Liity Napakairan toimitustiimiin!

 

Kansatieteen ja folkloristiikan opiskelijajärjestö NEFA-Helsingin lehti Napakaira hakee tiimiinsä muutamaa opiskelijalehden teosta kiinnostunutta NEFAn jäsentä opintosuunnasta riippumatta. Napakairaa julkaistaan vuonna 2020 yksi numero, joka on NEFA-Helsingin 50-vuotisjuhlanumero. Lehti toteutetaan vapaaehtoisvoimin, ja toimituksen jäsenille hommaa on tarjolla mm. sisällön suunnittelun ja toteutuksen, oikolukemisen, varainhankinnan sekä kuvituksen suunnittelun ja toteutuksen parissa. Jos siis olet kiinnostunut toimituksellisesta työstä, kirjoittamisesta tai kuvittamisesta Napakairassa, ota yhteyttä päätoimittajaan veera.kujansuu@helsinki.fi.

Napakaira on palkittu HYY:n järjestökilpailun Vuoden järjestölehtenä 2018. Lehden edellisiä numeroita voi lukea osoitteesta https://issuu.com/napakaira

Opiskelijalehden toimittaminen on erinomainen mahdollisuus saada matalan kynnyksen kokemusta kirjoittamisesta ja tekstien julkaisemisesta sekä lehtiprojektin saattamisesta ideasta kohti julkaisua.

Jos lehti kiinnostaa, ja et ole vielä NEFAn jäsen, liity jäseneksi https://blogs.helsinki.fi/nefa-helsinki/jasenyys/

Ensisijaisesti pyrimme mahdollistamaan kaikkien halukkaiden osallistumisen lehdentekoon, mutta jos ilmoittautuneita tulee valtava määrä, joudumme mahdollisesti karsimaan.

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Napakaira | Jätä kommentti

Kutsu hallituksen kokoukseen 14.1.2020

Vuoden ensimmäinen hallituksen kokous järjestetään Thirsty Scholarissa 14.1. klo 18–20 (Fabianinkatu 37). Kokouksessa valitaan vuoden 2020 hallituksen toimihenkilöt. Kokous on avoin kaikille yhdistyksemme jäsenille, eli osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla hallituksen jäsen. Tervetuloa!

Esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 3. Esityslistan hyväksyminen
 4. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
 5. Menneet tapahtumat
 6. Tulevat tapahtumat
  1. NEFA-kahvit
  2. Hallituskaronkka
 7. Talouskatsaus
 8. Jäsenasiat
 9. KULO
 10. Muut esille tulevat asiat
  1. Toiminnantarkastaja
 11. Seuraavan kokouksen ajankohdan päättäminen
 12. Kokouksen päättäminen
Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Tervetuloa kansatieteen ja folkloristiikan yhteisiin pikkujouluihin!

Tänä vuonna NEFAn perinteinen puurojuhla yhdistyy kansatieteen ja folkloristiikan oppiaineiden yhteisen pikkujoulujuhlan kanssa! Siispä tervetuloa folkloristiikan ja kansatieteen opintosuuntien yhteiselle jouluvastaanotolle Topeliaan torstaina 5.12. klo 16–20! Tapahtuma on oiva tilaisuus tutustua sekä henkilökuntaan, muihin opiskelijoihin että alumneihin. Tarjolla on viiniä ja jouluista purtavaa, seurustelua sekä yllätysohjelmaa.

Mitä? Kansatieteen ja folkloristiikan jouluvastaanotto
Missä? Topelia, C-porras, huone C126 (Unioninkatu 38)
Milloin? Torstaina 5.12. klo 16:00

https://www.facebook.com/events/473881663310342/

Lämpimästi tervetuloa kaikki kansatietelijät ja folkloristit!

