Hae ohjelmaan

Opiskelijoiden haku ryhmämentorointiohjelmaan 2023–2024

Opiskelijoiden hakuaika Helsingin yliopiston ryhmämentorointiohjelmaan kaudelle 2023–2024 on päättynyt. Lähetämme kaikille hakijoille lisätietoa ryhmäjaosta 23.–27.10.2023 välisenä aikana. Kiitos kaikille ohjelmaan hakeneille!

——–

Marraskuussa alkavalla ohjelman 13. kaudella on mukana peräti 46 upeaa alumnimentoria. Heistä 30 mentoroi ryhmäänsä suomeksi ja 16 englanniksi. Mentorointiryhmät ovat monitieteisiä, joten voit hakea kenen tahansa mentorin ryhmään opiskelualastasi riippumatta. Jokaiseen ryhmään mahtuu enintään neljä opiskelijaa (aktoria).

Voit hakea aktoriksi, jos olet:

  • Helsingin yliopiston kandiopiskelija, maisteriopiskelija, väitöskirjatutkija tai vastavalmistunut alumni (valmistumisesta korkeintaan 12 kk)
  • valmis pohtimaan ryhmän kanssa esim. tulevaisuuden suunnitelmiisi ja asiantuntijuuteen liittyviä kysymyksiä
  • valmis osallistumaan mentorointiryhmän tapaamisiin marras-toukokuussa noin kerran kuukaudessa.

Ryhmämentorointiohjelman yhteisten tilaisuuksien kieli on englanti. Ohjelma sisältää kaudella 2023–2024 seuraavat tapahtumat, joihin odotamme kaikkien ohjelmaan hyväksyttyjen osallistuvan:

  • Ohjelman Kick-off-tilaisuus 21.11. klo 17–19 Viikissä (lähitoteutus, etäryhmiin ilmoittautuneilla mahdollisuus osallistua etänä)
  • Ryhmän kanssa sovitut tapaamiset (suositus kerran kuukaudessa)
  • Ohjelman päätöstilaisuus 6.5.2024 joko keskustakampuksella tai Viikissä (lähitoteutus, etäryhmiin ilmoittautuneilla mahdollisuus osallistua etänä)

Haluatko tietää lisää? Tutustu ohjelman yleiskuvaukseen ja osallistujien kokemuksiin aiemmilta kausilta.

NÄIN HAET AKTORIKSI: Valitse kolme mentoria ja palauta ennakkotehtävä

Hakulomakkeella pyydämme sinua valitsemaan kolme itseäsi eniten kiinnostavaa mentoria: vaihtoehdon 1, vaihtoehdon 2 ja vaihtoehdon 3. Valitse siis kolme eri mentoria ja aseta heidät tärkeysjärjestykseen. Pyydämme sinua myös perustelemaan kaikki kolme mentorivalintaasi.

Osa ryhmistä tapaa vain etänä, ja tämän tiedon löydät mentorin esittelytekstistä. Jos valitsemaasi ryhmää ei ole merkitty etäryhmäksi, valmistaudu tapaamaan ryhmääsi paikan päällä Helsingissä. Mentorin esittelyteksti on joko suomeksi tai englanniksi sen mukaan, kummalla kielellä hänen ryhmänsä toimii kauden aikana.

KATSO MENTOREIDEN ESITTELYT TÄÄLTÄ

Huom! Osa mentorointiryhmistä voi täyttyä jo hakuajan edetessä. Tarkista toivomiesi ryhmien tilanne mentoreiden esittelysivulta ennen kuin täytät hakemuksen ja hae vain ryhmiin, joita ei ole merkitty täysiksi. Päivitämme ryhmien tilanteen mentoreiden esittelysivulle hakuaikana 1–2 kertaa päivässä.

Ryhmien muodostamisessa käytämme seuraavia kriteereitä:

  1. Mentoritoive
  2. Ilmoittautumisjärjestys

Hakulomakkeella kysymme lisäksi mm. seuraavat kysymykset:

  • Mitkä ovat odotuksesi mentorointiohjelmalle?
  • Minkälaisia teemoja toivoisit käsiteltävän mentoroinnin aikana?

Liitä hakemukseesi myös ennakkotehtävä ”Akateemiseksi asiantuntijaksi työelämään – tulevaisuuden muistelu”, jonka ohjeen voit ladata ohjelman Materiaalit-sivulta. Kirjoitathan tehtävän ensisijaisesti hakemasi ryhmän kielen mukaisesti (jos esimerkiksi haet 1. valintana suomenkieliseen ryhmään, kirjoita tehtävä suomeksi). Tallenna ennakkotehtävä nimelläsi pdf-tiedostona (etunimi_sukunimi.pdf).

Ilmoitamme ohjelman ryhmäjaosta kaikille hakijoille 27.10.2023 mennessä.

Lisätietoja ohjelmaan hakemisesta saat meiltä urapalveluista: careerservices(at)helsinki.fi

Vastaa