Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Kutsu Sasha ry:n vaalikokoukseen 4.12.

Arvon opiskelutoveri!

Pian on aika päättää ainejärjestö Sasha ry:n hallitus ja puheenjohtaja vuodelle 2018. Valinnat tehdään yhdistyksemme vaalikokouksessa maanantaina 4.12. klo 18 alkaen Cajsa-kokoustilassa Uudella ylioppilastalolla (tarkempi tilaohje esityslistassa). Kiinnostuneet, tulkaa kokoukseen! Mikäli ette pääse paikan päälle, ilmoittakaa ennen kokousta kiinnostuksestanne jollekin kokoukseen osallistujalle tai hallitukselle (osoitteeseen sashahallitus@gmail.com).

Sashan hallitus ja puheenjohtaja ovat vaihtumassa kokonaan (kuten viime vuosina on ollut tapana), joten on mahdollisuus hyvin oman näköiseen toimintaa.

Kokoukseen valmistautumiseen on tässä 1) toimintasuunnitelman luonnos sekä 2) vaalikokouksen esityslista. Tutustuminen näihin ennen kokousta on kannatettavaa. Huomioi toimintasuunnitelmaa lukiessa, että kyseessä on vain alustava versio. Seuraava hallitus saa täysin päättää ja kirjoittaa oman toimintasuunnitelmansa, eikä ole velvoitettu sitoutumaan tähän suunnitelmaan. Alustava suunnitelma on kirjoitettu antamaan yleiskuvaa järjestön toimintatavoista ja -kulttuurista.

Nykyiset hallituksen jäsenet vastaavat mielellään mahdollisiin kysymyksiin toiminnasta. Saa ja pitää kysyä rohkeasti.

Tämän pidemmittä puheitta lämpimästi tervetuloa kokoukseen kaikille järjestömme jäsenille! Jos et jo ole jäsen, liity ja tue toimintaa täällä tehtävällä, minuutin kestävällä lomakkeen täytöllä: http://blogs.helsinki.fi/sasha-info/jaseneksi/

Terveisin,

Matias Tirroniemi
Puheenjohtaja
Ainejärjestö Sasha ry
sashahallitus@gmail.com
Facebook: Sasha ry
Instagram: Sasha_ry

Orilammen kesäkoulun 2017 Sashan materiaali

Tervehdys uudet kesäkoululaiset!

Tässäpä liitteenä se Orilammella pitämämme esittely, jossa on infoa tulevista tapahtumista ja Sashasta yleensä: SASHA_esittely

Superekstrabonuksena puolestaan kerättiin teidän kesäkoulussa ehdottamat toimintaideat yhteen ja koostettiin niistä se sellainen fancy käsitepilvi. Se löytyy tästä: Tapahtumaideoita

Liittykäähän muuten jo Sashan jäseneksi. Jäsenyys on ilmainen eikä velvoita mihinkään. Liittymällä parannat toimintamahdollisuuksiamme, sillä jäsenmäärä vaikuttaa merkittävästi saamaamme tukeen. Liittyminen onnistuu tällä helpolla lomakkeella: http://blogs.helsinki.fi/sasha-info/jaseneksi/

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

-pj Matias koko Sashan porukan puolesta

Raportti AI:n opiskelijoiden tyytyväisyydestä

Aleksanteri-instituutin hallinnon opiskelijaedustajat keräsivät joulu- ja helmikuussa opiskelijoilta palautetta instituutin monitieteisistä opinnoista. Tästä linkistä löytyvän raportin vastauksista näkyy, että opintoihin ollaan pääosin tyytyväisiä, vaikka selkeästi parantamisen varaakin löytyy.

Opiskelijaedustajat muotoilivat vastausten perusteella konkreettisia kehitysehdotuksia, joita käytiin esittelemässä instituutin henkilökunnalle.

Opiskelijaedustajat kuulevat hyvin mielellään palautetta ja kommentteja – niin tästä raportista kuin kanssaopiskelijoiden huolista ja ideoista muutenkin.

