Vielä kenties ehdit…

This post is also available in: englanti, ruotsi

hurry

Parinkymmenen tietokannan ja kymmenisen e-hakuteoksen tilauksia ei enää uusita ensi vuodeksi kirjaston määrärahojen supistumisen takia. Ne ovat kuitenkin käytettävissä vuodenvaihteeseen asti, jotkut vähän pidempäänkin.

Linkkilistan Keskustakampuksen alojen lopetettavista tietokannoista ja e-hakuteoksista löydät täältä ja Kumpulan, Meilahden ja Viikin alojen täältä.

Osa tietokannoista on ollut käytettävissä vielä vuodenvaihteen jälkeenkin, mutta pääsy katkaistaneen ennen pitkään. Joihinkin liittymiin kyllä pääsee (esim. Elektra ja Oxford Reports on International Law), mutta kokotekstejä ei saa käyttöönsä.

Määrärahasupistusten vuoksi kirjasto on joutunut lopettamaan myös satojen lehtien tilaukset. Näiden lehtien jo hankitut vuosikerrat (2015 viimeisin)  ovat kuitenkin käytettävissä jatkossakin. Lista lopetetuista lehtitilauksista löytyy täältä.

Palautteesi tilauskarsinnoista on tervetullutta: e-library[at]helsinki.fi

Lue lisää kirjaston määrärahojen supistumisesta.

2 Replies to “Vielä kenties ehdit…”

 1. Älkää nyt herranjestas lopettako New Palgrave Dictionary of Economics – tilausta!

  1. Hei,

   Kiitos arvokkaasta palautteestasi. Kirjaston rahoitusta on pienennetty tuntuvasti vuodelle 2016 ja valitettavasti tämä vaikuttaa myös aineistohankintaamme. Esimerkiksi kaikkia lehtitilauksia ei pystytä enää jatkamaan, eikä takaamaan pääsyä joihinkin käytössä olleisiin tietokantoihin. Tietokantojen karsinnan periaatteita ovat olleet:
   – Suhteellisen vähäinen käyttö ja yksittäisen käyttökerran kallis hinta
   – Laitokselta saatu arvio käyttötarpeesta
   – Kallis hinta; käytettävissä olevat muut vastaavat alan aineistot
   – Kirjaston asiantuntijoiden arvio, keskustelu Kansalliskirjaston asiantuntijoiden kanssa.

Comments are closed.