Eikö lomakkeesi toimi IE:llä?

Internet Explorer -selaimen kanssa on havaittu viime päivityksen jälkeen ongelmia E-lomakkeessa, jos lomakkeeseen on kopioitu tekstejä suoraan Wordista. Wordista suoraan kopioidun tekstin mukana tulee sellaisia tekstin muotoiluja, jotka voivat rikkoa lomakkeen nimenomaan silloin, kun käytetään IE:tä vastaamiseen. Vastaaja saattaa nähdä lomakkeen otsikon ja johdantotekstin, mutta ei varsinaisia kysymyksiä. Ongelmaa ei ole havaittu muissa selaimissa (esim. Mozilla Firefox), joten ongelmallisiinkin lomakkeisiin pääsee vastaamaan muita selaimia käyttämällä.

Mikäli havaitset tällaisen ongelman omassa lomakkeessasi, kannattaa puhdistaa ongelmalliset tekstipätkät näin:

  • avaa E-lomake Internet Explorer -selaimella (puhdistusoperaatio ei näytä toimivan muiden selainten puolella) http://elomake.helsinki.fi
  • siirry lomakkeen muokkauseditoriin ja siellä kohtaan, johon olet tuonut tekstiä Wordistä (usein johdanto, alkuteksti, lopputeksti, seliteteksti tai palaute-kenttä)
  • leikkaa teksti kokonana pois lomakkeesta (maalaa teksti hiirellä, valitse hiiren oikeasta napista leikkaa/cut)
  • avaa Notepad tai Wordpad ja liitä poistettu tekstipätkä siellä uuteen tekstitiedostoon (liitä/paste). Huom. älä käytä tässä Wordia!
  • leikkaa teksti uudelleen Notepadista/Wordpadista (leikkaa/cut) ja liitä se takaisin lomakkeelle oikeaan kohtaan (liitä/paste)

Näin saat Wordin mukanaan tuomat tekstin muotoilukoodit puhdistettua. Toimenpiteen voi tehdä myös jo julkiselle lomakkeelle, mikäli ongelmallinen teksti on johdanto, alkuteksti, lopputeksti tai palaute vastaajille -kentissä. Teksteihin halutut muotoilut (lihavoinnit, rivinvaihdot, linkit jne.) voit tehdä uudelleen E-lomakkeen puolella.

Lisätietoja ok-lomake (AT) helsinki.fi

Lisäys 17.5.2010: Tekstin puhdistusoperaatio on jäänyt tarpeettomaksi 17.5.2010  jälkeen luotujen uusien lomakkeitten osalta tekstieditorin uudistuksen myötä! Ongelma voi kuitenkin edelleen toistua, kun vanhoja lomakkeita kopioidaan uudenn pohjaksi (tällöin virhellisiä Wordin muotoilukoodeja voi vielä jäädä lomakkeisiin). Kannattaa aina tarkistaa lomake IE-selaimessa julkaisun yhteydessä! Lue myös aiheesta kirjoitettu uudempi tiedotteemme: http://ok.helsinki.fi/elomake/2010/05/17/kopiointi-wordista-toimii/

One thought on “Eikö lomakkeesi toimi IE:llä?

  1. Pingback: Eikö lomakkeesi toimi IE:llä? – Palmenian opetusteknologiasivusto

Comments are closed.