Tällaiset terveiset opiskelijaedustajilta, joita ovat muun muassa

Aino Lipsanen, Aleksanteri-instituutin johtokunta (aino.lipsanen@helsinki.fi)

Daria Pritup, IKEBB-opintojen johtoryhmä (daria.pritup@helsinki.fi)

Kimmo Östman, Ukraina-opintojen ohjausryhmä (kimmo.ostman@helsinki.fi)

Matias Tirroniemi, VIExpert-opintojen johtoryhmä (matias.t.tirroniemi@student.jyu.fi)

Raportti vielä toisen kerran: Opintojen-mielekkyys-ja-anti_AI-2017-with-English-Summary

Sashan kevätkokous 2017

Ainejärjestö Sasha ry:n kevään sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 21.2.2017. Tärkeimpänä antina kokouksessa myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2016 hallitukselle ja hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017.

Kokouksen pöytäkirjaa voit katsoa täältä: Pöytäkirja_Sasha_Vuosikokous2017

Vuoden 2017 toimintasuunnitelmaa puolestaan tästä: Sasha_Toimintasuunnitelma2017

Ja talousarviota täältä: Talousarvio2017_Sasha

Sashan hallituksen kokous 1/2017

Sashan vuoden 2017 hallitus kokousti ensimmäistä kertaa. Päätimme muun muassa hyödyntää vuodenvaihteessa voimaan tullutta suomalaisten viisumivapautta Valko-Venäjälle ja järjestää sinne ekskursion a.k.a. Menot Minskissä a.k.a. Loma Lukashenkolla. Myös muuta mukavaa suunnitteilla!

Liitteenä hallituksen kokouksen pöytäkirja kokonaisuudessaan: Sasha_2017_halko1_pöytäkirja

Sashan on saanut hallituksen vuodelle 2017

Aleksanteri-instituutin maisterikoulun sekä IKEBB- ja Ukraina-opintokokonaisuuksien ainejärjestö Sasha ry on saanut uuden puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2017. Uusi puheenjohtaja on Matias Tirroniemi ja uuteen hallitukseen kuuluvat Heidi Ahola, Maria Mitrukova, Ida Buure, Johanna Laine, Joel Hautakorpi, Outi Helin, Atte Laine, Simon Vänttinen ja Topi Juga.

Sashassa on halua olla mahdollisimman laajan porukan ainejärjestö, joten tulkaa ihmeessä mukaan toimintaan – osallistumaan ja/tai järjestämään. Toimintaan voi esimerkiksi osallistua aivan hyvin projektiluontoisesti, vaikkapa yhden itselle erityisen kiinnostavan tapahtuman kohdalla. Otamme myös mielellämme vastaan vinkkejä Venäjään ja itäisen Eurooppaan liittyvistä tapahtumista ympäri Suomen ja kuulemme kokemuksianne opinnoista. Uudessa hallituksessa on intoa panostaa varsinkin työelämän kannalta relevantteihin ekskursioihin ja työpaikkavierailuihin, monipuolisiin keskustelutilaisuuksiin sekä tietenkin juhlapuoleen, joten kuulet uudesta hallituksesta ainakin niissä asioissa.

Tule Sashan hallitukseen vuodelle 2017!

Perjantaina 2.12. klo 18 pidetään Sasha ry:n sääntömääräinen vaalikokous Thirsty Scholar -baarissa osoitteessa Fabianinkatu 37. Vaalikokouksessa valitaan Sasha ry:n puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2017.

Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki jäsenet. Mikäli haluat hallitukseen, mutta et pääse paikalle kokouseen, lähetä lyhyt esittely itsestäsi ja ilmoitus hakemisesta (ja mahdollinen pestikiinnostus) sähköpostilla osoitteeseen sashahallitus@gmail.com.

Tervetuloa!
Tässä vuoden 2017 alustava toimintasuunnitelma:

Eksku Amnestylle 16.9.

Tule mukaan ekskulle ihmisoikeusjärjestö Amnestylle 16.9. klo 13-14.30!

Ekskulla ihmisoikeuspuolustajatyön koordinaattori Emma Åman kertoo ensin yleisesti Amnestyn toiminnasta ja toimintatavoista, minkä jälkeen maakohtaisen työn asiantuntija Anu Tuukkanen perehdyttää meidät Amnestyn Venäjä-työhön.

Amnestyn Venäjä-ohjelma on aiemminkin valinnut harjoittelijoikseen sashalaisia – tule siis tutustumaan potentiaaliseen tulevaan harkkapaikkaasi! Ilmoittaudu mukaan pikimmiten – viimeistään 13.9. – lähettämällä puhelinnumerosi, yliopistosi ja koko nimesi osoitteeseen sashahallitus@gmail.com.

