Kevättalven järjestökatsaus

Taisin jossain vaiheessa jo mainita, että kevät menee aina nopeammin kuin syksy. En ala syömään sanojani, koska se on enemmänkin kuin totta! Tuntuu, että vasta pari viikkoa sitten tultiin takaisin yliopistolle kuukauden joululomalta, ja kohta helmikuu on jo ohi, MITÄ! Tähän ehkä vaikuttaa se,  että en vieläkään ole oppinut sanomaan ei. Olen ollut käsi pystyssä useammassakin kokouksessa ja palaverissa, kun kysytään ”kuka haluaa tämän homman”. Tuntuu kuin käskyt liikehermosta menisivät nopeammin kuin aivot ehtivät tajuamaan, mitä on tapahtumassa. Antoisia on kyllä ollut ihan joka ikinen homma! Vaikka tulisi kahtena yönä peräkkäin kahdelta kotiin ja aamulla kahdeksalta alkaa luento, on silti hyvä olo siitä, että on saanut tehtyä ja vaikutettua ja mikä parasta – tutustuttua uusiin ihmisiin. RRRRAKASTAN AINEJÄRJESTÖELÄMÄÄ!

Tällä kertaa ajattelin esitellä ainejärjestöt, jotka meillä täällä MMTDK:n puolella vaikuttavat. On näin heti alkuun pakko sanoa, että teen itsekin kirjoittamisen kanssa samaan aikaan taustatyötä siitä, mitä järjestöjä täällä edes liikkuu. Ainejärjestö kokoaa yhteen saman alan opiskelijat, järjestää tapahtumia ja ajaa jäsentensä etuja. Myös haalarit tulevat ainejärjestön puolelta, eri väriset haalarit tarkoittavat siis eri ainejärjestöä. Hauskuutta onkin eri tapahtumissa veikkailla, mitä alaa mitkäkin haalarit edutavat. En takaa että kaikki näissä esittelyissä esitetyt väitteet ovat faktoja, kirjoitan ainejärjestöistä niin kuin ne itse koen.

Agro-Forst

Agro-Forstiin kuuluvat kaikki ruotsinkieliset Maatalous-metsätieteellisessä opiskelevat opiskelijat. Olen kyllä huomannut, että ihan tavallisia ihmisiähän hekin ovat, puhuvat vaan tosi nopeasti ruotsia. Agro-Forstista on kyllä sanottava, että todellisia kokkeja löytyy! Meidän kerrokseen taisi laskiaispullat kantautua kokousherkkujen jämistä ja voi juku mitä pullia! Olen myös kuullut huhua arkipäivänä pidettävistä brunsseista, joissa tarjotaan vaikka mitä! Agro-Forst järjesti myös sitsit yhdessä toisen ainejärjestön kanssa, ja kuulin huhua että siellä yllättävän monelta aikoi illan mittaan ruotsin kieli taipua!

Lipidi ry

Lipidi on elintarviketieteilijöiden ainejärjestö. Tällä Viikin suurimmalla ainejärjestöllä tunnusmerkkinä on turkoosit haalarit ja villit bileet. Aktiivisesti näkyvä lipidi järjestää vuoden mittaan monia tapahtumia; suurimpina sikajuhlat ja jellybileet. Lipidin hyväksi on sanottava, että sinne tuntuu keskittyvän suurin osa Viikin mieskomeudesta! En tiedä sitten onko kyseessä joku edustusjuttu, vai peräti valintaperuste. Voi toki olla, että olen vain sattunut saamaan näkökenttääni pääosin vain hyviä maisemia. Pahoitteluni, en uskalla julkaista tässä kuvaa, ettei vaan tulisi sanomista… Lipidiläisten kanssa on tullut myös tanssittua, pöydällä tai lattialla, eli bailujalka vipattaa tarpeeksi usein ja kovaa.

Metsäylioppilaat ry

Eli Myo on nimensä mukaisestikin metsäläisten etuja ajava ainejärjestö. Sen piiriin kuuluvat niin metsien ekologian kuin markkinoinninkin opiskelijat. Metsäläiset ovat kokemusteni mukaan todella yhtenäinen porukka. Yhteishenki on niin hyvä, että harvoin näkee vain yhtä metsäläistä kerrallaan, jos jonnekin mennään niin mennään porukalla. Ja isolla porukalla. Ainoat kerrat kun olen ainoastaan yhden myolaisen jossain nähnyt, ovat aiheutuneet siitä, kun eräs musta lammas eksyi laumasta ja hankki itselleen tyttöystävän kaveripiiristäni. Iloisia opiskelijoita nämä metsäläiset. Välillä, aika useinkin yhteisissä kemuissa kaikilla silmät eivät katso täysin samaan suuntaan mutta sehän ei tahtia haittaa!

Myy ry

Myy eli ympäristöalojen opiskelijoiden ainejärjestö on ikään kuin puolivälissä Maatalous- metsätieteellisen ja Bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan välissä; sen jäseniä opiskelee molemmissa. Maatalous- metsätieteellisestä Myyhyn kuuluvat maaperä- ja ympäristötieteen, mikrobiologian, ympäristöekologian ja Environment and Natural Resources alan opiskelijat. Myy on kahtia jakautuneen luonteensa takia jäänyt minulta hieman piiloon. Toisaalta, ensimmäisellä kouluviikolla joku suositteli liittymään Myy ry:n sähköpostilistalle, mikä on kyllä pitänyt kiirettä sähköpostin saralla. Tapahtumia järjestetään paljon: on leffailtaa, avantouintia, lenkkiä ja liikuntakerhoa kaiken muun tapahtuman lisäksi.

Oikos ry

Oikos ottaa siipiensä suojaan kaikki ravitsemustieteen ja kuluttajaekonomian opiskelijat. Tämä on yksi niistä ainejärjestöistä  joiden olemassaolosta en ollut kuullutkaan ennen MMYL:iin lähtemistä. Nyt Oikos on ainakin minun mielestä ollut hyvinkin aktiivinen esimerkiksi sitsien järjestämisessä.

Vita ry

Vita, eli Viikin taloustieteilijät, on elintarvike-ekonomian opiskelijoiden ainejärjestö. Menee kyllä samaan sarjaan Oikoksen kanssa… Muutaman Vitalaisen olen tavannut ja hyviä tyyppejä ovat, joten uskoisin että hyvä tekemisen meininki täältäkin löytyy. Huomasin tuossa tutkiessani, että Vitalla on myös viininmaistelukerho. Täytyykin laittaa korvan taakse!

Voluntas ry

Voluntas pitää huolta Viikissä markkinointia opiskelevista. Alakerran Samppa oli tietääkseni Voluntasin jäsen, samoin kuin uudelleen löytynyt yläastekaverini. Voluntas on käsittääkseni melko pieni ainejärjestö mutta hyvin aktiivinen monellakin saralla.

Viri Lactis

Viri lactis on pieni yhdistys, jolla ei ole omaa opiskelijakantaa. Siihen voi liittyä kuka tahansa miltä alalta haluaa. Ennen Viri lactis oli meijerialan opiskelijoiden ainejärjestö, mutta kun ala siirtyi Lipidin alaisuuteen, jäi Viri lactis elämään ainejärjestöjen sisällä. Viri Lacticsen hieno haalarimerkki, jossa on pallolta näyttävä lehmä, koristaa monen haalareita. Toiminta on pienimuotoista mutta aktiivista, kuten esimerkiksi juusto- ja viini iltoja, joiden vuoksi itse harkitsen tähänkin yhdistykseen liittymistä.

Vuorovaikeutus ry

Eli kotoisammin VV kokoaa yhteen ympäristö- ja luonnonvaraekonomian opiskelijat. Tämäkin yhdistys on ainejärjestönä melko pieni, mutta silti näkyvä. Muistan ensimmäisellä viikolla tapasin tämän alan fukseja, eikä silloin ollut tästä alasta mitään tietoa. Nyt tiedän jo, että se lyhennetään YLE ja on helppo huutaa kovemmassakin jurrissa.

Sampsa ry

Sampsa ry eli maatalousylioppilaiden yhdistys on se ainejärjestö, johon minäkin maatalousalan opiskelijana kuulun. Yritän nyt kirjoittaa Sampsasta hyvin puolueettomasti, vaikka onhan se ainejärjestöistä paras. Sampsa järjestää usein kokouksia, seminaareja ja tapahtumia, sekä risteilyn ja maakuntamatkan, joka itse asiassa starttaa hyvinkin pian tätä kirjoitellessani, vuoden aikana. Sampsalaiset ovat kestäviä ja raskaaseen työhön tottuneita, joten ei ole yllätys, jos bileissä viimeinen pois kannettava kantaakin ylpeänä vihreitä haalareita. Meihin Sampsalaisiin ei kuulu ainoastaan epätoivoisia isäntiä ja tilattomia emäntiä, vaan jäsenten kirjo on laaja. On kaupunkilaisia, maalaisia, Helsinkiläisiä, Lappilaisia, Savolaisia ja Pohojalaasia, jokaiselle jotakin. Nyt kun jotkut edelleen pohtivat (kuten minäkin syksyllä), mitä Sampsa tarkoittaa, on sitä ehkä selvennettävä. Sampsa on vanha Kalevalainen nimi, joka tarkoittaa maan viljelijää, kyntäjää ja kasvattajaa.

DSC_2327

Kevät hupenee ja sen mukana onneksi myös tehtävät asiat: harjoittelupaikka on hankittu ja ilmoitettu, rästitentit suoritettu (myös se surullisen kuuluista maatalouspolitiikka), englannin essee kirjoitettu ja palautettu, sukset viety kotiin kesävarastoon, (koska ilmeisesti talvi on Helsingissä paljon lyhyempi kuin muualla Suomessa) ja lisää kiinnostavia tapahtumia bongattu. Kun kerran maakuntamatkasta Pohjois-Savoon selvisin jo hengissä, on edessä enää parit tentit ja sitten onneksi jo väliviikko ja uusi periodi. Kyllä tämä tästä. Ehkä. Eiköhän. Ajoittain olo on kuin PuuhaPeten Nosse-nosturilla. Tsemppiä kaikille abeille lukulomalle ja kirjoituksiin! Ottakaa asenne kuin sillä betonimylly Hyrrellä juurikin tuossa samassa sarjassa. Varmasti selviätte, joko hyvin tai huonosti. Eikä se elämä onneksi siihen lopu!

Kevätterkuin,

Eeva

2 vastausta artikkeliin “Kevättalven järjestökatsaus”

  1. Hei Eeva,

    Ainejärjestölistastasi puuttuu Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi ry. Mentor-klubiin voi liittyä kaikki, jotka valmistuvat elintarviketieteiden maisteriksi (ETM). Yhdistämme työelämän asiantuntijat ja elintarvikealan opiskelijat järjestämällä mentor-ohjelman joka vuosi. Järjestämme myös alaan liittyviä seminaareja ja excuja alan yrityksiin. Meitä voit seurata Facebookissa (Mentor-klubi) ja instagramissa (@mentor_klubi). Lisätietoa löydät myös nettisivuiltamme http://www.mentor-klubi.fi.

    Tervetuloa mukaan!

    Ystävällisin terveisin,
    Maiju Salminen
    Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi ry

    1. Moi!
      Kiitos että huomasit tämän virheen! Pahoittelen tapahtuneesta erehdyksestä! Yritin vielä kovasti tarkistaa, että kaikki olisivat mukana, mutta en näköjään siinä täydellisesti onnistunut.
      t. Eeva

Kommentit on suljettu.