Blogi

NEFA-Helsinki ry:n yhdistyksen kokous / NEFA-Helsinki ry’s association’s meeting

May be an image of ‎text that says '‎اצد NEFA-Helsinki ry:n yhdistyksen kokous K 7.4.2022 klo 16 Lingvassa‎'‎
* In English below *
Hei nefalaiset!
NEFA-Helsinki ry:n seuraava yhdistyksen kokous järjestetään 7.4.2022 kello 16.00 Humanistiklusterin Lingvassa Uuden ylioppilastalon 5. kerroksessa (Mannerheimintie 5 A).
Kokouksessa esitellään muun muassa tilinpäätös ja toimintakertomus sekä äänestetään vastuuvapaudesta tilikaudelle 2021. Kaikki yhdistyksen jäsenet sekä Nefan toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!
Jos haluat osallistua kokoukseen, mutta et pääse fyysisesti paikalle, voit olla yhteydessä Karoliina Edlundiin (karoliina.edlund@helsinki.fi), niin järjestämme mahdollisuuden osallistua myös Zoomin välityksellä.
Uusi Ylioppilastalo on valitettavasti esteellinen.
Kaikissa NEFA-Helsinki ry:n tapahtumissa ja kokouksissa tulee noudattaa turvallisen tilan periaatteita.
Tervetuloa!
***
Hello Nefa members!
NEFA-Helsinki ry will be having it’s next association’s meeting on 7.4.2022 at 4pm in the Lingva room of Humanistiklusteri (Mannerheimintie 5 A, 5th floor).
Among other things, the financial statements and the report of last year’s activities will be presented at the meeting, and the discharge for the board of year 2021 will be voted on.
All members of the association and those interested in Nefa’s activities are warmly welcome!
If you can not attend the meeting in person, you can contact Karoliina Edlund (karoliina.edlund@helsinki.fi) and we will arrange a chance to attend via Zoom.
The New Student House is unfortunately not accessible by wheelchair.
NEFA’s principles of a safe space must be followed in all our events and meetings.
Welcome!

Napakaira 2021 on ilmestynyt!

Ainejärjestölehtemme Napakairan uusin numero on ilmestynyt!

Tällä kertaa lehden jutuissa liikutaan yliopistojen murroksen, kulttuurintutkijoiden työllistymisen, kaupunkituntemuksen, feministiliikkeiden, nykytaiteen sekä historiallisen muistin teemojen äärellä. Tiukkaa asiaa on keventämässä mm. Murrosajan luentobingo.

Tervetuloa julkkareihin! Tilaisuus järjestetään Thirsty Scholarissa to 11.11. klo 19 alkaen. Uunituoreiden lehtien lisäksi luvassa on vapaamuotoista hengailua ja rupattelua kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken. Julkkarit on oiva tilaisuus verkostoitua monitieteellisesti, ilmaista kiinnostustaan lehden tekoa kohtaan tai vaikka vain tulla moikkaamaan nefalaisia! 🐻 Lisätietoja tapahtuman fb-eventissä: https://www.facebook.com/events/432626714968476

Julkkareiden jälkeen painetun lehden voi hakea itselleen keskustakampukselta Aleksandrian ja Cafe Portaalin lehtitelineiltä tai Topelian CII-rapun 2. kerroksesta.

Verkkolehti on nyt luettavissa osoitteessa https://issuu.com/napakaira/docs/napakaira-2021-web

Kiitos monipuoliselle kirjoittajajoukolle sekä lehden sponsoreille TAKU ry, MAL ry, Karjalan Sivistysseura sekä Via Karelia Tourist Route 🧡

– Peppi Kääpä, Napakairan päätoimittaja

Kokouskutsu: Nefan hallituksen kokous 20.10.2021

Tervetuloa NEFA-Helsinki ry:n hallituksen kokoukseen 20.10.2021. klo 18:15

Nefan kokoukset ovat avoimia kaikille yhdistyksen jäsenille, paikalle voi tulla, vaikka et kuuluisi hallitukseen. Ohessa liitteenä kokouksen esityslista.

