”UniSportin taitokursseilla tärkeintä on innostus ja halu oppia uutta”

Mikä yhdistää seuraavia termejä: Body Weight Training, käsilläseisonta, parkour ja permantoakrobatia?

Oikea vastaus: Tästä nelikosta koostuu UniSportin taitokurssikategoria ja kaikissa niissä opetellaan monipuolisesti erilaisia liikkumistaitoja ja hyödynnetään oman kehon painoa harjoittelussa.

UniSportin taitokurssien yhtenä ohjaajana toimii Tung Bui. Tung on Kauppatieteiden maisteri, näyttelijä ja stuntmies, mustan vyön karateka sekä valmentaja.

Valmentajana Tungia kiinnostaa erityisesti valmennettavien kehittäminen taidollisesti, ja valmennustyön suola on kurssilaisten saavuttama selkeä kehittyminen kurssikerrasta toiseen ja kasvava innostus uuden oppimiseen. Valmentamisen ohella Tung harjoittelee itse tavoitteellisesti, ja häntä itseään uusien taitojen harjoittelussa inspiroi ennen kaikkea monipuolisuus:

Minulla on palava tarve kehittyä jatkuvasti ja taitoharjoittelu on vuosien saatossa osoittautunut kaikkein kattavimmaksi tavaksi kehittyä niin fyysisesti kuin henkisesti”, Tung kertoo.

UniSportilla Tung opetti aluksi permantoakrobatiaa ja kun kurssit osoittautuivat suosituiksi, hän alkoi ohjata myös muita taitokursseja kuten käsilläseisontaa ja Body Weight Trainingia. Kokenut ohjaaja on vuosien saatossa vetänyt treenejä kaiken tasoisille liikkujille isommissa ja pienemmissä keskuksissa. UniSportille ja unisporttilaisille Tung antaa varauksettomat kehunsa:

Itselleni parasta on ollut kurssilaisten into ja ennakkoluulottomuus, joka on johtanut monien osalta kasvaneeseen liikunnan iloon ja onnistumisen tunteisiin. Yleisesti UniSportin laaja kurssitarjonta, taitavat valmentajat/opettajat sekä edullinen hinta ovat mielestäni huippuluokkaa. UniSportin palvelujen käyttäjät ovat etuoikeutettuja.”

(Videolla Tung Buin taidonnäytteenä 15 erilaista tapaa tehdä kehonpainoliike “Burpee”)

Taitokurssit tarjoavat haastetta lähes loputtomasti kenelle tahansa, mutta hyvä puoli niissä on myös se, että kaikki liikkeet voidaan skaalata jokaisen lähtötasolle sopivaksi. Tungin mukaan tärkeimmät asiat uuden taidon opettelussa ovatkin innostus ja halu oppia uutta. Esimerkiksi permantoakrobatian alkeet –kurssilla ei edellytetä edes kuperkeikan osaamista – riittää, että uskaltaa yrittää.

Kehonpainolla tehtävän harjoittelun kovan suosion yksi syy piilee siinä, että erillisiä välineitä tai saliympäristöä ei tarvita. Tässä liikuntamuodossa riittää myös loputtomasti haasteita, sillä aina löytyy uusia vaikeampia ja enemmän taitoa ja voimaa vaativia liikkeitä, joista saa uutta motivaatiota. Tässäkään lajissa ei ole oikotietä huipulle, vaan kaikki lähtee perusliikkeiden hallinnasta. Perusliikkeiden hallinta on kaiken a ja o, sillä kaikki vaativammat liikkeet rakentuvat niiden pohjalle:

”Kehonpainokyykky, telinevoimistelusta tuttu kuppiasento, aktiivinen roikunta sekä lapapunnerrus rakentavat mielestäni hyvän kehonhallinnallisen perustan liikkuvuuden ja lihasaktivaation osalta”, Tung tiivistää oman näkemyksensä perusteista.

 

Teksti: Jussi Pesola, UniSport

Kuva: Marko Simonen for Movement Center

UniSportin taitokurssien tarkemmat kuvaukset löydät nettisivuiltamme ja kursseille voit ilmoittautua joko netissä tai asiakaspalvelussamme. Kurssit ovat avoimia kaikille ja niistä veloitetaan erillinen kurssimaksu. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan kevään kursseille!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.