Uusi Helka vie nyt myös artikkeleihin ja tietokantoihin

This post is also available in: englanti ruotsi

Helka uudistuu 30.11.2016
Helka uudistuu 30.11.2016

Syksyn ajan koekäytössä ollut Uusi Helka korvaa vanhan Helka-käyttöliittymän joulukuun alussa.

Uusi Helka on käytettävissä tutussa osoitteessa http://helsinki.fi/helka

Helka-tietokannan sisältö ja asiakastiedot ovat sellaisinaan käytössä myös uudessa Helkassa.

Kaksi hakua samassa käyttöliittymässä 

Uudessa Helkassa on kaksi eri hakua.

Kirjastojen kokoelmahaun kautta voit hakea Helka-kirjastojen hankkimia painettuja ja elektronisia kirjoja, lehtiä ja tietokantoja.

Artikkelihaun kautta voit hakea kansainvälisiä artikkeleita. Artikkelihaku löytää myös viitteitä julkaisuihin, joita ei välttämättä ole hankittu Helka-kirjastojen kokoelmiin.

Yliopiston käyttäjätunnuksella suoraan elektronisiin lehtiin 

Jos sinulla on käyttäjätunnus Helsingin yliopiston verkkoon, pääset suoraan lukemaan yliopistolle hankittuja e-lehtiä ja e-kirjoja. Elektroniset aineistot ovat yliopistolaisten käytössä myös etäyhteydellä.

Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, voit lukea e-lehtiä ja e-kirjoja kirjastoissa.

Oma kirjasto uudessa Helkassa

Kirjatumalla sisään asiakastietoihinsa uuden Helkan käyttäjä voi tarkastella omia lainojaan ja tallentaa tekemiään hakuja. Kirjautunut asiakas voi uusia lainoja, tehdä varauksia tai maksaa kertyneet maksut verkossa.

Uuden Helkan omaan kirjastoon voi tallentaa myös suosikkilistoja, joihin käyttäjä voi myöhemmin palata. Tallennetuista hauista voi tilata itselleen myös Uutuusvahdin, joka lähettää sähköpostilla tiedon aihepiirin uutuuksista.

Kirjautuminen tapahtuu joko yliopiston käyttäjätunnuksella tai kirjastokortin numerolla, johon käyttäjä on itse liittänyt valitsemansa PIN-koodi. Mikä et ole vielä liittänyt korttiisi valitsemaasi PIN-koodia, voit tehdä sen toistaiseksi vanhassa Helkassa. https://helka.linneanet.fi

Nelli-portaali poistuu

Kansallinen tiedonhakuportaali Nelli ajetaan alas vuoden 2016 lopussa, kun palvelun ylläpito Kansalliskirjastossa lakkaa. Loppuvuoden aikana Nelli-palvelua ajetaan alas ja palvelussa voi olla käyttökatkoja. Löydät etsimäsi artikkelit, lehdet ja tietokannat varmimmin Helkasta. Nellissä olevat lehdet ja muut tietoresurssit löytyvät jo nyt uudesta Helkasta.

Lisätietoja Nellin alasajosta uutisblogissa.

Palaute ja lisätiedot

Kirjasto ottaa mielellään vastaan asiakaspalautetta uudesta Helkasta ja kirjaston kokoelmien löydettävyydestä. Palautetta toivotaan palaute-lomakkeella.

Lisätietoja uudesta Helkasta antaa tietotekniikkapäällikkö Pasi Keski-Nisula, p. 02941 26656, pasi.keski-nisula@helsinki.fi

One Reply to “Uusi Helka vie nyt myös artikkeleihin ja tietokantoihin”

  1. Hyvä Pasi!
    Mukava huomata että hy-kirjastossa on vielä vähän järki-ihmisiä jäljellä.
    T. Lassi

Comments are closed.