Mikä on ”in” liikuntamaailmassa vuonna 2017?

sykemittari_juoksuMaailman laajin liikuntalääketieteen ja liikuntatieteen tiedeorganisaatio American College of Sports Medicine listaa vuosittain ennusteen tulevan vuoden isoimmista liikuntatrendeistä maailmalla. Arvio perustuu kyselyyn, johon vastaa lähes 3000 liikunta-alan ihmistä.

UniSport haluaa tarjota asiakkailleen monipuolisia, laadukkaita ja ajantasaisia liikuntapalveluita, ja laajasta palveluvalikoimasta löytyykin kaikki mahdollisuudet kokeilla uusimpien trendien mukaisia liikuntamuotoja ja –palveluita.

Alta löydät koottuna TOP 10 liikuntatrendit ja linkit niihin liittyviin UniSportin palveluihin!

TOP 1. Liikunnan älyteknologia (Wearable technology)

Erilaisten älykellojen, aktiivisuusmittareiden ja sykemittareiden uskotaan olevan tulevan vuoden 2017 kovin trendi liikuntamaailmassa. Arkiaktiivisuutta, unen laatua, sykettä, yms. mittaavia laitteita tulee markkinoille koko ajan lisää, kun ihmiset haluavat mitata omaa terveyttään teknologian avulla.

TOP 2. Kehonpainoharjoittelu

Kehopainoharjoittelu on jo kolmatta vuotta peräkkäin TOP 2:ssa maailman liikuntatrendien joukossa. Kehonpainoharjoittelu tarkoittaa omalla keholla tehtävää ”kekseliästä” ja monipuolista treenaamista. UniSportilla kehonpainoharjoitteluun pääsee syventymään muun muassa body weight –training, käsilläseisonta-, permantoakrobatia– ja parkour-kursseilla.

hiki300

TOP 3. HIIT-treenit

HIIT-treenit ovat korkean intensiteetin lyhyitä harjoituksia, joissa vuorottelevat lyhyet kovat osuudet ja kevyemmät palautukset. Tehokasta ja monipuolista HIIT-treeniä pääset kokeilemaan HIIT45-ryhmäliikuntatunneilla.

TOP 4. Koulutetut ja kokeneet liikunta-alan osaajat – vuonna 2017 liikunnan ohjaajilta odotetaan vahvaa osaamistaustaa ja kouluttautumista entistä enemmän.

TOP 5. Voimaharjoittelu

Voimaharjoittelu on ollut jo useamman vuoden liikuntatrendien kärkipäätä maailmalla. Rautojen parista voimaa hakevat samaan tapaan niin naiset kuin miehetkin. UniSport tarjoaa kuntosaleillaan ilmaista opastusta ja neuvontaa sekä edullisia kuntosalistartti-kursseja, jotta kuntosaliharjoittelun aloittamisen kynnys olisi mahdollisimman matala.

nainen_tanko

TOP 6. Ryhmäharjoittelu – pienryhmässä harjoittelun ennustetaan nostavan suosiotaan yksin tehtävän harjoittelun rinnalla.

TOP 7. Liike on lääke (Exercise is Medicine)

Ennusteen mukaan liikuntaa aletaan sisällyttää yhä enemmän potilaiden kuntoutumissuunnitelmiin ja terveydenhoidon ammattilaiset lähettävät potilaitaan enenevässä määrin liikunta-alan ammattilaisten juttusille.

TOP 8. Jooga

Jooga kehittää kehon ja mielen yhteistyötä ja parantaa ryhtiä, liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Joogan suosiota selittää myös sen monipuolisuus, ja joogatyylien joukosta löytyy jokaiselle jotakin. UniSportin ryhmäliikuntavalikoimasta löytyy neljän erilaisen joogatyylin lisäksi pilatesta. Lisäksi erilaisilla Keho ja mieli –kursseilla pääset halutessasi syventymään myös muihin joogasuuntauksiin.

joogapose

TOP 9. Personal Training

Personal Training eli oman valmentajan kanssa tehtävä yksilöllinen harjoittelu on säilyttänyt suosionsa jo pidempään liikuntamaailmassa. Personal Trainerin avulla omaan liikkumiseen saa uutta potkua ja ”PT” voi auttaa sinut kohti tavoitettasi. Trainerin avulla voit esimerkiksi pudottaa painoasi, tähdätä vaikkapa puolimaratonille tai kasvattaa lihasmassaa. Tutustu UniSportin Personal Trainereihin täällä.

TOP 10. Harjoittelu ja painonhallinta

Liikunta on ravitsemuksen ohella tärkeä osa painonhallintaa, sillä liikunta pitää aineenvaihdunnan aktiivisena ja ylläpitää lihasmassaa, jolloin pudotetut kilot lähtevät rasvavarastoista eikä lihaksista. Parhaimman tuloksen saat, kun yhdistät sopivan määrän liikuntaa juuri sinulle sopivaan ruokavalioon. UniSportin ravitsemusvalmentajana toimii Helsingin yliopistosta valmistunut elintarviketieteiden maisteri, ravitsemusasiantuntija ja kouluttautunut painonhallintaohjaaja Laura Toivola. Lue lisää UniSportin ravitsemusvalmennuksesta.

 

Koko listan vuoden 2017 ennustetuista trendeistä löydät ACSM:n sivuilta.

 


Teksti: Jussi Pesolajussi_pt_unisport1

Jussi toimii UniSportilla palvelu- ja markkinointisuunnittelijana, ryhmäliikunta- ja kurssiohjaajana sekä PT:nä.