Kokous järjestetään Zoomissa:

Join Zoom Meeting
https://helsinki.zoom.us/j/3699462616?pwd=Nk5PTHUyUTY0aFRPYVhwWHR4YUNvdz09

Meeting ID: 369 946 2616
Passcode: nefa

Tervetuloa!

🐻🐻🐻🐻🐻

Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Esityslistan hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Menneet tapahtumat
a. Museovierailu valokuvataiteen museoon 15.10.2021
b. Nefan leffailta humanistiklusterilla 18.10.2021
6. Tulevat tapahtumat
a. Halloweenjuhlat humanistiklusterilla 27.10.
b. Marraskuun museoekskursio
c. Napakairan julkkarit
7. Vuosijuhlat
8. Syyskokous
9. Talouskatsaus
10. Viestintä
11. Jäsenasiat
12. Kulo
13. Muut esille tulevat asiat
14. Seuraavan kokouksen ajankohta
15. Kokouksen päättäminen

Lokakuun kuukausitiedote

* In English below *

Moikka! Tässä Nefan tapahtumat lokakuulle:

1) Ekskursio Suomen valokuvataiteen museoon TBA
Lokakuun museokierros tehdään Suomen valokuvataiteen museoon (Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33 / Mikonkatu 1). Museon pääsymaksu opiskelijalle on 6€. Päivämäärä ja kellonaika ilmoitetaan piakkoin!

2) Napakairan julkkarit TBA
Järjestölehtemme Napakairan julkkareita vietetään tässä kuussa taas perinteisesti Pub Thirsty Scholarissa. Lisätietoa tapahtumasta myöhemmin.

Napakairan julkkarit siirtyy marraskuulle. Tiedotamme ajankohdasta mahdollisimman pian.

3) Nefan leffailta 18.10. klo 19.00
Tervetuloa humanistiklusterin utopia-huoneeseen viettämään leffailtaa Nefan kanssa! Lisätietoja tapahtuman fb-sivulla: https://www.facebook.com/events/267142535299736

4) Nefan ja Mythoksen Halloween 27.10. klo 17.00
Nefa ja Mythos järjestävät humanistiklusterilla halloweenbileet. Lisätietoa tapahtumasta myöhemmin!

***

Here are Nefa’s events for October:

1) Excursion to the Finnish Museum of Photography TBA
This month’s museum excursion will take place at the Museum of Finnish Photography (Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33 / Mikonkatu 1). The museum entrance fee for students is 6 €. The date and time will be announced soon!

2)  Napakaira’s publication party TBA
The publication of our magazine Napakaira is celebrated at Pub Thirsty Scholar. More information about the event later.

3) Movie night with Nefa 18.10. 19.00
Welcome to spend a movie night with Nefa at the New Student House. More information about the event later.

4) Nefa and Mythos’ Halloween party 27.10. at 17.00
Nefa and Mythos are hosting a Halloween party at the ”humanistiklusteri” of the New Student House. More information about the event later!

Syyskuun kuukausitiedote

* In English below *

Tässä Nefan tapahtumat syyskuulle!

1) KUKAn fuksiaiset TBA
Nefa on tänäkin vuonna mukana järjestämässä KUKAn fuksiaisia. Lisätietoa tapahtumasta ja ajankohdasta tulossa myöhemmin.

2) Ekskursio Kansallismuseoon 28.9. klo 16
Nefan museoekskursiot jatkuvat! Tällä kertaa suuntaamme Kansallismuseoon katsomaan Toista maata -näyttelyä. Tästäkin lisätietoa tulossa myöhemmin.

***

Here are Nefa’s events for September!


1) KUKA’s freshman initiation TBA
We are organizing KUKA’s freshman initiation along with the other student organizations of KUKA. More info coming later!

2) Excursion to the National Museum 28.9. 4 pm

Nefa’s excursions to museums continue! This time we head to the National Museum to see the ”Toista maata” exhibition. More information on this coming later.

