Lukuvuoden alkajaistunnelmia geotieteiden koulutusohjelmissa // Start of the academic year in the geoscience degree programmes

Viime vuotta kireämmästä koronatilanteesta huolimatta Helsingin yliopistolla tällä viikolla käynnistyvän lukuvuoden alussa on jotenkin merkittävästi toiveikkaampi tunnelma.

Keväällä käyttöön otettu SISU-järjestelmä on aiheuttanut huolta niin opiskelijoiden kuin opettajienkin keskuudessa ja on ollut hieman epäselvää, miten opiskelijat pääsevät ilmoittautumaan kursseille ja saavat tarvittavat tiedot opintojen saumattomaksi jatkamiseksi.

Tällä viikolla GeoKandin ja Geo^2:n opiskelijoille pidetyt orientaatiotilaisuudet ovat kuitenkin valaneet uskoa hieman valoisampaan tulevaisuuteen, sillä opiskelijat ovat olleet hienosti tilanteen tasalla ja SISUnkin haasteita on saatu ratkottua vähän kerrassaan. Lähi- ja etäopetuksen balanssia uudessa opetuksen hybridimallissa on mietitty tosissaan ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että opinnot ja opetus saadaan käyntiin suunnitellusti heti ensi viikon alusta alkaen.

Geotieteiden kandiohjelmassa aloitti tänään 35 uutta opiskelijaa ja tuutorit ottivat heidät osaavaan ohjeistukseensa heti orientaatiotilaisuuden jälkeen. Geo^2 maisteriohjelmaan on siirtymässä ennätysmäärä opiskelijoita ja myös kansainväliset vahvistukset saadaan mukaan myöhemmin tällä viikolla. Lähiopetustapahtumatkin käynnistyvät molempien ohjelmien kursseilla heti ensi viikolla.

GeoKandin fuksiorientaatio vietiin tänäkin vuonna läpi perinteisenä lähitapahtumana. Pienessä koulutusohjelmassa on joissain asioissa tiettyä ketteryysetua. // GeoKandi first-year orientation was carried out as a traditional contact event also this year. In some issues, a smaller degree programme benefits from certain agility advantages.

Kaikessa yliopiston toiminnassa alkaa olla vahvaa ”normaalin tuntua”, vaikka poikkeustila vielä jatkuukin. Muistetaan siis edelleen pitää huolta koronaturvallisesta toiminnasta niin opetustilanteissa kuin muissakin kohtaamisissa!

Tervetuloa joka tapauksessa yliopistolle, niin uudet kuin palaavatkin opiskelijat ja opettajat ja oikein hyvää syyslukukauden alkua!

—–
Regardless of the tighter corona situation compared to last year, the atmosphere at the start of the academic year at the University of Helsinki is significantly more optimistic.

The SISU system, introduced to the University in the spring, has caused some concern among both students and teachers as it has been somewhat unclear how students will be able to enroll to courses and receive the information they need in order to continue their studies smoothly.

However, the orientation sessions held for GeoKandi and Geo ^ 2 students this week have instilled faith in a slightly brighter future, as the students have turned out to have been well informed about the situation and SISU’s challenges have also been solved one at a time. The balance between contact and distance learning in the new hybrid model of teaching has been meticulously planned and, at least for the time being, it seems that studies and teaching will start as intended at the beginning of next week.

Today, 35 new students started in the BSc programme in geosciences and the tutors took them into their competent guidance immediately after the orientation session. A record number of students are also entering the Geo ^ 2 master’s program and international students will also be introduced to the programme later this week. The contact teaching events will also start with the courses of both programmes next week.

In general, most activities at the University start to have a strong “feel of the normal” about them, although the special measures still persist. Let’s still remember to keep each other safe both in teaching events and other meetings!

In any case, welcome to the university, both new and returning students and teachers and have a nice start to your autumn semester!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *