E-lomakkeen versiopäivityksen tuomat uudistukset

Kesäkuun versiopäivitys korjasi E-lomakkeessa havaittuja virheitä esimerkiksi SPSS-siirrossa ja Internet Explorerin käytössä. Päivitys toi myös muutamia uusia ominaisuuksia.

Järjestelmän käytettävyyttä parantaa se, että lomake-editorista pääsee nyt suoraan ko. lomakkeen julkaisuasetuksiin. Linkki julkaisuasetuksiin löytyy lomake-editorin yläreunasta, Esikatselu-linkin vierestä.

Julkaisuun liittyvä uusi ominaisuus on Tunnus ja Salasana -autentikointitapa, joka mahdollistaa yhden, kaikille vastaajille yhteisen, tunnus-salasanaparin asettamisen lomakkeelle.

Lomakkeen teksteissä on uusi lomakekohtainen Muistiinpanot-kenttä, jonka sisältö näkyy lomakkeen ylläpitäjille lomakkeet-sivulla lomakkeen otsikon vieressä näkyvän kysymysmerkin takana. Lomakkeelle voi asettaa myös yhden pakollisen liitetiedoston. Lisäksi lomakkeen näytöllä näkyvä tyyli on käytössä myös tulostettaessa.

Uutena kysymystyyppinä on hierakkinen pudotusvalikko (esim. tiedekunta – laitos – oppiaine). Hierarkkiatosoja ei ole rajattu eikä kaikissa vaihtoehdoissa tarvitse olla yhtä montaa tasoa. Hierarkkia on mahdollista kirjoittaa suoraan lomake-editorissa tai hakea csv-tiedostosta.

Lomakkeet-sivulla järjestelmä muistaa viimeksi valitun lomakkeiden rajauksen ja järjestyksen. Asetukset-sivulla on mahdollista piilottaa lomakkeiden rajaamiseen käytettäviä leimoja; tämä mahdollistaa esimerkiksi lomakkeiden arkistoinnin. Leimoja voi asettaa myös muiden lomakkeisiin.