ASIAKASTARINA: Ajattelin aina, etten tule koskaan pitämään urheilemisesta – toisin kävi!

Asiakkaamme Sonja Kaijanen kertoi hieronnassa ollessaan oman tarinansa siitä, kuinka UniSportin avulla liikunnasta tuli tärkeä osa hänen elämäänsä. Tästä innostuneena pyysimme häntä laittamaan tarinansa paperille ja saimme luvan jakaa tekstin. Tässä se on – kiitos Sonja!

Käytän aktiivisesti Unisportin palveluja ja liikunnasta on tullut tärkeä osa elämääni Unisportin jäseneksi liityttyäni. Ostin ensimmäisen kausikorttini lähes 10 vuotta sitten aloittaessani HY:n opiskelijana, mistä alkoi vähitellen lisääntynyt innostus liikuntaan. Lukuun ottamatta parin vuoden taukoa opiskelusta ja Unisportin jäsenyydestä, liikuntaharrastukseni on monipuolistunut ja lisääntynyt pikkuhiljaa vuosien varrella. Olen vaihtelunhaluinen, joten olen kokeillut erilaisia liikuntamuotoja ja harrastan edelleen monipuolisesti eri lajeja. Eniten kokemusta minulla on erilaisista ryhmäliikuntatunneista, joista suosikkejani ovat olleet varsinkin tanssilliset ja kehoa huoltavat tunnit sekä nykyään enemmän myös lihaskuntopainotteiset tunnit.

Sonja Kaijanen_lumienkeli_kuvaaja Tuukka ToijonenNykypäivänä keskivertoviikkooni kuuluukin kaksi lihaskuntoon painottuvaa treeniä, yleensä Body-tunti  sekä yksi kehoa huoltava ja keskivartaloa vahvistava pilates-tunti. Tämän lisäksi harrastan vuodenajasta, kavereiden ehdotuksista ja mielentilasta riippuen myös juoksemista, suunnistusta, sulkapalloa  ja tanssia. Yksittäisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi tavoitteenani olisi osallistua jollekin tanssikurssille tänä keväänä. Lisäksi aion löytää itselleni sopivan kamppailulajin, kokeilla Bodycombat-tuntia  ja mennä kaverin kanssa kiipeilyn alkeiskurssille.

Sonja Kaijanen_istuu ulkona_kuvaaja Tuukka ToijonenKoululiikunnasta minulla on lähinnä ikäviä muistoja. Opettajat suosivat seuroissa urheilevia oppilaita ja ajattelin aina, etten tule koskaan pitämään urheilemisesta.

”Lapsena luulin myös, että liikuntaharrastus täytyy aloittaa mahdollisimman nuorena, eikä liikunnasta voi oppia pitämään aikuisena. Toisin kävi ja tästä voi kiittää Unisportia.”

Ostin silloisen Yliopistoliikunnan kausikortin tarkoituksena kokeilla monipuolista ryhmäliikuntatarjontaa kaverin kanssa. Ryhmäliikunta oli jo silloin vuonna 2007 jaoteltu aloittamisen helpottamiseksi niin, että tarjonnasta löytyi helposti aloittelijoille sopivia kevyitä tunteja. Pikkuhiljaa uskaltauduimme myös rankemmille tunneille ja aloin käydä niissä myös yksin. Valikoimasta alkoi löytyä suosikkeja ja aloitin puoli vuotta myöhemmin myös kuntosaliharjoittelun, jonka aloittamista helpotti kuntosalistartti.

Sonja Kaijanen_panta päähän peilin edessä_kuvaaja Tuukka Toijonen”Treenimäärä lisääntyi pikkuhiljaa ja pian huomasin, etten voi enää elää ilman säännöllistä liikuntaa.”

Löysin Unisportin kautta myös sulkapalloharrastuksen uudestaan.

Muutaman vuoden kuluttua valmistuin enkä jatkanut Unisportin jäsenenä, kunnes palasin pari vuotta myöhemmin opiskelemaan. Tauon aikana huomasin, kuinka olin Unisportin avulla saanut liikunnasta oleellisen osan elämääni ja löytänyt sekä uusia että vanhoja suosikkilajeja.

”Palatessani parin vuoden tauon jälkeen suosikkiohjaajani tanssitunnille olin ratketa riemusta, kun iloiset muistot ja liikunnan tuoma energia ja ilo valtasivat mieleni.”

Ajattelin, etten halua enää koskaan lopettaa jäsenyyttäni. Siitä lähtien olen edelleen kohottanut kuntoani ryhmäliikuntatunneilla ja osallistunut lisäksi muutamalle kurssille.

