Kaupunkiakatemian syyskuulumisia

Helsinki Challenge tarjosi hienot puitteet Kaupunkiakatemian konseptin kehittelyyn

Urban Academy -tiimi osallistui Helsinki Challenge -kilpailun semifinaaliin, joka huipentui Helsinki Challenge PitchNightissa 3.9. 20 semifinalistitiimillä oli kullakin seitsemän minuuttia aikaa vakuuttaa tuomaristo oman konseptinsa erinomaisuudesta. Kaupunkiakatemiaa pitchasivat professorit “Mari ja Jari” eli Mari Vaattovaara ja Jari Niemelä. Tuomaristo valitsi pitchien perusteella viisi finalistia. Kaupunkiakatemia karsiutui jatkosta, mutta Helsinki Challenge tarjosi meille kaikesta huolimatta hienon tilaisuuden kehittää konseptiamme ja toimintamalliamme sekä harjoitella laajalle yleisölle viestimistä yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Onnea finalisteille ja suurkiitos hienosta kokemuksesta kaikille kanssakilpailijoillemme!

pitchnight 3.9.2015

Uudet sivuaineopiskelijat aloittivat opintonsa

Kaupunkiakatemian lukuvuoden 2015–2016 opetus käynnistyi syyskuussa. Samalla opintonsa aloittivat uudet 41 sivuaineopiskelijaa, joista 21 tulee neljästä tiedekunnasta Helsingin yliopiston sisältä ja 20 kahdesta Aalto-yliopiston korkeakoulusta.

johdantokurssi2015Metroajelulla parempaan kaupunkiin

Kaupunkiakatemian tutkijat jalkautuivat keskelle helsinkiläisten arkea keskustelemaan ajankohtaisista kaupungin nykytilaan ja tulevaisuuteen liittyvistä teemoista #kenenhelsinki- ja #helsinki2050 -metroajeluilla. Keskusteluissa pohdittiin muun muassa sitä, kuinka Helsingistä saataisiin entistä inklusiivisempi ja kestävämpi kaupunki. Metromatkoja täydensi Jätkäsaaren L3 Muotoilumakasiinilla järjestetty #kaupunki2050-paneeli, jossa Kaupunkiakatemiaa edusti tutkija Rami Ratvio.

kenenhelsinki_metroajeluBenchmarkkausta Amsterdamissa

Kaupunkiakatemian avainhenkilöt kartoittivat parhaita käytäntöjä Kaupunkiakatemian opetuksen, yhteistyömuotojen ja tutkimuksen kehittämiseksi benchmarking-matkalla AMS-instituutissa Amsterdamissa 14.–15.9.2015. Matkan ohjelmaan sisältyi vierailu Amsterdamin kaupungilla, AMS:in järjestämä pyöräretki sekä Kaupunkiakatemian, AMS:in sekä Amsterdamin ja Helsingin kaupunkien edustajien esityksiä. Pyöräretkellä tutustuttiin muun muassa de Ceuvelin saastuneeseen rantatonttiin, josta useiden järjestöjen ja yritysten tiimi oli muokannut “puhtaan teknologian leikkikentän” yhteisöllisen toiminnan ja ekologisten ratkaisujen kehittämiseksi.

Kaupunkiakatemia_AMS_150915_Ida_björkbacka

amsterdam_pyöräretkide ceuvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *