KUKA-Fuksiaiset ja jatkot ke 18.9.2019

Kulttuurien tutkimuksen ainejärjestöt Eidos, Fibula, Karavaani, Konteksti, Mythos, NEFA-Helsinki sekä Origo kutsuvat kaikki uudet kukalaiset juhlistamaan opiskelijasyksyn alkua – tervetuloa KUKA-fuksiaisiin keskiviikkona 18.9.2019!

Fuksiaiset alkavat klo 18 Topelian sisäpihalta (Unioninkatu 38). Teemana fuksiaisissa on eri vuosikymmenet – pukeudu siis halutessasi valitsemasi aikakauden muodin mukaisesti! Otathan huomioon, että ohjelma ennen jatkoja tapahtuu ulkona, joten sään mukainen pukeutuminen on suositeltavaa.

Jatkot ja fuksiaisten palkintojenjako järjestetään Humanistiklusterilla (Uusi ylioppilastalo, 5.krs, Mannerheimintie 5 A), jonne suunnataan ainejärjestöjen järjestämän ohjelman jälkeen. Myös vanhemmat opiskelijat ovat tervetulleita jatkoille!

Nähdään pian!

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Tapahtumat | Jätä kommentti

NEFA-kahvit starttaavat 23.9.2019

Syksyn ensimmäisillä NEFA-kahveilla on luvassa kahvia/teetä ja rentoa hengailua nefalaisten sekä NEFAsta, kansatieteestä tai folkloristiikasta kiinnostuneiden kesken. Paikkana perinteisesti opettajien kahvihuone Topelian C-rapun toisessa kerroksessa. Otathan oman kuppisi mukaan :)

Huom! Kahvihuoneelta puuttuvat tilapäisesti kalusteet, mutta tarvittaessa saamme tuoleja lainaan. Muussa tapauksessa vaihtakaamme kuulumisia seisten.

MITÄ? NEFA-kahvit
MISSÄ? Topelian C-rapun kahvihuone (2. kerros) / Unioninkatu 38
MILLOIN? Maanantaina 23.9. klo 13-15

https://www.facebook.com/events/780329312385303/

Sekä vanhat että uudet opiskelijat ovat tervetulleita!

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Kahvit | Jätä kommentti

Kutsu hallituksen kokoukseen 11.9.2019

Tervetuloa NEFA-Helsinki ry:n vuoden viidenteen hallituksen kokoukseen. Kokous on avoin kaikille yhdistyksemme jäsenille eli paikalle voi tulla, vaikka ei kuuluisi hallitukseen.

MITÄ? NEFA-Helsinki ry:n hallituksen kokous
MISSÄ?  Thirsty Scholar, Fabianinkatu 37
MILLOIN? Ke 11.9.2019 klo 17:00

Kokouksen jälkeen iltaa jatketaan Napakairan julkkareiden merkeissä samassa osoitteessa!

***

Esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 3. Esityslistan hyväksyminen
 4. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
 5. Menneet tapahtumat
  1. Kesäpiknik 1.7.2019
  2. Avajaiskarnevaalit 2.9.2019
 6. Tulevat tapahtumat
  1. Napakairan julkkarit 11.9.2019
  2. KUKA-Fuksiaiset 18.9.2019
  3. Fuksisitsit (KUKA) 25.9.2019
  4. Kulo ry:n IX seminaari 8.11.2019
  5. NEFA-kahvit
 7. Talouskatsaus
 8. Muut esille tulevat asiat
  1. Metsäjooga
  2. Inari-ekskursio
  3. Haalaritaskut, haalarimerkit ja tarrat
  4. Yhdistyksen sääntömääräisen syyskokouksen päivämäärä ja aika
 9. Seuraavan kokouksen ajankohdan päättäminen
 10. Kokouksen päättäminen
Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Napakaira 2019 on ilmestynyt!

Napakaira 2019 on vihdoin täällä! Tämän vuoden numero on poikkeuksellisen monipuolinen kokonaisuus, mistä kiitos kuuluu eri aloja ja kiinnostuksen kohteita edustaville kirjoittajille. Folkloristiikan ja kansatieteen ulkopuolelta artikkeleita löytyykin mm. ranskalaisen filologian, alue- ja kulttuurintutkimuksen sekä uskontotieteen näkökulmista. Mainittakoon vielä erityisesti folkloristien matkakertomukset ja kommentit Vienan Karjalasta, Tartosta, Suomen kansallismaisemista ja ITE-taidekohteista sekä Sodankylän elokuvajuhlilta.

Uuden numeron digiversiota pääsee lukemaan vaikka heti osoitteessa https://issuu.com/napakaira/docs/napakaira-2019-web.

Tule hakemaan omasi Napakairan julkkareista ke 11.9.2019! Lisätietoja tapahtumasta täällä. Uutta painosta viedään myös yliopiston lehtitelineisiin tulevina viikkoina.

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Kulttuurien tutkimus, Napakaira, Tapahtumat | Jätä kommentti

Hyödyllisiä linkkejä folkloristiikasta ja kansatieteestä kiinnostuneille

Hei KUKA-fuksi! Oletko kiinnostunut folkloristiikasta tai kansatieteestä? Etkö ole vielä ihan varma, mikä kiinnostaa, mutta haluat tutkailla eri vaihtoehtoja avoimin mielin? Me NEFAssa haluamme auttaa sinua. Kokosimme yhteen listan tärkeimmistä viestintäkanavistamme ja muista kanavista, joista pääset tutustumaan NEFAn toimintaan sekä folkloristiikan ja kansatieteen tutkijoiden, opettajien, opiskelijoiden ja alumnien kirjoituksiin ja tekemisiin.

NEFA-Helsingin Facebook-sivu
https://www.facebook.com/nefahelsinki/
Käy tykkäämässä tai seuraamassa, niin pysyt ajan tasalla tuoreimmista päivityksistä ja tulevista tapahtumista.

NEFA-Helsingin Instagram
https://www.instagram.com/nefahelsinki/
Ajankohtaisia päivityksiä mm. kansatieteen ja folkloristiikan sekä lähitieteenalojen kentältä, nefalaisten seikkailuista ja tapahtumista. Seuraa!

KUKA-, KUMA- ja ALKU-opiskelijoiden Facebook-ryhmä https://www.facebook.com/groups/2257722651167405/
Oppiaineiden rajat ylittävä tiedotuskanava kaikille Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa, kulttuuriperinnön maisteriohjelmassa sekä alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa opiskeleville.

Helsingin yliopiston folkloristiikan oppiaineen Facebook-sivu
https://www.facebook.com/folkloristiikka/
Ajankohtaisia päivityksiä folkloristiikan kentältä.

Helsingin yliopiston kansatieteen oppiaineen Facebook-sivu
https://www.facebook.com/KansatiedeHelsinginYliopisto/
Ajankohtaisia päivityksiä kansatieteen kentältä.

Päivystävä folkloristi -blogi
https://blogs.helsinki.fi/folkloristi/
Havaintoja maailmasta neljän folkloristin silmin. Päivystävä folkloristi puntaroi ajankohtaisia asioita sekä tarttuu sivuseikkoihin ja asioiden vieruksiin. Löydät Päivystävän folkloristin myös Twitteristä: @pfolkloristi.

Kuukauden kansatieteilijä -blogi
https://blogs.helsinki.fi/kuukaudenkansatieteilija/
Blogi esittelee Helsingin yliopiston kansatieteen henkilökuntaa, alumneja ja opiskelijoita sekä heidän työtään ja kokemuksiaan erilaisilla kulttuurin kentillä. Hyppää kyytiin!

Talonpoikaisjärjellä -podcast
https://soundcloud.com/user-797566050
Talonpoikaiskulttuurisäätiön julkaisema podcast, jota juontavat tietokirjailija Juha Kuisma ja kansatieteilijä Pia Olsson. ”Teemme töitä elävän maaseutukulttuurin puolesta – jo vuodesta 1938. Vaalimme perinteitä ja luomme uutta talonpoikaiskulttuuria.”

Napakaira-lehti
https://issuu.com/napakaira/
Folkloristiikasta ja kansatieteestä kiinnostuneiden Helsingin yliopiston opiskelijoiden ainejärjestö NEFA-Helsinki ry:n lehti. Napakaira 1/2018 valittiin HYY:n järjestölehtikilpailun voittajaksi vuonna 2018! Uusin numero on ilmestynyt ja se on luettavissa issuu.comissa. Lehden julkkareita vietetään ke 11.9.2019. Lisätietoja tapahtumasta löydät edeltävästä blogikirjoituksestamme.

Kirjoittajalta vahva suositus Päivystävään folkloristiin, Kuukauden kansatieteilijään sekä Napakairan viimeisimpiin numeroihin tutustumiseen.

***

Oletko jo liittynyt NEFA-Helsingin postituslistalle? Liittymällä sähköpostilistalle saat ajankohtaista tietoa mm. yliopiston tapahtumista, seminaareista ja työelämämahdollisuuksista sekä NEFAn hallituksen kokouksista, jotka ovat avoimia kaikille jäsenillemme. Ohjeet sähköpostilistalle liittymiseen löydät täältä.

Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Napakairan julkkarit Thirsty Scholarissa 11.9.2019

Hei vaan hei ja hyvää alkanutta lukuvuotta!

NEFA on herännyt kesäkoomasta ja valmiina tulevan syksyn koitoksiin ja tapahtumiin. Eräästä tapahtumasta olemmekin varsin innoissamme, nimittäin tämän vuoden ainoan Napakaira-numeron julkistuksesta! Lehden julkkareita vietetään ensi viikon keskiviikkona 11.9. tutussa ja turvallisessa Thirsty Scholarissa klo 18 alkaen.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita NEFAsta, kansatieteestä/folkloristiikasta tai ihan vaan Napakairasta. Jaamme uusimman numeron painoksia osallistujille, joten tätä tilaisuutta ei kannata missata! Lehden pakollisen hypistelyn jälkeen iltaa olisi tarkoitus jatkaa rennosti Scholarissa hengaillen.

Tervetuloa!

MITÄ? Napakairan julkistus ja illanistujaiset
MISSÄ? Thirsty Scholarissa, Fabianinkatu 37
MILLOIN? Ke 11.9. klo 18 alkaen
MIKSI? Koska Napakaira!

https://www.facebook.com/events/2362822957127769/

Tallennettu kategorioihin Napakaira, Tapahtumat | 1 kommentti

CALL FOR PAPERS: Keho ja kehollisuus -seminaari Helsingissä 8.11.2019

Ovatko kehomme historiallisia monumentteja? Miten maailmankuvamme vaikuttaa kehoomme ja kehomme maailmankuvaamme? Mikä on fyysinen toiminnan ja kulttuurin suhde?

Elämme erilaisten kehojen keskellä ja ihmisinä olemme sidottuja kehoihimme. Tällä kertaa vapaudumme miettimään niitä tapoja, joilla tämä rajoittaa tai mahdollistaa kulttuuria sekä kehollisuuden ja kulttuurin suhdetta.

Alakulttuureilla, ammattiryhmillä, uskonnollisilla ryhmillä, eri ikäluokilla ja kansallisuuksilla on kaikilla erilaisia kehoon liittyviä käsityksiä, jotka muovaavat kaikkea vuorovaikutuksesta toimintatapoihin. Kehon koristelu ja vaatetus kaikki ilmaisevat asioita sekä luovat omanlaisiaan toimintaympäristöjä. Kuinka esimerkiksi kehonrakennuksen tai vanhustenhoidon piirissä olevat kehon kulttuurit eroavat toisistaan? Entä lääkärien ja palomiesten? Entä kuinka kipua käsitellään kulttuurissa?


Valtakunnalliseen yhdeksänteen Kulo-seminaariin haetaan esitelmiä!
Seminaari järjestetään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran salissa Helsingissä 8.11.2019. Esitelmien aiheet voivat käsitellä eri tieteenalojen näkökulmasta laajasti kehoon ja kehollisuuteen liittyviä teemoja, kuten kehon tai kehollisuuden määritelmää, teorioita tai erilaisia ilmenemismuotoja. Esitelmä voi liittyä myös oman tutkimuksen sivujuonteeseen.

Seminaari on avoin kaikille kulttuurintutkimuksen alojen opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin kohdeyleisönä ovat erityisesti Kulo ry:n jäsenet, eli monipuolisesti eri kulttuurialoja opiskelevat ja näiden oppiaineiden tutkijat. Kulo kannustaa etenkin graduvaiheessa olevia opiskelijoita sekä jatko-opiskelijoita osallistumaan ja lähettämään abstraktin. Kulo-seminaari on erinomainen matalan kynnyksen mahdollisuus päästä harjoittelemaan seminaariesiintymistä ja esitelmän pitoa.

Esitelmien pituus on 20 minuuttia + 10 minuutin keskustelu. Esitelmäkielinä ovat suomi ja englanti. Seminaariin osallistuminen on maksutonta, ja puhujien matkat korvataan.

Jos kiinnostuit esitelmöinnistä, pyydämme lähettämään aiheestasi enintään n. 250 sanan abstraktin Kulo ry:n seminaarivastaavalle Veera Kujansuulle 15.9.2019 mennessä osoitteeseen veera.kujansuu@helsinki.fi. Valinnasta ilmoitetaan syyskuun 2019 loppuun mennessä.

Lisätietoja: http://kulory.fi/yhdistystoiminta/seminaarit/keho-ja-kehollisuus-seminaari-helsingissa-8-11-2019/

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Kulo ry, Kulttuurien tutkimus, Seminaari | Jätä kommentti

Kutsu hallituksen kokoukseen

Tervetuloa Nefa-Helsinki Ry:n vuoden neljänteen hallituksen kokoukseen, kokous on avoin kaikille yhdistyksemme jäsenille. Paikalle voi tulla, vaikka et kuuluisi hallitukseen.

Nefa-Helsinki ry:n hallituksen kokous 20.5.2019 kello 16.30, Thirsty Scholar (Fabianinkatu 37).

ESITYSLISTA

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 3. Esityslistan hyväksyminen
 4. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
 5. Sääntöuudistus
 6. Toiminnantarkastajan valinta vuodelle 2019
 7. Menneet tapahtumat
  1. 4. Nefa-kahvit, 13 osallistujaa
  2. 4. Parasken lakitus, 34 osallistujaa
  3. 5. Kaivopuiston piknik, x osallistujaa
  4. 5. Kulo + MAL + TAKU webinaari, x osallistujaa
 8. Tulevat tapahtumat
  1. Kulo ry:n IX seminaari 8.11.2019
 9. Talouskatsaus
 10. Muut esille tulevat asiat
 11. Seuraavan kokouksen ajankohdan päättäminen
 12. Kokouksen päättäminen

 

Tallennettu kategorioihin Asiaa | Jätä kommentti

Kulon Kulttuurintutkijana työelämässä -webinaari & yhteiskatselu

Vapusta on selvitty – on taas aika ryhdistäytyä ja suunnata katse tulevaisuuden työelämämahdollisuuksiin!

Kulttuurintutkimuksen alojen opiskelijoiden kattojärjestö Kulo, Museoalan ammattiliitto MAL ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU järjestävät jälleen työelämäaiheisen webinaarin 9.5.2019. Tänä vuonna aiheina ovat museo-, taide- ja kulttuurialan ammattilaisten työ sekä tulevaisuuden työn muodot. Webinaarissa jaetaan myös vinkkejä hyvän CV:n ja työhakemuksen tekemiseen sekä kerrotaan työttömyysturvasta ja ammattiliittojen tarjoamasta tuesta opiskelijoille.