Museoalan opiskelija, et ole yksin työelämässä

Museoalalla on eletty haastavia aikoja koronan mainingeissa, ja epävarmuudesta ovat kärsineet niin ammattilaiset kuin opiskelijat. Ammattijärjestön merkitys on korostunut haastavana aikana, kirjoittaa Museoalan ammattiliiton järjestökoordinaattori Heta Hedman.

Museoalan ammattilaiset ovat eläneet reilun vuoden päivät jatkuvassa epävarmuudessa: museoita on suljettu ja avattu epidemiatilanteesta riippuen lyhyelläkin varoitusajalla, ja oman työn jatkuvuutta on monelle ollut mahdotonta ennustaa. Ensimmäisen museoiden sulun aikaan keväällä ja kesällä 2020 toteutimme Museoalan ammattiliitossa alan ammattilaisille kyselyn, jonka vastaukset puhuvat puolestaan: kesäkuun alussa 2020 työttömiä jäseniämme oli 50 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna samaan aikaan.

Museoiden sulut ovat toistuneet ja jatkuneet näihin päiviin saakka, joten henkilöstön lomautukset ja työn keskeytykset ovat valitettavasti edelleenkin toimineet tapana karsia lipputuloja menettäneiden museoiden kuluja. Tämä siitäkin huolimatta, että merkittävä osa museotyöstä tehdään yleisölle näkymättömissä.

Museoalan opiskelijat hankalassa asemassa

Työelämässä olevien lisäksi myös alamme opiskelijat ovat kärsineet koronasta. Olemme nostaneet esille, että museoalan harjoittelupaikkoja on ollut korona-aikoina selvästi aiempaa vähemmän tarjolla ja harjoittelutehtävien kirjo on osittain kaventunut. Positiivista on toki se, että osa museoista on tilanteesta huolimatta tarjonnut mietittyjä ja mielekkäitä harjoittelukokonaisuuksia.

Akavan Erityisalojen viimeaikaisen opiskelijakyselyn mukaan reilusti yli puolet vastaajista pelkäsi oman jaksamisensa puolesta ja samoin yli puolet koki, että koronakriisi on syönyt pohjaa heidän tulevaisuudeltaan. Huomionarvoista on, että iso osa vastaajista oli humanististen ja kulttuurialojen opiskelijoita, eli myös tulevia museoalan ammattilaisia.

Harjoitteluiden puute on erityisen hankalaa museoalalla, jossa käytännön taitojen opettelu harjoittelun muodossa on usein ehto alan työpaikan löytymiselle. Ei siis ole ihme, että opiskelijat kantavat huolta omasta työllistymisestään.

Työelämässä ei tarvitse jäädä yksin

Opiskelijana tai vastavalmistuneena voi olla vaikea hahmottaa omia oikeuksiaan työelämässä, eikä erilaisten työehtosopimusjärjestelmien tai työlainsäädännön koukeroita ole maallikkona helppoa ymmärtää. Puhumattakaan poikkeusolojen aikaan, kun esimerkiksi lomautusten ja työttömyysturvan säännöksiä on muutettu useampaan otteeseen.

Työelämässä ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Ammattijärjestöt tarjoavat monenlaisia palveluita niin opiskelijan kuin pidempään työelämässä olleen tueksi. Oletko tutustunut ammattiliittojen keskusjärjestöjen yhteiseen Kesäduunari-infoon, joka auttaa kesätyöntekijöitä maksutta, myös WhatsAppin välityksellä?

Tiesitkö myös, että oman alan ammattijärjestöön voit liittyä jo opiskelijana? Monet ammattijärjestöt tarjoavat opiskelijoille ilmaisen tai alennetun jäsenyysmaksun. Ammattijärjestöstä saat tukea kun esimerkiksi haluat tarkistuttaa työsopimuksesi, pohdit sopivaa palkkatoivetta tai mietit mitkä ovat oikeutesi jos sovittu työsuhde perutaan koronan varjolla.

Kohti yhä reilumpaa työelämää

Ammattijärjestöillä on henkilökohtaisen tuen lisäksi merkittävä rooli työelämän asiantuntijoina ja vaikuttajina. Tämä tarkoittaa sitä, että ammattijärjestö seuraa alansa ajankohtaisia asioita, vaikuttaa alan kehitykseen sekä tuottaa tietoa alasta.

Koronapandemiasta toipuessa ammattijärjestöt toimivat merkittävässä roolissa reilun siirtymän ja uusien toimintatapojen rakentajina.

Nyt kun museot alkavat hiljalleen avautua, me Museoalan ammattiliitossa olemme keskittyneet edistämään alan ja ammattilaisten toimintaedellytyksiä jatkossakin. Haluamme parantaa museo-oppaiden työmarkkinatilannetta (jonka haasteet ovat pandemian aikana nousseet jälleen esiin), kehittää muun muassa kyselyjen avulla museoalan harjoitteluita sekä turvata museoalan rahoitus jatkossakin.

Haastavina aikoina ammattijärjestön merkitys korostuu entisestään. Museoalan opiskelija, älä jää yksin työelämässä vaan tule mukaan alasi yhteisöön!

***********

Heta Hedman
Järjestökoordinaattori
Museoalan ammattiliitto MAL

Museoalalle suuntaava opiskelija, tutustu alasi ammattijärjestöön www.museoalanammattiliitto.fi. Ota myös somekanavamme @museoalan seurantaan, niin pysyt kärryillä ajankohtaisista asioista!

Huhtikuun kuukausitiedote / Newsletter for April

* In English below *

 

Hyvää alkukevättä! Tässä NEFA-Helsinki ry:n huhtikuun tapahtumat:

NEFA-kahvit / kuukausipäivystys
12.4. klo 16-17

 

Huhtikuun NEFA-kahvit järjestetään Zoomin välityksellä maanantaina 12.4. klo 16. Tule kahvittelemaan ja juttelemaan nefalaisten kanssa ainejärjestötoiminnasta, opinnoista tai ihan mistä vaan!

 

 

 

NEFAn pubi-ilta (aka olutmaistelua ja pubivisailua)
16.4. klo 18

NEFA
järjestää olutmaisteluillan Zoomin välityksellä perjantaina 16.4. klo 18. Julkaisemme viikkoa ennen tapahtuman alkua holittoman ja hollisen olutlistan, joista käyt ostamassa niin monta juomaa kuin haluat. Kokoonnumme sitten yhdessä Zoomiin nautiskelemaan, analysoimaan ja arvostelemaan näitä juomia. Illalla pidämme myös pienen pubivisan, joten aika ei todellakaan käy tylsäksi! Tervetuloa!

 

Alkoholillinen olutlista:
  • Pyynikin Brewing Company Mosaic Lager 4,7% Olut
  • Kronenbourg 1664 Blanc Olut 4,5%
  • Heineken Olut 5,0%
  • Stone’s Ginger Joe 4% Inkivääriolut
  • Kontulan Oluttehtaan Keijo Lager 4,6%

 

Alkoholiton olutlista:
  • Pyynikin Brewing Company Mosaic Zero 0,2% Alkoholiton Olut
  • Kronenbourg 1664 Blanc Alkoholiton Olut 0,5%
  • Heineken 0,0% Alkoholiton Olut
  • Stone’s Ginger Joe 0% Alkoholiton Inkivääriolut
  • Kontulan Oluttehtaan Keijo Alkoholiton Lager 0%

 

 

 

Meeting ID: 656 0166 7251
Passcode: 588980

 

NEFAn vappu
30.4.

 

NEFAn vappu tullaan viettämään myös kokonaisuudessaan etänä. Ohjelmassa muun muassa Zoom-lähetys perinteisestä Lönnrotin patsaan lakituksesta. Lisäinfoa tulossa myöhemmin!

 

***

 

Here are Nefa’s events for April!

