Tekstin kopiointi suoraan Wordista E-lomakkeelle toimii nyt entistä paremmin!

E-lomakkeelle voi jälleen kopioida turvallisesti tekstejä suoraan Wordista esimerkiksi lomakkeen johdantoon tai selitetekstiin! Aiemmin järjestelmässä havaittu ongelma, jolloin Wordista suoraan tuotu, muotoiluja sisältävä teksti rikkoi lomakkeen Internet Explorer -selainta vastaamiseen käytettäessä, on nyt ratkaistu keskitetysti. E-lomakkeen tekstieditoria on uudistettu nyt entistä paremmin käyttäjiämme palvelevaksi!

Tämä tarkoittaa pieniä muutoksia E-lomakkeen tekstieditoreihin, joita löytyy E-lomakkeen muokkaustilasta useita; ainakin johdantotekstin, alkutekstin, lopputekstin, selitetekstin ja palautetekstin yhteydestä.

Uudistuksen myötä Wordissä tehdyt tekstin muotoilut eivät tule oletusarvoisesti tekstin mukana lomakkeelle. Lomakkeen laatijan ei siis tarvitse enää tehdä erillisiä tekstin puhdistuksia Notepadissa tai muita kommervenkkejä varmistaakseen, että lomake ja sen tekstit näkyvät vastaajalle oikein. Riittää, että tekstin kopioi normaalisti Wordistä – se liitetään korjausten myötä lomakkeelle oletusarvoisesti ilman kaikkia muotoiluja. Tekstin muotoilut voi tarvittaessa tehdä E-lomakkeen omalla editorilla (lihavointi, kursivointi, linkit jne.).

Mikäli Wordistä kuitenkin halutaan kopioida nimenomaan muotoiltua tekstiä lomakkeelle, tulee tällöin hyödyntää E-lomakkeen tekstieditorin uutta Word-painiketta (“Liitä Wordista”), jolloin muotoilut kopioituvat tekstin mukana myös lomakkeelle.

Uudistuneessa tekstieditorissa lomakkeen ylläpitäjä pääsee myös itse muokkaamaan tekstikenttiin (mm. johdanto) syötetyn tekstin HTML-koodia tarvittaessa.

Tekstin kopioinnin ongelmat vovat kuitenkin edelleen jatkua, kun vanhoja lomakkeita kopioidaan uudenn pohjaksi (tällöin virhellisiä Wordin muotoilukoodeja voi vielä jäädä lomakkeisiin). Kannattaa aina tarkistaa lomake IE-selaimessa julkaisun yhteydessä!

Lisätietoja: ok-lomake (ÄT) helsinki.fi

One thought on “Tekstin kopiointi suoraan Wordista E-lomakkeelle toimii nyt entistä paremmin!

  1. Pingback: E-lomake » Eikö lomakkeesi toimi IE:llä?

Comments are closed.