🎅🎅🎅

Tallennettu kategorioihin Tapahtumat | Jätä kommentti

✨ Kulttuurintutkijoiden pikkujoulut: Tylypahka edition ✨

NEFA, Mythos, Fibula ja Konteksti ry täten ilmoittavat, että sinulle on varattu paikka Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa eli KUKA-, KUMA- ja ALKU-opiskelijoiden yhteisissä pikkujouluissa. Ohessa saat luettelon välineistä, jotka tarvitset mukaan. Pikkujoulut alkavat 25. marraskuuta. Klusterin pikajuna lähtee 25. marraskuuta klo 18.00 Uudelta ylioppilastalolta, laiturilta 9¾. ⚡

Mukaan tarvitset:
1. Noita-/velhoasun tai muun maagisen kostyymin
2. Omat taikajuomat
3. Taikasauvan

Paras asu palkitaan!

Mitä? Pikkujoulut!
Missä? Uuden ylioppilastalon Humanistiklusterilla (Mannerheimintie 5 A, 5. krs)
Milloin? Maanantaina 25.11.2019 klo 18:00

https://www.facebook.com/events/516592798893042/

Tila on valitettavasti esteellinen. Tapahtumassa noudatetaan Humanistiklusterin turvallisen tilan periaatteita. Tervetuloa!

Tallennettu kategorioihin Tapahtumat | Jätä kommentti

Tule mukaan järjestötoimintaan! – NEFAn syyskokous ja hallitusvaalit 9.12.2019

NEFA-Helsingin sääntömääräinen syyskokous pidetään Humanistiklusterin Lingvassa maanantaina 9.12.2019 klo 17-19 (Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, 5. krs). Kokouksessa valitaan uusi hallitus vuodelle 2020.

Kokouksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/410197696325772/

Jos olet kiinnostunut järjestötoiminnasta pienessä matalan kynnyksen ainejärjestössä, saavu rohkeasti paikalle! Opintosuunnallasi ei ole hallitukseen pyrkiessäsi väliä.

Kaipaamme joukkoomme aktiivisia ja innokkaita toimijoita, jotka osallistuvat yhteiseen tekemiseen, tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. Järjestötoiminnasta on hyötyä jos jonkinlaista; saat uusia kavereita ja kokemuksia, verkostoidut, omaksut tärkeitä tietoja ja taitoja, saat täytettä ansioluetteloon, pääset vaikuttamaan opiskelijatoimintaan ja yliopiston asioihin, osallistut järjestölehden tekoon ja keräät opintopisteitä. 

On hyvä mainita, että ainejärjestötoiminnassa joissain tilanteissa vastuualueiden rajat saattavat hämärtyä. Parhaimmillaan järjestötoiminta onkin yhteen hiileen puhaltamista ja vastavuoroista auttamista eri vastuualueissa sekä joustamista omastaan.

Millaisia pestejä ainejärjestössämme on tarjolla?

✔️Puheenjohtaja
Ainejärjestön edustaja, joka on vastuussa ainejärjestön toiminnasta. Käytännössä vastaa edunvalvonnasta, organsoinnista, johtamisesta ja esimerkiksi hallituksen kokousten vetämisestä. 

✔️Varapuheenjohtaja
Edustaa ainejärjestöä ja vastaa puheenjohtajan tehtävistä puheenjohtajan ollessa poissa.

✔️Taloudenhoitaja
Vastaa järjestön taloudesta. Vastaanottaa mm. jäsenmaksut ja oheistuotteiden myynnin sekä arvioi budjetit.

✔️Sihteeri
Vastaa hallituksen kokousten pöytäkirjojen laatimisesta ja niiden toimittamisesta järjestön jäsenille luettavaksi.

✔️Tiedottaja
Suunnittelee ja toteuttaa järjestön monisuuntaista viestintää. Tiedottaa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista järjestön kanavissa sekä hallinnoi sähköpostilistaa.

✔️Tapahtuma- ja tilavastaava
Osallistuu aktiivisesti ainejärjestön tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. Vastaa tilojen varaamisesta ja tiloja koskevien sääntöen noudattamisesta. Pitää yhteyttä muiden järjestöjen tapahtumavastaavien kanssa yhteistapahtumien tiimoilta.

