Hot or not

Siinä nyt ei ole mitään uutta, että kun joku ottaa kameran esille, alkavat ihmiset vetää vatsaa sisään, pöyhivät hiuksiaan ja tarkistavat, että meikki on kunnossa. Olemmehan me sen oppineet vuosien varrella, että epätäydellisyys on väärin ja kuvissa pitää edes yrittää näyttää hyvältä.

Sitten tulivat omakuvat, selfiet, joissa etenkin tytöt törröttävät huuliaan ja lommottavat poskiaan. Poseerauksella on nimikin: duck face.  Ja kyllä me vähän aikuisemmatkin ihmiset julkaisemme itsestämme ainoastaan sellaisia kuvia, joissa rypyt ja kilot eivät kauheasti näy. Hot or not –sivustot ovat kammottava ilmiö siitä, kuinka tärkeää on näyttää hyvältä.

Ja tämä kaikki vaiva siitäkin huolimatta, että jokainen tietää, että  julkkikset ja mallit on photoshopattu eikä kukaan voi olla aina ja jatkuvasti kaunis ja siloinen.

Ilokseni törmäsin sivustoihin, joissa nuoret tytöt ottavat itsestään mahdollisimman rumia kuvia ja lähettävät niitä ystävilleen.  Vaikkeivat nämä irvistyskuvat välttämättä muuta kauneusihanteitamme, niin ehkä ne muuttavat sen ajatuksen, että meidän pitäisi olla täydellisiä. Ehkä nuoret naiset ovat vihdoin kyllästyneet yrittämään sellaista, mikä ei ole mahdollista ja mikä on vain kauneusleikkausten, meikin, valojen ja lopulta kuvankäsittelyn ansiota.

Nuorissa on toivoa! Minä jatkan kameroiden välttelyä ja yritän olla siirtämättä tyttäriini omia epävarmuuksiani.

http://prettygirlsmakinguglyfaces.tumblr.com/

Tiina Rintala-Siira