Pääkirjoitus 1/2016

Me, Inka, Oskari ja Jenni, olemme saaneet osaksemme Kontakti-lehden päätoimittajien pestin vuodeksi 2016, ja ilolla sekä mielenkiinnolla olemmekin ottaneet tehtävän vastaan. Lehtemme pyrkii palvelemaan kontaktilaisia tarjoamalla jokaiselle järjestön jäsenelle mahdollisuuden toteuttaa omia journalistisia ja viestinnällisiä ideoitaan lehdenteon puitteissa. Opiskelutovereiden kirjoituksista, valokuvista ja muista luomuksista nauttiminen on tietysti myös omiaan lisäämään kontaktilaisten hyvinvointia.

Tälle vuoden ensimmäiselle numerolle olemme valinneet teemaksi tulevaisuuden. Vaikka sosiologia ei ehkä ole yhtä tulevaisuusorientoitunut oppiaine kuin esimerkiksi taloustiede tai insinööritieteet, niin myös sosiologit ovat pohtineet tulevaisuutta. Osa meistä näkeekin sen tällä hetkellä varsin synkkänä. Koulutukseen kohdistuvat leikkaukset tulevat vaikuttamaan negatiivisesti aivan liian usean ihmisen elämään lähitulevaisuudessa. Nämä synkät tunnelmat hämärtävätkin tulevaisuuden odotustamme.

Toisaalta kenties hieman kaukaisemman tulevaisuuden miettiminen tarjoaa juuri nyt uusia kiehtovia ilmiöitä. Robotit, digitalisaatio, salatut verkot, virtuaalivaluutat, netin kansanliikkeet, pakolaisuus, finanssikriisi… Maailma vaikuttaa olevan hyvin voimakkaassa murrostilassa. Juuri nämä murrostilat ovat kautta aikojen inspiroineet sosiologien mielikuvitusta. Toivomme, että sosiologit löytävät uusia kanavia ilmaista ajatuksiaan yhä vain laajemmille ihmisjoukoille. Tämä onkin yksi niistä syistä, miksi olemme päättäneet rakentaa Kontakti-lehdelle verkkolehden vuoden 2016 aikana.

Tulkaa kaikki sosiologit tulevaisuudessakin mukaan tekemään Kontaktia!

Published by

Oskari J Lappalainen

27 years old bachelor of social sciences. I've studied sociology, science and technology studies and computer science. I'm interested in how digitalization will affect the society.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *