Open Repositories 2009 (OR2009 1/10)


Atlanta skyline

Järjestyksessään neljäs Open Repositories (OR) järjestettiin Atlantassa toukokuussa. OR kokoaa yhteen avoimella lähdekoodilla toimivien julkaisuarkistojen käyttäjiä esittelemään ja kuulemaan alan viimeisimpiä kuulumisia. Vakiintuneeseen tapaan tilaisuudet koostuivat sekä kolmen käyttäjäryhmän (DSpace, E-Prints ja Fedora) erillisistä että yhteisistä tilaisuuksista. Yhteisten tilaisuuksien aiheina olivat mm. pitkäaikaissäilytys, tekijänoikeudet, avoin tutkimusdata ja oppimisympäristöt ja niiden suhde julkaisuarkistoihin. Osallistuimme yhteisten tilaisuuksien lisäksi DSpace-käyttäjäryhmän omiin tilaisuuksiin, minkä vuoksi keskitymme näiden kolmen julkaisuarkisto-ohjelmiston esityksistä DSpacea käsitteleviin esityksiin.

Luvassa on yhdeksänosainen kirjoitussarja konferenssin esityksistä. Alla on ”sisällysluettelo” merkinnöissä käsiteltävistä aiheista:

Kaikki konferenssissa pidetyt esitykset löytyvät tapahtumaa Atlantassa isännöineen Georgia Techin julkaisuarkistosta. Ohjelma taas tapahtuman kotisivulta.