Minäkö ainejärjestön hallitukseen?

Hellurei!

Joulukuu on pian ehtinyt jo puolitiehen ja vaikkei valkeaa vaippaa ole maahan vielä saatu, lähestyvä vuoden päätös tarkoittaa NEFAlle uusia kuvioita. Nyt en tarkoita uusia jouluperinteitä vaan  hallitusvaaleja.  

Syyskokous tarkoittaa NEFAlle kirjaimellisesti uusia tuulia, sillä kokouksessa järjestettävät hallitusvaalit pitävät sisällään uuden hallituksen muodostamisen vuodelle 2019. Allekirjoittanut ja koko NEFA suosittelee lämpimästi järjestöaktiiviksi ryhtymistä, tule siis rohkeasti mukaan!

 

Millaisia pestejä NEFAn hallituksesta tällä hetkellä löytyy? 

 • Perheen pää eli puheenjohtaja. Puheenjohtajaa voidaan pitää ainejärjestön keulakuvana ja tämä vastaakin monipuolisesti edustamisesta, organisoinnista, edunvalvonnasta ja yhdessä tekemisen johtamisesta. Puheenjohtaja on vastuussa ainejärjestön toiminnasta. Hän myös organisoi ja johtaa hallituksen kokouksia.

 

 • Varapuheenjohtaja edustaa järjestöä puheenjohtajan rinnalla sekä nimensä mukaisesti hoitaa puheenjohtajan tehtävät tämän ollessa poissa paikalta.

 

 • Taloudenhoitajan vastuualueeseen kuuluu ainejärjestön taloudesta huolehtiminen. Talouteen liittyviä konkreettisia asioita ovat esimerkiksi tapahtumien budjetit ja ainejärjestön oheistuotteiden myynnit.

 

 • Sihteeri laatii pöytäkirjat hallituksen kokouksista ja toimittaa ne puhtaaksi kirjoitettuina järjestön jäsenten luettaviksi.

 

 • Blogivastaava. Kirjoittaa blogia, yllätys!

 

 • Tapahtuma- ja tilavastaava on aktiivisesti mukana järjestämässä ainejärjestön tapahtumia ja on vastuussa esimerkiksi tilojen varaamisesta ja siisteydestä tapahtumien aikana.

 

 • Työelämä- ja opintovastaavan toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi yritysvierailut ja työelämäpäivät. Tämänhetkinen työelämä- ja opintovastaavamme Veera on myös Kulo-vastaava ja Napakairan päätoimittaja, joten hän on vastuussa yhteydenpidosta kattojärjestöömme Kulo ry:hyn ja vastaa ainejärjestömme lehden toimittamisesta.

 

 • Yhdenvertaisuusvastaava. Yhdenvertaisuuden huomioiminen on erittäin tärkeää, jotta jokaisella olisi yhtäläiset mahdollisuudet osallistua ainejärjestön toimintaan. Yhdenvertaisuusvastaavan tehtävänä onkin huolehtia ainejärjestön sisällä olevien hyvästä, turvallisesta ja luotettavasta olosta. Yhdenvertaisuuden tunteesta. Myös mahdolliset syrjintä- ja häirintätilanteet ja ongelmat sosiaalisissa tilanteissa voidaan selvittää yhdenvertaisuusvastaavan kanssa.

 

 • Tiedottaja. Tiedottaja on vastuussa ainejärjestön viestinnästä. Tiedotustehtäviä voi olla esimerkiksi sosiaalisen median ilmoitukset ja ainejärjestön asioiden, kommenttien ja tapahtumien julkituonti halutulla tavalla. Viestintä toimii moneen suuntaan. Tiedottaja hallinnoi myös järjestön sähköpostilistaa.

 

 • Ympäristövastaava huolehtii siitä, että ainejärjestö toimii ympäristöystävällisesti ja siististi tilanteessa kuin tilanteessa.

 

On syytä mainita, että usein ainejärjestötoiminnassa tulee tilanteita, joissa konkreettiset pestit ovat kuin veteen piirretty viiva. Tällä tarkoitan sitä, että hyvä ainejärjestötoiminta on yhteen hiileen puhaltamista, jossa jokainen on valmis  avustamaan toisen vastuualueiden kanssa ja tarpeen tullen joustaa myös omasta vastuualueestaan. Esimerkiksi tänne blogiin on kirjoittanut useampi henkilö (esimerkiksi tapahtumista joissa blogin kirjoittaja ei ole ollut mukana), vaikka allekirjoittanut onkin virallisesti blogivastaava. Ainejärjestötoimintaan kannattaakin lähteä mukaan avoimin mielin ja valmiina auttamaan kaikessa mihin omat rahkeet ja mielenkiinto riittävät.

Olisiko sinusta NEFAn hallituslaiseksi vuosimallia 2019?

 

Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

#pöhinää ja #tiimipelaamista firman pikkujouluissa

Eilen keräännyimme Uuden ylioppilastalon humanistiklusterille viettämään NEFAn, Fibulan, Kontekstin ja Mythoksen yhteisiä pikkujouluja, teemana Firman pikkujoulut!

Humanistiklusteri muuttui hetkessä bisnesklusteriksi, kun seinät kuorrutettiin pöhinä-post-it -lapuilla ja tärkeillä taloudellisilla graafeilla.

Yliopistokansa oli kiitettävissä määrin ottanut juhlien teemasta vaarin ja paikalla olikin epätavallisen paljon pikkutakkeja, kauluspaitoja, kynähameita ja kravatteja. Parhaan asun palkinnon saivat upeaa soivaa kravattia pitävä Maria ja erityisen ryhdikkäästä bisnespukeutumisesta Hilla. Palkintoina teemaan sopivasti bisneskirjoja: How to be a Bawse ja Taivas+Helvetti: 21 alastonta tarinaa yrittäjyydestä. Toivottavasti kirjat inspiroivat saajiaan!

Talonpoikaiskulttuurisäätiö oli lahjoittanut meille kassillisen piparien koristelutarvikkeita, joten opiskelijat pääsivät kokeilemaan koristelutaitojaan. Piparit meinasivat loppua kesken vaikka niitä oli varattu kolme laatikollista, mutta onneksi aina voi koristella uudelleen jo kertaalleen koristeltuja.. :D

Pikkareissa esitettiin myös spontaani näytelmä bisnesromaanista Avain – Muutosprojektista menestys. Uskomattoman säväyttävän jännittävässä näytelmässä bisneshai Lauri pohdiskelee mentorinsa Hessun kanssa pankin muutosprojektin läpiviemisen vaatimuksia.

NEFAn Toni ja Veera eläytyivät bisnesmaailmaan näyttelemällä muutaman stock photon:

Kulttuuriperinnön järjestöjen välinen yhteistyö on selvästi hedelmällinen ja edistämisen arvoinen hanke, sillä pikkujoulut houkuttelivat paikalle reilut 50 opiskelijaa, niin fukseja kuin wanhoja opiskelijoita, monilta eri aloilta.

Tässä vielä vähän kuvia juhlista:

Tallennettu kategorioihin Tapahtumat | Jätä kommentti

Napakaira 2/2018 ilmestynyt!

Napakaira 2/2018 on tullut painosta. Lehteä tulee jakoon NEFAn tapahtumiin sekä Kaisa-kirjaston ja Aleksandrian järjestölehtitelineisiin.

Lehdykkäisen digiversio on luettavissa täällä.

Kakkosnumeron teemana on työelämä ja humanistien työllistyminen. Lehteen on koottu tietoa työllistymisestä, apurahan hankkimisesta sekä opiskelijoiden ja alumnien urapoluista. Sen lisäksi käsittelyssä on folkloristisesta ja kansatieteellisestä näkökulmasta muun muassa kirjoja, pelejä ja elokuvia. Katsaus luodaan myös Kulo-seminaariin, selfieihin ja nationalismiin. Käykää lukemassa!

Fyysisen kappaleen lehdestä voi hakea ainakin näistä tapahtumista:

26.11. Firman pikkujoulut

3.12. Napakairan julkkarit

12.12. Oppiaineen pikkujoulut

19.12. NEFAn syyskokous ja hallitusvaalit

Tallennettu kategorioihin Napakaira, Tapahtumat, Työelämä | Jätä kommentti

Napakaira on vuoden järjestölehti!

NEFA-Helsinki osallistui HYYn järjestökilpailujen järjestölehtisarjaan Napakaira 1/2018 -numerolla. Tulokset on nyt julkistettu, ja upea lehtemme saavutti 12 kilpailijan joukosta voiton. Olemme aivan hillittömän ylpeitä ja haluamme kiittää kaikkia lehden tekoon osallistuneita kirjoittajia ja kuvittajia.

Tässä perustelut voitolle:

”Järjestölehtikilpailuun saattoi osallistua sähköisellä tai paperisella lehdellä. Kilpailuun tuli yhteensä  12 osallistumista. Järjestövaliokunta katsoi, että kaikki osallistuneet järjestölehdet olivat todella hyviä, ja kilpailun taso vakuutti valiokunnan ylioppilaskunnan järjestölehtien laadusta. Profiililtaan melko erilaisissa lehdissä oli kauttaaltaan paljon kiinnostavaa sisältöä, ne olivat visuaalisesti korkeatasoisia ja niitä oli ilo lukea. Äänestyksen perusteella vuoden 2018 järjestölehdeksi valittiin NEFA-Helsingin Napakaira, joka vakuutti raadin ulkoasullaan sekä järjestöönsä ja omaan alaansa liittyvällä kiinnostavalla ja monipuolisella sisällöllä sekä näkökulmallaan. Erityismaininnan sai lehden viimeiseltä aukeamalta löytyvä raatia suuresti viihdyttänyt luentobingo.”

Napakaira 1/2018 on monipuolinen numero täynnä asiaa opiskelemisesta ja kulttuurintutkimuksesta. Lehdessä esitellään kansatieteen ja folkloristiikan opiskelijoiden opinnäytteitä, pohdiskellaan graduntekemisen henkisiä haasteita ja kuulostellaan tutkintouudistuksen vaikutuksia yliopistoon. Kulttuuria lähestytään folkloristin ja kansatieteilijän pohtivalla, mutta myös humoristisella otteella. Elokuvat, kirjat ja pelit saavat osansa kirjoittajien terävän analyyttisestä otteesta.

Kilpailuun osallistunut Napakairan numero 1/2018 on luettavissa osoitteessa https://issuu.com/napakaira/docs/napakaira12018

Kiitämme myös lehteä sponsoroineita Museoalan Ammattiliittoa, Talonpoikaiskulttuurisäätiötä ja Seurasaarisäätiötä. Ilman ulkoista tukea emme saisi painatettua näin laajaa ja korkealaatuista lehteä.

Napakaira 2/2018 julkaistaan pian!

Ylpeänä ja kiittäen
päätoimittaja Veera

Ja laitetaan voiton kunniaksi jakoon erityismaininnan saanut luentobingo:

Tallennettu kategorioihin Napakaira | Jätä kommentti

NEFAn baari-ilta & Napakairan julkkarit 3.12.

Vuoden odotetuin järjestölehtispektaakkeli Napakaira tulee kuulemma painosta pian.

Sitä juhlistaaksemme keräännymme suosikkikapakkaamme Thirsty Scholariin viettämään iltaa. Ohjelmassa on vapaamuotoista virvokkeiden kulutusta NEFA-toveriemme seurassa sekä uunituoreen lehden jako kaikille halukkaille.

Saavu siis paikalle virvoittumaan ja hakemaan oma kappaleesi lehdestä!

Tapahtuma on avoin kaikille NEFAsta ja Napakairasta kiinnostuneille opiskelijoille. Ja vaikkei lehtikään kiinnostaisi, saa tulla vain iltaakin istumaan!

Mitä? NEFAn vapaamuotoinen baari-ilta ja Napakaira-lehden julkistus
Missä? Thirsty Scholar, Fabianinkatu 37
Milloin? Maanantai 3.12. klo 18.30 alkaen
Miksi? Koska NAPAKAIRA!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/261252084555903/

Tallennettu kategorioihin Napakaira, Tapahtumat | Jätä kommentti

Nefan syyskokous ja hallitusvaalit!

NEFA-Helsinki ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 19.12.2018 klo 12 Lingvassa, Uuden ylioppilastalon 5. kerroksessa. Kokouksessa mm. valitaan Nefan hallitus vuodelle 2019. Tule siis paikalle, jos olet kiinnostunut hallitustyöstä!