✔️Blogivastaava
Blogivastaava on nimensä mukaisesti vastuussa blogikirjoitusten rustaamisesta. Jos kirjoittaminen on lähellä sydäntäsi ja haluat kehittyä siinä, ryhdy blogimme kirjoittajaksi!

✔️Napakairan toimitustiimi
Toimittajat toimivat tiiminä yhdessä järjestölehtemme Napakairan sisällön ideoinnissa, suunnittelussa, kuvittamisessa, oikolukemisessa, sponsoreiden hankinnassa sekä osallistuvat artikkelien kirjoittamiseen. Toimittajan pestistä saat arvokasta kokemusta toimituksellisesta työstä!

✔️Työelämä- ja opintovastaava
Vastaa mm. yritys- ja organisaativierailuista ja muista työelämään ja opintoihin liittyvistä asioista. 

✔️Yhdenvertaisuusvastaava
Huolehtii siitä, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua ainejärjestön toimintaan. Pitää huolen ainejärjestön sisäisestä turvallisesta ja luotettavasta olosta kaikkien yksilöiden osalta. On vastuussa yhdenvertaisuussuunnitelman toteutumisesta sekä syrjintä- tai häirintäepäilyjen välittämisestä eteenpäin.

✔️Ympäristövastaava
Huolehtii ainejärjestön toiminnan ja tapahtumien ympäristövaikutusten minimoimisesta ja jätteiden asianmukaisesta lajittelusta. 

Suosittelemme lämpimästi järjestötoimijaksi ryhtymistä!

Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Kutsu hallituksen kokoukseen 7.11.2019

Tervetuloa NEFA-Helsinki ry:n hallituksen kokoukseen. Kokous on avoin kaikille yhdistyksemme jäsenille, eli paikalle voi tulla vaikka ei kuuluisikaan hallitukseen.

MITÄ? NEFAn hallituksen kokous
MISSÄ? Kaisa-talon ryhmätyötila 4038a (Fabianinkatu 30)
MILLOIN? 7.11.2019 klo 18:00

Esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 3. Esityslistan hyväksyminen
 4. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
 5. Menneet tapahtumat
  1. NEFA & Mythos baarikierros 25.10.2019
  2. NEFA-kahvit 28.10.2019
 6. Tulevat tapahtumat
  1. Kulo ry:n IX seminaari 8.11.2019
  2. NEFA-kahvit
  3. Puurojuhla
  4. Syyskokous 9.12.2019, klo 17:00
 7. Talouskatsaus
 8. Jäsenasiat
 9. KULO
 10. Muut esille tulevat asiat
  1. Toiminnantarkastaja
 11. Seuraavan kokouksen ajankohdan päättäminen
 12. Kokouksen päättäminen
Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Tervetuloa NEFA-kahveille 28.10.2019

Viikon päästä on jälleen NEFA-kahvien aika! Luvassa kuumaa juomaa, naposteltavaa ja rentoa hengailua nefalaisten sekä Nefasta, kansatieteestä tai folkloristiikasta kiinnostuneiden opiskelijoiden kesken. Kahvit järjestetään perinteisesti opettajien kahvihuoneella Topelian C-rapun 2. kerroksessa.

https://www.facebook.com/events/1190089694518508/

Lämpimästi tervetuloa sekä fuksit että vanhemmat opiskelijat!

MITÄ? NEFA-kahvit
MISSÄ? Topelian C-rappu, 2. krs, opettajien kahvihuone / Unioninkatu 38
MILLOIN? Maanantaina 28.10. klo 13-15

Tallennettu kategorioihin Kahvit | Jätä kommentti

NEFA + Mythos = ekskursio Kallion kulttuurikeitaisiin

Kulttuurien tutkimuksesta kiinnostunut opiskelija, tule rentoutumaan mukavassa seurassa ennen toisen periodin opintorypistystä!

NEFA ja Mythos järjestää tutustumiskierroksen Helsingin tunnetuimman kaupunginosan, Kallion, kulttuuritapahtumia järjestäviin ravitsemusliikkeisiin perjantaina 25.10.2019. Haluatko tutustua Helsinkiin tai marginaalisempiin keikkapaikkoihin? Tavata uusia ja vanhoja tuttavia kulttuurien tutkimuksen saralta? Vertailla erilaisten ravintoloiden juomatarjontaa? Vai näitä kaikkia? Tervetuloa kaikki kulttuurien tutkimuksesta kiinnostuneet entiset ja nykyiset opiskelijat sekä muut halukkaat.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1002991576710050/

Kierros on omakustanteinen. Kohteissa ei ole erillistä sisäänpääsymaksua, mutta muutaman euron eteispalvelumaksu saatetaan periä. Varautukaa todistamaan ikänne. HUOM! Kohteissa tarjoillaan myös alkoholittomia juomia.

Kokoontuminen Thirsty Scholarissa (Fabianinkatu 37) klo 15:30 eteenpäin. Lähtö klo 17:00.

Alustava matkasuunnitelma:
– Thirsty Scholar
– Juttutupa
– Om’Pu
– Mascot
– Majava
– Pub Porthan
– Siltanen
– Lepakkomies
– Kurvitar
– Tenkka
– Tenho
– On the rocks

Tarkoituksena olisi käydä noin yksillä per paikka, mutta tilanne tulee elämään. Seurueen liikkeitä päivitetään Facebookissa, mukaan voi hypätä myös matkan varrelta.

Tasa-arvo- ja häirintäyhteyshenkilöt:
Siiri Virta (siiri.virta@helsinki.fi)
Jenni Haapanen (jenni.haapanen@helsinki.fi)

Järjestäjinä sitoudumme turvallisen tilan periaatteisiin.

Tallennettu kategorioihin Tapahtumat | Jätä kommentti

Kutsu hallituksen kokoukseen 8.10.2019

Tervetuloa NEFA-Helsinki ry:n vuoden kuudenteen hallituksen kokoukseen. Kokous on avoin kaikille yhdistyksemme jäsenille eli paikalle voi tulla, vaikka ei kuuluisi hallitukseen.

MITÄ? NEFA-Helsinki ry:n hallituksen kokous
MISSÄ? Kaisa-talo, ryhmätyötila 4042 (Fabianinkatu 30)
MILLOIN? 8.10.2019 klo 17:00

***

Esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 3. Esityslistan hyväksyminen
 4. Edellisten kokouksien pöytäkirjojen hyväksyminen
 5. Menneet tapahtumat
  1. Napakairan julkkarit 11.9.2019, 36 osallistujaa
  2. KUKA fuksiaiset 18.9.2019, 57 osallistujaa
  3. NEFA-kahvit 23.9.2019, x osallistujaa
  4. Fuksisitsit (KUKA) 25.9.2019, 87 osallistujaa
 6. Tulevat tapahtumat
  1. Kulo ry:n IX seminaari 8.11.2019
  2. NEFA-kahvit
  3. Puurojuhla
  4. Syyskokous 9.12.2019, kello 17.00
 7. Talouskatsaus
  1. Fuksiaisten osallistumismaksu lahjaan
  2. KUKA fuksisitsien tuottojen jakaminen järjestöjen kesken
  3. Napakairan uusi tilaus
 8. Muut esille tulevat asiat
 9. Seuraavan kokouksen ajankohdan päättäminen
 10. Kokouksen päättäminen
Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Kulon IX syysseminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen

Ovatko kehomme historiallisia monumentteja? Miten maailmankuvamme vaikuttaa kehoomme ja kehomme maailmankuvaamme? Mikä on fyysisen toiminnan ja kulttuurin suhde? Elämme erilaisten kehojen keskellä ja ihmisinä olemme sidottuja kehoihimme. Tällä kertaa vapaudumme Kulo-seminaarissa miettimään niitä tapoja, joilla tämä rajoittaa tai mahdollistaa kulttuuria sekä kehollisuuden ja kulttuurin suhdetta.

Kulttuurintutkimuksen Opiskelijat Kulo ry toivottaa kaikki kulttuurintutkimuksesta kiinnostuneet opiskelijat tervetulleeksi yhdeksänteen Kulo-seminaariin. Jokasyksyiseksi perinteeksi muodostunut seminaari kerää yhteen kulttuurintutkimuksen opiskelijat eri puolilta Suomea. Seminaari on tapaus, jota ei kannata jättää väliin!

