2022/05

Esittelimme alustavia tuloksia tekemästämme Q-tutkimuksesta Nordand-konferenssissa Islannissa. Olet tervetullut tutustumaan esitykseemme.

Alustavia havaintoja opettajahaastatteluista esiteltiin konferenssissa Svenskans beskrivning 38 toukokuun alussa Örebrossa Ruotsissa. Tämän linkin kautta voit tutustua esitykseen.

2022/04

Esittelimme projektin tutkimusseminaareissa Åbo Akademissa (7.4.) ja Helsingin yliopistolla (27.4.).

2022/04

Äiru-kerhon kuulumisia esiteltiin ASLA-symposiumissa huhtikuussa. Tämän linkin kautta voit tutustua esitykseen.

2022/03

Artikkeli Äiru hoi! Äidinkielenomaisen ruotsin opetus suomenkielisissä peruskouluissa on julkaistu verkkolehdessä Kieli, koulutus ja yhteiskunta. Artikkeli on luettavissa verkkolehden kotisivuilla.

2022/03

Äiru esiteltiin Huomisen Humanistissa.

2022/02

Haastattelukysymyksiä pilotoitiin helmikuussa. Ruotsinopettajien haastattelut alkavat maaliskuussa.

2022/02

Kyselyn ensimmäisiä tuloksia esiteltiin VAKKI-symposiumissa. Tämän linkin kautta voit tutustua esitykseen.

2022/02

Äiru-kerhon pedagogista pohjaa esiteltiin Ainedidaktisessa symposiumissa helmikuussa. Tämän linkin kautta voit tutustua esitykseen.

2022/01

Tammikuun puolessavälissä aloitimme äirun pilotointikerhon peruskoulussa, jossa olisi kiinnostusta ja oppilaspohjaa äiru-ryhmälle, mutta jossa äirua ei ole vielä ollut mahdollista tarjota oppiaineena.

2021/11

Äiru on herättänyt keskustelua Hufvudstadsbladetin mielipideosastolla. Keskustelu käynnistyi mielipidekirjoituksella 6.11. ja 15.11. myös projektiryhmä osallistui tähän keskusteluun: https://www.hbl.fi/artikel/modersmalsinriktad-svenska-finns/.

2021/11

Hankkeen esittely AFinLa:n 50-vuotisjuhlasymposiumissa. Tervetuloa tutustumaan esityksen materiaaliin (Pdf)!

2021/10

Projektiryhmä pilotoi verkkolomakkeita, joilla kartoitetaan missä kouluissa äidinkielenomaista ruotsia opetetaan ja missä olisi kiinnostusta uusien opetusryhmien aloittamiseen. Olkaa mielellänne yhteydessä meihin sähköpostitse: airu10@helsinki.fi, mikäli koulussanne on kiinnostusta osallistua kartoitukseen.