Tapaamme kadulla Amnestyn toimiston ulkopuolella osoitteessa Hietaniemenkatu 7 A kello 12.50.

P.S. Ekskun jälkeen ehtii hyvin Sashan syyspiknikille Kaisaniemen puistoon – katso lisätiedot tästä ja klikkaa itsesi mukaan!

Lähde risteilylle Pietariin!

Sasha järjestää huikean syysmatkan Pietariin  29.9.-3.10.!

Matka alkaa torstaina 29.9. klo 18:00 Helsingistä Länsisatamasta ja laiva saapuu Pietariin seuraavana aamuna. Takaisin Pietarista laiva lähtee sunnuntaina 2.10 klo 19:00 ja saapuu Helsinkiin maanantaina aamulla klo 8:00. Perillä vietetään siis kaksi yötä, jolle järjestetään edullinen majoitus matkaan lähtijöiden kesken. Pietarin ohjelmaa, esimerkiksi ekskuja ja kaupunkiin tutustumista, voidaan niin ikään räätälöidä matkalle osallistujien kiinnostusten mukaisesti. Hyvä mahdollisuus siis päästä Pietariin sekä pitämään hauskaa, että unelmiesi ekskulle!

Varauksessa on St. Peter Linelta, Princess Maria -laivalta, tällä hetkellä kymmenen neljän hengen hyttiä, eli 40 hyttipaikkaa. Varaa omasi siis pian!

Jos haluat osallistua reissuun, ilmoittaudu pikimmiten sähköpostitse sashahallitus@gmail.com. Ilmoita viestissäsi seuraavat tiedot:

– etu- ja sukunimi
– syntymäaika
– passin numero
– passin viimeinen voimassaolopäivä
– kansalaisuus
– syntymäpaikka

Ilmoittautumisen yhdessä voi esittää myös hyttitoiveita: kaksin, kolmisin tai nelistään. Yksinkin saa toki ilmoittautua: tällöin täytämme hytit parhaan vaistomme mukaan 🙂

Laivaosuudelle kertyy hintaa näillä näkymin 84 e. Tähän sisältyy:
– B4 hytti 176e/4 = 44e
– polttoainelisämaksu: 8e
– satamamaksu: 7e
– (viisumivapausmaksu: 25e)
Jos sinulla on jo Venäjän viisumi, ei viisumivapausmaksua tarvitse maksaa. Tällöin hinta on 59 e.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.8. Maksu kerätään tämän jälkeen, siitä lisätietoja ilmoittautuneille tuonnempana!

Vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin ja kommentteihin sähköpostitse (sashahallitus@gmail.com), Facebookissa (Sasha ry) ja nyt myös instagramissa (@sasha_ry_)!

 

Sashan ja Aleksanteri-instituutin yhteinen verkostoitumistapahtuma 4.3.

Työelämän VIE-osaajat maailmanpoliittisten haasteiden edessä

Maailmanpoliittiset muutokset ovat monimutkaistaneet suhteita Venäjään ja Itä-Euroopan maihin. Millaiseen asemaan uusi toimintaympäristö asettaa työelämän VIE-osaajat?

Tervetuloa keskustelemaan ja kommentoimaan sekä tapaamaan eri alojen VIE-asiantuntijoina työskentelviä alumneja Aleksanteri-instituutin ja Sasha ry:n yhteiseen verkostoitumistapahtumaan perjantaina 4.3.2016. Tilaisuus järjestetään Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa, osoitteessa Mannerheimintie 5 A.

Iltapäivän avaa kello 16 paneelikeskustelu, jonka jälkeen ilta jatkuu seurustelulla ja verkostoitumisella alumnien ja opiskelijoiden kesken pienimuotoisen viinitarjoilun merkeissä.

Keskustelemassa:

Taneli Dobrowolski, SVKK
https://fi.linkedin.com/in/dobro

Tiina Hirvonen, UM
https://www.linkedin.com/in/tiina-hirvonen-91b71541

Alina Koskela, Liikennevirasto
https://fi.linkedin.com/in/alina-koskela-838ba65b

Mikko Vauhkonen, FILHA
https://fi.linkedin.com/in/mikkovauhkonen

 

Ilmoittautuminen 1.3. mennessä osoitteessa:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/61881/lomake.html

Lämpimästi tervetuloa!