Kulttuurintutkimuksellinen ilonpito ei jää pelkkään seminaariin: esitelmien jälkeen vietämme seminaarijatkoja ja lauantaina kokoonnumme Kulon sääntömääräiseen syyskokoukseen.

Kulo ry:n tuorein jäsenjärjestö Mana ry (Helsingin yliopiston sosiaali- ja kulttuuriantropologia) kutsuu kulolaiset mukaan juhlistamaan 30-vuotisvuosijuhliaan seminaaria seuraavana lauantaina. Vuosijuhliin on erillinen ilmoittautuminen.

Kulo-seminaaria sponsoroivat Taide- ja kulttuurialojen ammattijärjestö TAKU ry ja Museoalan ammattiliitto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu seminaariin tästä: https://forms.gle/PwVPxDAxyLR8fc7x6

Jos haluat osallistua myös Mana ry:n vuosijuhliin, ilmoittautuminen ja lisätiedot tästä linkistä: https://fi-fi.facebook.com/events/729835514152740/

Matkakorvaukset

Kulo ry sponsoroi kaikkien Helsingin ulkopuolisten jäsenjärjestöjen seminaarimatkaa 50 eurolla. 50 euron matkakorvaus maksetaan ainejärjestöille jaettavaksi parhaaksi katsomallaan tavalla. Matkakorvausta varten ainejärjestöt voivat ottaa yhteyttä taloudenhoitajaan (roope.kotiniemi@helsinki.fi).

Tärkeitä osoitteita

Seminaaripaikka: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasali (Hallituskatu 1, 00170 Helsinki)

Jatkopaikka: Uuden Ylioppilastalon Humanistiklusteri (Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki, 5. krs)

Majoitus

Jos tarvitset majoitusta Helsingissä seminaariviikonlopuksi, ilmoita tarpeesta ilmoittautumislomakkeessa ja otamme sinuun yhteyttä. Pyrimme löytämään tarvitseville yösijan paikallisten opiskelijoiden luota.

Viikonlopun ohjelma

8.11.2019 Perjantai

11.00: Seminaari alkaa Kulon puheenjohtajan puheenvuorolla
11.05: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tervehdys
11.15: Keynote: FT Antti Lindfors: Stand up -komiikan etiikkaa ja somaestetiikkaa
12.00: FM Eino Heikkilä: Kehollisuus taidemallin työssä
12.30: FM Viliina Silvonen: Tunne arkistoäänitteillä ja karjalaisen itkijän kehossa
13.00: Lounastauko (omakustanteinen, kävellään porukalla Porthanian Unicafeen, Yliopistonkatu 3, 00101 Helsinki)
13.40: Seminaari jatkuu ammattiliittojen tervehdyksellä
13.50: FM Jonne Kytölä: Voimanostajan askeesi
14.20: FM Salli-Sofia Ritola: Kehopositiivisuuden kehittyminen
14.50: HuK Maaria Hartman: Kehollisuus Taidetestaajat-retkillä
15.20: Loppukeskustelu, loppupuheenvuoro, kuohuviiniä

18:00: Seminaarijatkot Uuden Ylioppilastalon Humanistiklusterilla (Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki, 5. krs)

Jatkoilla on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa sekä jo perinteeksi muodostuneita ohjelmanumeroita.

9.11.2019 Lauantai

12.00: Kulon sääntömääräinen syyskokous
17.00: Mana ry:n 30-vuotisjuhlat ja jatkot (ks. lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://fi-fi.facebook.com/events/729835514152740/)

10.11.2019 Sunnuntai

11.00: Mana ry:n vuosijuhlien silliaamiainen

***

Lisätietoja

Veera Kujansuu, Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry:n seminaarivastaava veera.kujansuu@helsinki.fi

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Kulo ry, Kulttuurien tutkimus, Seminaari, Tapahtumat | Jätä kommentti