Pilateksesta tuli tärkeä lisä muun liikunnan rinnalle ja säännöllisestä harrastamisesta sain helpotusta pitkään jatkuneisiin selkävaivoihini. Viime kevään juoksukoulu-kurssi auttoi ylläpitämään pari vuotta aiemmin aloittamaani juoksuharrastusta ja sen avulla juoksin viime syksynä elämäni ensimmäisen puolimaratonin. Palkitsin itseni käymällä Unisportin hieronnassa, josta sain lihashuollon lisäksi hyviä vinkkejä ja kannustusta selän kuntoutukseen.

DSC_0289Erityisen tyytyväinen olen ollut Late Night with Unisport -tapahtumiin. Niihin osallistuessa ymmärtää, kuinka hyvän olon liikunta voikaan saada aikaan, eikä oloaan tunne yksinäiseksi vaikka ei olisikaan saanut kaveria mukaan. Eräässä Late Night -tapahtumassa kävin liikuntatuntien lisäksi InBody-mittauksessa , jonka tulokset lisäsivät motivaatiota treenaamiseen.

”Unisportin tunneille ei ole koskaan ollut ”pakko mennä, koska täytyy liikkua” vaan on ollut pakko päästä liikkumaan, koska siitä tulee niin hyvä mieli!”

Teksti: Sonja Kaijanen
Kuvat Sonjasta: Tuukka Toijonen
Alimmainen kuva: Kati Manner

Linkit tekstiin on lisätty Sonjan luvalla. Jos haluat tietää enemmän muista UniSportin palveluista ja miten sinä pääset mukaan, lue kuinka aloittaa UniSportissa.

 

3,178 thoughts on “ASIAKASTARINA: Ajattelin aina, etten tule koskaan pitämään urheilemisesta – toisin kävi!

 1. This topic is very interesting and I am interested but do not know where to find, thankfully you create this topic, hope everyone will help me

 2. that of the slot games. However, there are various other differences. The slot players do not know their house edge. They cannot find the odds to hit combinations. In case of video,

 3. detecting the frequency and amount of slot payout. The loose ones pay out more frequently and offer higher payouts. Conversely, the tighter ones have lower payouts and lower frequency.

 4. intricacy, offer the best odds. From our research, we can say that by playing in the denominations of £25, you will have the highest RTP. However, it will not pay you higher than £10.

 5. the wild card of poker. It can represent and replace the symbol that you do not have for creating the winning combination. Wild symbols, stacking one after another

 6. สาเหตุภาวะหัวใจหยุดเต้นเฉียบพลัน

  ภาวะหัวใจหยุดเต้นเฉียบพลันเกิดได้จากหลายสาเหตุ ทั้งจากความผิดปกติของหัวใจโดยกำเนิด หรือสาเหตุภายนอกที่ทำให้หัวใจหยุดเต้นก็ได้ สำหรับผู้ป่วยที่อายุมากกว่า 35 ปีขึ้นไป ปัจจัยเสี่ยงที่ทำให้เกิดภาวะหัวใจหยุดเต้นเฉียบพลันที่พบบ่อยได้แก่ เบาหวาน ไขมันในเลือดสูง ความดันโลหิตสูง สูบบุหรี่ ฯลฯ ส่วนผู้ป่วยที่อายุน้อยกว่า 35 ปีส่วนใหญ่เกิดจาก โรคกล้ามเนื้อหัวใจหนาชนิดไม่ทราบสาเหตุ ซึ่งภาวะนี้การออกกำลังกายเป็นตัวกระตุ้นให้หัวใจหยุดเต้นเฉียบพลันได้ นอกจากนี้ก็ยังอาจเกิดจากภาวะเส้นเลือดหัวใจขาดเลือดในคนอายุน้อยหรือภาวะเส้นเลือดหัวใจผิดปกติโดยกำเนิด
  05-07-2021 BY ศุภดา Go to website:https://ipro191.com/

 7. The local unit reached a new nine-year high on Wednesday when it closed at Bt35.01 against the U.S. dollar. Yesterday’s climb was attributed to the implementation of a central bank alternative for investors. From today, the Bank of Thailand will no longer apply the 30 percent withholding requirement on foreign inflows if they are hedged in foreign-exchange swaps.*-*hunny

  https://ipro191.com

 8. I can cheat ,but I don’t.
  ฉันก็นอกใจได้ แต่ฉันแค่ไม่ทำ

  #The Flash

  ipro191.com

 9. Online Slot Techniques Make Hundreds of Thousands with Hundreds of Money Having said that, online slots JOKER WALLET are the games that players are interested in. And it is the most popular game that has it all. Because it’s not just a fun game alone.นัท