 

Coffee time with NEFA
12.4. 4pm-5pm

 

The April coffee time with NEFA will be held on Monday 12.4. at 4pm via Zoom. You are welcome to hang out and chat with us about studies, subject organization activities or just about anything! (The Zoom link will be shared later)

 

NEFA’s pub night
16.4. 6pm

 

NEFA will be holding a beer tasting night via Zoom on Friday 16.4. at 6pm. We will publish a list of non-alcoholic and alcoholic beers a week before the event, from which you can go buy as many drinks as you want. We then gather together at Zoom to enjoy, analyze and review these drinks. In the evening we’ll also hold a small pub quiz. Welcome!

 

Alcoholic beers:

Pyynikin Brewing Company Mosaic Lager 4,7%
Kronenbourg 1664 Blanc 4,5%
Heineken 5,0%
Stone’s Ginger Joe 4%
Kontulan Oluttehtaan Keijo Lager 4,6%

Non-alcoholic beers:

Pyynikin Brewing Company Mosaic Zero 0,2%
Kronenbourg 1664 Blanc 0,5%
Heineken 0,0%
Stone’s Ginger Joe 0%
Kontulan Oluttehtaan Keijo Lager 0%

FB-event: https://www.facebook.com/events/2847789318810449

Link to the Zoom meeting: https://helsinki.zoom.us/j/65601667251?pwd=S3RHNnhPVmFhZGdhZE5WNDJmKzRYZz09

Meeting ID: 656 0166 7251
Passcode: 588980

 

NEFA’s May Day Celebration
30.4.

 

NEFA’s May Day will also be organized remotely. Among other things, a Zoom broadcast of the traditional capping of the Lönnrot statue is planned. More info coming later!

Kutsu ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen

Tervetuloa NEFA-Helsinki ry:n ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen keskiviikkona 31.3. klo 15. Kokous on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Kokous järjestetään etäyhteyksillä Zoomissa, ja zoom-linkki jaetaan kanavissamme myöhemmin. Tilinpäätös, talousarvio sekä toimintasuunnitelma tulee luettavaksi ennen kokousta. Ohessa kokouksen esityslista.

MITÄ? NEFA-Helsinki ry:n yhdistyksen kokous 
MISSÄ? Zoomissa
MILLOIN?
31.3.2021

***

Esityslista

  1. Kokouksen avaus:

  2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen: :

  3. Esityslistan hyväksyminen:

  4. Puheenjohtajan ja sihteeri valitseminen:

  5. Ääntenlaskijoiden valinta:

  6. Vastuuvapaudesta äänestäminen:

  7. Kokouksen päättäminen: 

Maaliskuun kuukausitiedote / Newsletter for March

In English below

NEFA-kahvit 8.3. klo 17-18
https://www.facebook.com/events/1836972766460619/

Maaliskuun NEFA-kahvit järjestetään maanantainana 8.3. klo 17-18 Zoomin välityksellä. Tervetuloa matalan kynnyksen hengailuun juttelemaan nefalaisten kanssa opinnoista, ainejärjestötoiminnasta tai ihan mistä vaan!

Uusien ja vanhojen nefalaisten etäpeli-ilta 19.3. klo 18 ->
https://www.facebook.com/events/1359826344381421 

Järjestämme 19.3. klo 18 eteenpäin etäpeli-illan, jossa kokeilemme erilaisia ilmaispelejä ja pidämme myös pienen tietovisan. Tapahtuma on erityisesti suunniteltu fukseille rennoksi mahdollisuudeksi tutustua muihin folkloristiikan ja kansatieteen opiskelijoihin. Tervetuloa!

*

Coffee time with NEFA 8.3. 5 pm-6pm

The March coffee time with NEFA will be held on Monday 8.3. 5 pm-6pm via Zoom. You are welcome to hang out and chat with us about studies, subject organization activities or just about anything!

New and old members’ game night 19.3. 6 pm ->

We will hold a game night on March 19 at 6 pm where we try out a variety of free games and also hold a small quiz. The event is especially intended for freshmen as a relaxed opportunity to get to know other students of folklore and ethnology. Welcome!