Hallitus 2018

 

Riina Levänen, Puheenjohtaja 

Kolmannen vuoden folkloristiikan opiskelija, kolmannen vuoden hallituslainen. Kirjoitan gradua kansansaduista, joissa naiset pukeutuvat miehiksi ja lähtevät seikkailemaan. Samalla yritän kasata jonkinlaista sivuainetta alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnoista kulttuuriperinnön ja kirjoittamisen seuraksi. Kissat, tarinankerronta, kansanusko ja Star Wars ovat lähellä sydäntä.

Jenni Haapanen, Varapuheenjohtaja 

Tämä on toinen vuoteni NEFAn hallituksessa. Opiskelen toista vuotta pääaineenani folkloristiikkaa ja sivuaineina luen arkeologiaa sekä saamen kieltä. Kiinnostus muinaissuomalaiseen vainajainpalvelukseen, pakanuuteen sekä lintuihin ja luontoon liitettäviin myytteihin ajoi minut folkloristiikan pariin.
Rakastan kirjoja ja nukkumista. Haapanen ei käynnisty saati ajattele ilman kahvia, joten minut löytääkin usein kahvin ääreltä. Parasta opiskelussa on Thirsty Schol… tarkoitan ihanat opiskelutoverit ja rento ilmapiiri.

Saara Leikas, Taloudenhoitaja

Olen kolmannen vuoden folkloristiikan opiskelija ja olen nyt kolmatta vuotta mukana NEFAn hallituksessa. Luen sukupuolentutkimusta yhtenä sivuaineena ja se onkin itse asiassa lähempänä sydäntäni kuin pääaineeni (#sorisiitä). Minua kiinnostaa erityisesti sukupuolten ja sukupuolisuuden representaatiot kulttuurissa sekä näiden representaatioiden vaikutus yhteiskunnan rakenteisiin ja rakentumiseen. Nautin kahvista ja viinistä. Myös kirjat ja Netflix on kivoja.

 

Rose Heinonen, Blogi-vastaava, Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma-vastaava 

Pääaineenani opiskelen toista vuotta folkloristiikkaa ja sivuaineena yleistä- ja aikuiskasvatustiedettä. Erityinen kiinnostukseni on sosiokulttuurisen kasvatuksen moninaisissa muodoissa sekä sosiaalisten suhteiden ja kasvatuksen kulttuurihistoriassa. Tämä on ensimmäinen hallitusvuoteni ja täällä blogin takana kirjoitteleekin taiteeseen, elokuviin, teatteriin, kirjallisuuteen, runouteen ja musiikkiin hurahtanut tyyppi suoraan Vantaan sydämestä Tikkurilasta.
Iso pyörä pyörähti, pääaineet muuttuivat opintosuuntauksiksi ja folkloristiikka siirtyi kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman alle. Olen toiminut uusien ”kukalaisten” tuutorina ja nyt hallituksessa tehtäväni onkin observoida kulttuurien tutkimusten opiskelijoiden keskuudessa ja huolehtia viestinnästä ja tiedonkulusta meidän humanistien välillä. Minut voi bongata pörräämästä ympäri keskustakampusta.

 

Eeva-Miina Savolainen, Tapahtuma- ja tilavastaava

Olen kolmannen vuoden kansatieteen opiskelija ja ensimmäistä vuotta Nefan hallituksessa. Nefan nykyisenä ”kiintiö-kansatieteilijänä” pyrin parhaani mukaan edustamaan omaa ainettani vaikka myös folkloristiikka entisenä pääaineenani on lähellä sydäntäni. Nefan ohessa olen aktiivisesti mukana myös osakuntatoiminnassa ja minut voikin usein löytää Eteläsuomalaisen osakunnan keittiöstä pyörimästä. Teen tällä hetkellä kandia Ravintolapäivä-tapahtumasta ja olen kiinnostunut etenkin kaupunkitutkimuksesta ja ruokakulttuurista. Opiskelun ja järjestötoiminnan ohella rakastan leipomista ja kaikkea keittiössä hääräilyä.

Veera Kujansuu, Kulo-vastaava, Työelämä- ja opintovastaava, Napakairan päätoimittaja 

Opiskelen pääaineenani folkkia kolmatta vuotta, sivuaineina museologiaa, kulttuuriperinnön tutkimusta ja elokuva- ja televisiotutkimusta. Folkloristiikassa minua kiinnostaa erityisesti nykypäivän kulttuuri-ilmiöiden tutkiminen, muistitietotutkimus ja narratologia.
Tunnustaudun krooniseksi järjestöaktiiviksi, pahanlaatuinen tauti johon ei ole parannusta. NEFAn hallituksessa olen toista vuotta, tällä kertaa Napakairan päätoimittajan sekä Kulo-, työelämä- ja opintovastaavan pesteissä. NEFAn lisäksi häärään Museoalan ammattiliiton opiskelijaedustajana, sekä Kulo ry:n hallituksessa.

Helmi Uuksulainen, Yhdenvertaisuusvastaava, Maanantaivastaava

Viidennen vuoden tapaus ja hesansavolainen folkloristiikkaan suuntautunut ihmispää.  Olen opiskellut myös mm. museologiaa ja hiukan sukupuolentutkimusta, mutta kulttuurintutkijana suuntaudun omaehtoiseen DIY-kulttuuriin ja sen toteutumisen muotoihin kapitalistisessa yhteiskunnassa. Minulla on hurjan paljon ideoita, ja digitaalisen kulttuuriperinnön kurssilla listaan muistiinpanoihini päivän top 3. eksistentiaalisten kriisieni aiheita. Lempimusiikkiani on HC-punk. Jos et oo eläinrakas, älä ees vaivaudu.

Aleksi Elo, Sihteeri, Tiedottaja (aleksi.ao.elo@helsinki.fi)

Olen toisen vuoden hallituslainen ja toisen vuoden kandiopiskelija, pääaineena folkloristiikka jossa suuntaudun muunmuassa Kalevalaan, myytteihin ja narratologiaan. Sivuaineinani opiskelen museologiaa, teatteritiedettä ja taidehistoriaa. Sarjakuvat, näyttämölavastus ja Tove Jansson ovat sydäntäni lähellä. Lapsena halusin olla kirahvi tai Batman.

Eliisa Leppävuori, Ympäristövastaava

Opiskelen toista vuotta folkloristiikkaa ja valmistun kandiksi joskus tässä vuonna 2018. Istun hallituksessa ekaa vuotta ja vastaan ympäristöasioista. Miut löytää usein kirjastosta tai urheilemasta. Pidän kaljasta ja lehmistä. Parasta opiskelussa on Topelian alakerrasta löytyvä kapakka sekä uuden nykyajan folkloristiikan tutkiminen.

Kaikkien hallituslaisten sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi, ellei toisin mainita. Ota rohkeasti yhteyttä! 

 

Vastaa