Nefan hallituksessa pääset mm. tutustumaan parhaan ainejärjestön parhaisiin järjestökavereihin, verkostoitumaan samanhenkisten ihmisten ja tärkeiden organisaatioiden kanssa, vaikuttamaan yliopiston ja tiedekunnan tulevaisuuteen ja järjestämään huippuja opiskelijatapahtumia. Järjestötoiminnasta saa myös opintopisteitä ja arvokasta ansioluettelon täytettä! Voit pyrkiä hallitukseen jos olet Nefan jäsen, pääaineen opintosuunnalla ei ole väliä.

FB-event: https://www.facebook.com/events/2547913171893171

Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Pysyhän kärryillä!

Hei hoi hai!

Allekirjoittaneen ilta sujui varsin mallikkaasti Kulttuurintutkimuksen opiskelijoiden CV-klinikalla, jonka NEFA-Helsinki Ry, Museoalan ammattiliitto MAL sekä Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU järjestivät. Tarjolla oli sparrausta CV:n tekoon, tietoa ammattijärjestöistä ja -liitoista ja asiantuntijoiden apua ja kommentteja työnhakuun. Tyhjin suin tai masuin tilaisuudessa ei tarvinnut olla vaan tarjolla oli herkkuja kuten pizzaa, salaattia, namuja ja suun kostukkeeksi virvokkeita ja viiniä. Ilta oli kaikin puolin onnistunut, NEFA kiittää!

     

Haluaisin muistutella teitä vielä NEFA:n loppuvuoden tapahtumista.

 • NEFA:n köyrimiset:  Ohjelma on tarkentunut sen verran, että klo 18:00 alkaen voi tapahtumapaikalle lipua. Mukaan voi pakata omia juomia ja mieluisia herkkuja. Pukukoodina on musta ja mikäli haluat osallistua kirjojenvaihtorinkiin, ota mukaan tarpeettomaksi jäänyt kirjasi! 

 

 • Firman pikkujoulut: NEFA, Mythos, Konteksti ja Fibula järkkäävät maan mainiot firman pikkujoulut raskaan bisneksillä täytetyn vuoden lopuksi. Pakkaa siis nyyttärieväät ja omat juomasi ja vedä bisnesmaailmaan sopiva outfittisi päälle ja saavu vuoden mahtaviin pikkujoulukarkeloihin kollegoidesi kanssa! 

 

 • KUKAn fuksisitsit: NEFA ja Konteksti järjestävät pizza-teemaiset sitsit fukseille.

 

 • NEFAn syyskokous: päivä ilmoitetaan myöhemmin! Tule mukaan, jos hallitustoiminta innostaa.
Tallennettu kategorioihin Asiaa, Tapahtumat, Työelämä | Jätä kommentti

Firman pikkujoulut 26.11.2018

Raskas työ vaatii raskaat huvit! Kun olemme Kulttuurintutkimus Enterprises OY AB:ssa kaikki neljä kvartaalia vääntäneet duunia niska limassa, klousanneet diilejä timanttisella asenteella ja haistelleet dynaamisesti asiakasrajapinnan muutoksia, on aika viettää FIRMAN PIKKUJOULUJA!

NEFA-Helsinki, Mythos, Konteksti ja Fibula kutsuvat kulttuurintutkimuksen opiskelijat huikean legendaarisiin Firman pikkujouluihin Uudelle ylioppilastalolle 26.11.2018.

Illan agendana on pitää hauskaa, tulkita business-kulttuuria kulttuurintutkimuksellisen ironisella asenteella sekä verkostoitua ja pöhistä niin hitosti!

Toivomme, että illan osallistujat kanavoivat pukeutumisellaan bisnesmaailmaa, sekä tuovat mukanaan omat juomat. Myös nyyttärieväiden tuominen on toivottavaa.

NEFA-Helsinki ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö (http://tpks.fi) tutustuttavat bisnesihmisiä käsillä tekemiseen, sillä pääsemme koristelemaan piparkakkuja Talonpoikaiskulttuurisäätiön sponsoroimin välinein! Myös muuta ohjelmaa luvassa.

