Kumpulan kampuskirjasto uudistuu

This post is also available in: englanti, ruotsi

Tervetuloa uudistettuun Kumpulan kampuskirjastoon syksyllä 2018

Kumpulan kampuskirjasto on suljettuna kesällä 2018 remontin vuoksi. Viimeinen aukiolopäivä ennen remonttia on perjantai 18.5.2018.

Kirjaston tilamuutosprojekti kytkeytyy laajempaan hankkeeseen, jossa ovat mukana matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta ja yliopiston opiskelijapalvelut. Kirjaston tavoitteena on luoda monipuolinen ja joustava oppimisympäristötila ensimmäiseen kerrokseen ja nykyistä noin puolet pienempään tilaan toisessa kerroksessa.

• Asiakkaiden työskentelypaikkojen nykyinen määrä, noin 240, säilytetään.
  • Ryhmätyö- ja hiljaisen työskentelyn tilojen määrä säilytetään, mutta sijoittelua mietitään uudelleen.
  • Digitaalisuus paremmin käyttäjien tarpeita vastaavaksi.
  • E-aineistot enemmän esille oppimisympäristössä.
  • Kirjojen lainaus- ja palautuspisteiden uudistaminen.

Kampuskirjastolta vapautuvat toisen kerroksen tilat siirtyvät matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkijoiden käyttöön. Kirjastolle jääviin tiloihin suunnitellaan myös uudenlaisia opiskelijoiden neuvontapalveluja ja erityistenttitiloja.

Tiedekunnan henkilöstön 24h-pääsy kirjaston tiloihin päättyy 18.5.2018

Henkilöt, joilla on kulkuavain Chemicum-, Exactum- tai Physicum-rakennukseen, ovat erillisellä hakemuksella saaneet käyttöoikeuden kirjastoon myös sen ollessa suljettuna.

Tiedekunnan henkilökunnan ympärivuorokautisesta pääsystä Kumpulan kampuskirjaston tiloihin luovutaan ja 24h-käyttöoikeus päättyy perjantaina 18.5.2018. Remontin jälkeen kirjaston tilat ovat tiedekunnan henkilökunnan käytettävissä aukioloaikojen mukaisesti.

Kirjaston palvelut muutostöiden aikana

Kumpulan kampuskirjaston ollessa suljettuna voit olla yhteydessä Kaisa-talon asiakaspalveluun, joka on juhannukseen asti auki normaalein aukioloajoin. Kesällä (25.6.-26.8.) Kaisa-talon asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 10-18. Sähköpostiin pyritään vastaamaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lähtökohtaisesti opiskelija ei voi tilata aineistoa suljetusta toimipaikasta. Jos kuitenkin on jokin esim. opintojen valmistumiseen liittyvä pakottava tarve saada kirja ennen syyskuun puoltaväliä, voit ottaa yhteyttä kirjastoon (kirjasto@helsinki.fi, p. 02941 23920). Tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti ja tilamuutostöiden aiheuttamat rajoitukset huomioon ottaen.

Kampuskirjaston ollessa suljettuna voit palauttaa kirjoja Kaisa-taloon. Aukioloaikojen ulkopuolella käytössä on Fabianinkadun palautusluukku. Myös Kumpulassa voi kirjoja palauttaa palautusluukkuun koko kesän. Se sijaitsee Physicumin pääoven oikealla puolella seinässä harmaan sivuoven vieressä.

Huomioi kirjoja palauttaessasi, että Kumpulan palautusluukku tyhjennetään kerran viikossa maanantaisin klo 9 (21.5.-3.9.2018). Lainasi eivät siis välttämättä näy heti palautuneina ja sakkoja kertyy, jos lainat ovat myöhässä.

Aikataulu