pyörivän tyytyväisenä näissä rattaissa, valmistuvan nopeasti ja hyppäävän seuraavan pyörän, työelämäpyörän, kyytiin. Tämän jälkeen he voivat, anteeksi korjaan, heidän täytyy pyöriä siellä, kunnes eläkepäivät koittavat (jos koittavat). Haluan tässä vaiheessa huomauttaa, ettei tämä teksti ole raivokas puolustuspuhe sivistyksen ja tieteen puolesta – vaikka ne puheet ovat myös tärkeitä – vaan puolustuspuhe niille opiskelijoille, jotka eivät tunne pysyvänsä Ison pyörän kyydissä.

Sanon sinulle, joka itket kotona, koska tunnet, ettet tee riittävän tehokkaasti töitä opiskelujesi eteen: aina ei tarvitse olla tehokas, en minäkään ole. Sanon sinulle, joka stressaat kolmatta kuukautta, ettet ole saanut yhtä esseetä kirjoitettua: ei haittaa, en minäkään ole. Sanon sinulle, joka olet huolestunut, ettet ehkä valmistukaan viidessä vuodessa maisteriksi: se on ihan ok, minäkin olen huolestunut. Sanon sinulle, joka olet välillä niin ahdistunut, ettet tiedä miten päin olisit ja miten jaksat eteenpäin: et ole yksin, minäkään en tiedä. Sanon sinulle, joka tunnet olosi epävarmaksi ja onnettomaksi: pysy omalla pyörälläsi, polje sillä pitkin omaa opiskelutietäsi ja tee se niin kuin sinulle on hyvä. Mikäli kaipaat juttuseuraa, vertaistukea tai vaikkapa vain kahvia, NEFA-kahvit ja NEFAn läksykerhot ovat avoimia kaikille ja niiden ajankohdista tiedotetaan tarkemmin Facebookissa ja sähköpostilistalla. Ja muista, että YTHS tarjoaa mielenterveyden hoitoa. Pysy Pienellä pyörälläsi.

Saara Leikas
puheenjohtaja

***********

Kirjoitus on julkaistu Napakaira 1/2017:ssa:
https://issuu.com/napakaira/docs/napakaira_1-2017

(Kuva: Agostino Ramelli, 1588)

Leave a comment

Kirjoituskutsu: Kirjoita Napakairaan!

KIRJOITUSKUTSU NAPAKAIRAN TOISEEN NUMEROON

Tarjoa meille taas tuotoksiasi! Joulun alla julkaistavan Napakaira 2/2017:n kirjoitusten ja kuvitusten deadline on 1.11. kello 23:59:59. Ideat, kysymykset ja valmis materiaali lähetetään Tonille, toni.saarinen@helsinki.fi.

Päätoimittaja ja toimituskunta (Veera Kujansuu, Jakob Lindström ja Jere Poikela) kaipaavat edelleen kaikkea lyhyistä mielipidekirjoituksista tai ajatusleikeistä pidempiin artikkeleihin ja esseisiin. Sarjakuvat, novellit sekä arvostelut kirjoista, elokuvista tai vaikka UniCafen lounaista ovat niin ikään tervetulleita.

Materiaali voi liittyä mihin tahansa kiinnostuksesi kohteeseen, käymääsi kurssiin tahi tekemääsi työhön tai tutkimukseen! Tärppeinä tarjoillaan edelleen seuraavia: meemit ja internet, Suomi 100 positiivisena tai negatiivisena ilmiönä sekä Suomen historia. Aiheita voi lähestyä aivan atomitasolla: mikä on lempimeemisi ja miksi? Ärsyttääkö vai ilahduttaako Suomi 100 ja miksi? Löytyykö Suomen historiasta jokin erityisen kiehtova hetki, henkilö tai esine? Tai yksinkertaisesti: kerro sinulle tärkeästä asiasta jonkin näistä kehyksessä. Kulttuurintutkimuksellinen näkökulma on suotavaa.

Leave a comment

NEFA-Helsinki ry tekee ekskursion Suomenlinnan sotamuseoon!

Tervetuloa sotamuseoon NEFAn kanssa!

Lähtö tapahtuu tiistaina 3.10.2017 klo 12 paatilla Kauppatorilta, jonne kokoonnumme ennen laivan lähtöä.

Ekskursiolle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ilmaiseksi museoon pääsevät mukaan 20 ensimmäisenä paikalle tullutta. Paattimatka Suomenlinnaan maksetaan itse.

Klikkaa osallistumisesti FACEBOOK-EVENTIIN täällä!

Tervetuloa museoimaan! :)

Leave a comment

NEFAn läksykerho alkaa taas!

Jo kevään mittaan pieneksi perinteeksi muodostunut NEFA-Helsingin läksykerho tekee paluun!

Läksykerhoon ovat tervetulleita kaikki halukkaat hyvässä seurassa lukemaan, kirjoittamaan tai vaikka tuskailemaan läksyjä, kandia, gradua tai mitä vain.

Läksykerhoa pidetään Topelian D-rapun kahvihuoneessa maanantaisin kello 13-15. Ensimmäisen kerran kerho kokoontuu 25.9.2017, ja sen jälkeen joka maanantai syyslukukauden ajan. Kevään kerhoista tiedotellaan myöhemmin.

Tule mukaan äksyi… eikun läksyilemään! 

 

Leave a comment

Napakaira 1/2017 on julkaistu + julkkarit Thirsty Scholarissa!

Jokaisen NEFAlaisen suosikkilehti Napakaira on ilmestynyt! 

Tämänkertaisen lehden päätoimittaja Toni Saarinen sekä toimitustiimi Jere Poikela, Jakob Lindström ja Veera Kujansuu ovat kasanneet yhteen kiinnostavan paketin juttuja, jotka sukeltavat niin nykyaikaan kuin menneisyyteenkin.

Voit käydä poimimassa oman kappaleesi lehdestä tulevista Nefa- ja KuKa-tapahtumista, tai Topelian D-rapun toisesta kerroksesta!

Lisäksi voit lukea lehden nettiversiota täältä!

Tapaa toimitus ja hae oma kappaleesi Napakairan julkkareista Thristy Scholarissa 26.9.2017!

Julkkarit pidetään Thirsty Scholarissa (Fabianinkatu 37) 26.9.2017 kello 17 alkaen. Jaossa Napakairoja! Tapahtuman facebook-event löytyy täältä.

Tagged | Leave a comment

Hallitus kokoontuu, tervetuloa myös muut!

NEFA-Helsinki ry:n hallitus kokoontuu Lost In Helsingissä (Kaisaniemenkatu 3) 13.9.2017 kello 16:30! Tiedossa on keskustelua mm. syksyn tapahtumista, ehkäpä oluen tai ranskisten kera.

Tervetulleita kokousta seuraamaan ovat myös kaikki NEFAn toiminnasta kiinnostuneet uudet ja vanhat NEFAlaiset! Kannattaa ilmestyä paikalle, jos järjestötoiminta ja NEFA kiinnostaa.

Leave a comment