Mikä? Firman pikkujoulut
Missä? Humanistiklusteri, Uusi ylioppilastalo 5. krs, Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki
Milloin? 26.11.2018 klo 18.00 – 00
Miksi? Raskas työ vaatii raskaat huvit
Pukukoodi? Bisneshenkinen
Juomapolitiikka? BYOB – Omat juomat mukaan

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/982600085276661/

Tallennettu kategorioihin Juhlapäivät, Tapahtumat | Jätä kommentti

Kulo-seminaari – syksyn paheellisin viikonloppu!

FT Jukka Jouhki kertoi paheellisesta pokerista

NEFA-Helsingin ja Kontekstin pieni mutta pippurinen helsinkiläisdelegaatio vieraili Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry:n syysseminaarissa ja NEFA-Jyväskylän 45-vuotisjuhlilla Jyväskylässä.

Seminaarin aiheena oli ”Paheet – Turmeluksen tiellä?”. Pääsimme näkemään seitsemän erilaista hillittömän hyvää esitelmää paheiden ja hyveiden merkityksestä kulttuurintutkimuksen näkökulmasta. Esiintyjistä löytyi niin tohtoreita kuin kandidaattejakin, mutta yksikään esitys ei hävinnyt toiselle. Erittäin kovatasoista monitieteellistä kulttuurintutkimusta!

Esitykset käsittelivät paheita monesta eri näkökulmasta ja tieteenalalta, mutta kaikista esityksistä löytyi myös jotain samaa – aineksia, jotka auttoivat luomaan kokonaiskäsitystä siitä, mitä paheet tai paheellisuus on ja miten se koetaan. Toisaalta paheellisuus vaikuttaa syntyvän vuorovaikutuksessa ympäristöön: siinä miten muut ihmiset reagoivat tekoihin (esimerkiksi paheelliseksi koettuun pukeutumiseen) tai siinä miten omat paheelliseksi koetut teot vaikuttavat ympäristöön (esimerkiksi epäeettinen kuluttaminen). Toisaalta paheellisuuden tuntemus tulee sisältä: koetaan, että tehdään väärin itselle henkisesti tai fyysisesti (vaikkapa epäterveellisellä ruualla). Paheellisuuden kokemus on monisyinen aihe!

Viikonloppu ratkesi villiksi juhlimiseksi, sillä perjantaiset seminaarijatkot ja lauantaiset vuosijuhlat kutsuivat mukaansa. Kunkin kaupungin paikallisia juhlaperinteitä on aina mahtavaa seurata.

NEFA lahjoitti sisarelleen NEFA-Jyväskylälle vuosijuhlalahjaksi Napakairoja, haalarimerkkejä ja NEFA-kassin. Onnittelemme vielä uudelleen kypsään ikään ehtinyttä ainejärjestöä!

Ensi vuoden Kulo-seminaari järjestetään Helsingissä. Kulon puheenjohtajaksi syyskokouksessa valittiin NEFA-Helsingin Veera Kujansuu, ja hallitukseen NEFA-Helsingistä Roope Kotiniemi, Mythoksesta Roope Rouvali ja Kontekstista Stella Sironen. Lisäksi kullekin toisten kaupunkien järjestöille valittiin edustajat. Kulo tulee siis vuonna 2019 olemaan vahvasti läsnä Helsingissä, pysykää siis kuulolla ja tutustukaa Kulon sivuihin http://kulory.fi!

 

Tallennettu kategorioihin Kulo ry, Tapahtumat | Jätä kommentti

Kulo-seminaari lähestyy, tule mukaan!

 

Kulo ry:n vuosittainen opiskelijaseminaari lähestyy, tule mukaan!

Päätimme lisätä matkabudjettiin 50 euroa, joten nyt jaamme yhteensä 100 euroa kaikkien seminaariin lähtevien NEFAn jäsenten kesken. Matkakulut korvataan kuitteja vastaan.

Lähde siis mukaan syksyn parhaaseen tapahtumaan Jyväskylään! Luvassa on kulttuurintutkimuksellisia luentoja paheiden olemuksesta sekä huikeat iltabileet.

Ilmoittaudu mukaan:

https://www.facebook.com/events/250571315499170/

Tallennettu kategorioihin Kulo ry, Tapahtumat | Jätä kommentti