Webinaaria on mahdollista seurata omalta koneelta käsin tai osallistumalla Mythoksen, NEFAn ja Kontekstin järjestämään webinaarin yhteiskatseluun, joka järjestetään Uuden ylioppilastalon 5. kerroksessa Wilhelmsson-salissa. Paikalle voi saapua varaamaan paikkaa ja keräämään lautaselleen Kulon tarjoamaa pientä purtavaa klo 15.30 alkaen! Itse webinaari pyörähtää käyntiin klo 16. Tila on valitettavasti esteellinen, joten otathan yhteyttä, mikäli tarvitset apua paikalle pääsemiseen.

MITÄ – Kulon Kulttuurintutkijana työelämässä -webinaarin yhteiskatselu
MISSÄ – Uusi ylioppilastalo, A-rappu, Wilhelmsson-sali (5. kerros)
MILLOIN – Torstaina 9.5.2019 klo 16–19

Ilmoittautuminen: Mikäli osallistut ainejärjestöjen yhteiskatseluun, tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Jos aiot katsoa webinaaria omalta koneeltasi, ilmoittaudu tapahtumaan 5.5. mennessä tämän linkin kautta: https://my.surveypal.com/Koulutus–Kulttuurintutkijana-tyoelamassa–Kulo–webinaari-9.5%2E. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa linkin webinaarin seuraamiseen.

Lisätietoja webinaarista: https://www.facebook.com/events/567519797079341/
Lisätietoja Mythoksen, NEFAn ja Kontekstin yhteiskatselusta: https://www.facebook.com/events/357300498251484/

Tervetuloa mukaan!

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Kulo ry, Kulttuurien tutkimus, Museot, Tapahtumat, Työelämä | Jätä kommentti

NEFAn vappu 2019

Kevään odotetuin juhla lähestyy! 🎉

NEFA on perinteisesti lakittanut joka toinen vappu Elias Lönnrotin ja Larin Parasken patsaat ja tänä vuonna on jälleen runonlaulaja Parasken vuoro. Kokoonnumme Mantan lakituksen jälkeen Hakasalmen puistoon Parasken patsaan luokse noin klo 19. Tarjolla on skumppaa ja pommacia, joten saavuthan paikalle oman vappumukisi kanssa. NEFA tarjoaa myös vegaaniset vappumunkit!

NEFA: Larin Parasken lakitus
https://www.facebook.com/events/628212137629087/

Lakituksen jälkeen on tarkoitus siirtyä yhdessä kulttuurintutkijoiden vapunviettoon Ruttopuistoon (Vanha kirkkopuisto). Otathan mukaan omat juomat ja eväät sekä tarvittaessa lämmintä vaatetta ja jotain, minkä päällä istua. Haalareihin ja valmistujaislakkiin sonnustautuminen on suositeltavaa!

MITÄ – NEFAn luotsaama Larin Parasken lakitus & kulttuurintutkijoiden vappuhengaus
MISSÄ – Hakasalmen puisto & Ruttopuisto
MILLOIN – Vappuaattona 30.4. klo 19 alkaen

KuKa/KuMa Vappu 2019
https://www.facebook.com/events/2268293000074600/

Aaton rientojen lisäksi kulttuurintutkimuksen ainejärjestöt jatkavat vapun viettoa yhteispiknikin ja bingon merkeissä Ullanlinnanmäellä vappupäivänä 1.5. klo 12 alkaen. Saavu siis paikalle, jos kykenet. Paikalla saa viipyä niin pitkään kuin kunto kestää.

MITÄ – Vappupäivän piknik
MISSÄ – Ullanlinnanmäki, tarkka sijainti ilmoitetaan myöhemmin tapahtuman fb-sivuilla
MILLOIN – Vappupäivänä 1.5. klo 12 alkaen

Tervetuloa mukaan! 🎈

Tallennettu kategorioihin Asiaa, Juhlapäivät, Tapahtumat | Jätä kommentti