 

 

85 thoughts on “Mikä on ”in” liikuntamaailmassa vuonna 2017?

 1. f NetEnt, Playtech, Microgaming, and other providers are giving us collections that can easily top all that we saw in the years before.

 2. We can never have enough of Egyptian themed slots to play with. Right when users thought that there was an end to this crazy and adventurous theme

 3. eal experience. The likes of NetEnt, Playtech, Microgaming, and other providers are giving us collections that can easily

 4. The last entry in our list for the best slot games of 2019 is Subbuteo. Subbuteo follows a fun theme and needs no introduction in front of all gamblers of age 35 and above. The slot is inspired by football and features many mini-games that make the slot design even more interesting.

 5. There are two Wilds in the game, a Wild and a Multiplying Wild. The Wild is a sack full of coins and can appear on reels two, three, or four

 6. Winning clusters disappear from the reels giving way to new icons and new cascades that continue until no more triumphant clusters appear.

 7. Hin Dam Viewpoint
  Let’s continue to Unseen Phuket at Pha Hin Dam Viewpoint, a spectacular 360 degree viewpoint that can see the surrounding islands, including Chalong Bay, Koh Hey, Koh Lon, Promthep Cape, Ya Nui Beach, Windmill Viewpoint, Beach. Nai Harn, Koh Kaew Phitsadan and Maiton Island All in one place. I can tell you that the photography line must be satisfied. It is also a place where people are not well known. get beautiful pictures Unseen things that are rarely seen for sure!
  06-07-2021 BY ศุภดา Go to website:https://ipro191.com/

 8. Online slots, games to make easy money, bonuses come quickly, I guarantee that the jackpot is definitely full. นัท

 9. Pak Phanang Retro Market
  Pak Phanang retro market A must-see attraction in Pak Phanang if you visit Nakhon Si Thammarat. This market is located on the banks of Bang Chak Canal, which connects to the Pak Phanang River. parallel to the canal On the other side is a market next to the prison walls. the other will be Residential houses that open as shops Pak Phanang Retro Market is a very interesting tourist destination.
  10-07-2021 BY ศุภดา Go to website:https://ipro191.com/

 10. Prachinburi has 114 confirmed cases of COVID-19 Many government agencies are temporarily closed.
  Prachinburi-Prachin Buri, one day, 114 cases of covids from multiple clusters and many government agencies have to be temporarily closed because of the infection
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  11/07/2021

 11. If you get tried, learn to rest not to quit
  ถ้าคุณรู้สึกเหนื่อย จงเรียนรู้ที่จะพัก แต่อย่าล้มเลิก
  #SUNJI
  https://ipro191.com/

 12. Erilaisten älykellojen, aktiivisuusmittareiden ja sykemittareiden uskotaan olevan tulevan vuoden 2017 kovin trendi liikuntamaailmassa. Arkiaktiivisuutta, unen laatua, sykettä, yms. mittaavia laitteita tulee markkinoille koko ajan lisää, kun ihmiset haluavat mitata omaa terveyttään teknologian avulla.

  https://ipro191.com/

 13. The first images of the Samsung Galaxy Watch4 are revealed, the screen is sharp and the edges are reduced to rounded corners.
  Another model that appeared to be seen is the Samsung Galaxy Watch4. This model has changed so much that it is thought that it is an Active model in the past.
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  13/07/2021

 14. Kaeng Ko

  Gong Ko has a beautiful scenery. It is popular among tourists. Kaeng Ko is also a point Halfway of water traffic between Bhumibol Dam Tak Province and Doi Tao Reservoir Chiang Mai Province At present, Kaeng Ko is the center of water tourism of Mae Ping National Park, which supports various waterway activities such as taking a scenic boat ride on the banks of the Ping River. dragging a houseboat along the river, swimming, fishing, rock climbing along the Ping River, and can also travel to travel in Other tourist spots in the Ping River include Ruean Phae School, Um Pad, and Tham Chang Rong.
  14-07-2021 BY ศุภดา Go to website:https://ipro191.com/

 15. A tourist destination in Samut Songkhram Province that has been famous since the past. A short drive from Bangkok And what most tourists are attracted to are snacks and food made from coconut sugar. It has a sweet taste that fits every menu. And drive to buy seafood at Mae Klong Market in the same distance. There are 14,383 reviews for Amphawa.14-07-2021 BY hunny Go to website:https://ipro191.com/

 16. นบรรดาเมืองท่องเที่ยวของอิตาลี เมืองเวนิส ดูจะเป็นเมืองที่มีเอกลักษณ์เฉพาะที่แตกต่างจากทุกเมืองในโลก เป็นเมืองที่ตั้งอยู่กลางทะเลสาบที่สวยงามจนได้ฉายาว่าเป็น “ราชินีแห่งทะเลอาเดรียติก” ( The Queen of the Adriatic) หรือ “เมืองแห่งสายน้ำ” (The City of Water) ที่มีคลองสำหรับใช้สัญจรแทนถนนมากกว่า 150 สาย และมีเรือกอนโดลา ซึ่งเป็นอีกหนึ่งสัญลักษณ์หนึ่งของเวนิส อีกทั้งยังเป็นเมืองที่เต็มไปด้วยสีสันแห่งศิลปวัฒนธรรม และดนตรียามค่ำคืนที่ผู้คนทั่วโลกรู้จัก และใฝ่ฝันอยากมาเทียวชมสักครั้งในชีวิต by wila 15/07

  Go to website https://ipro191.com/

 17. Kehopainoharjoittelu on jo kolmatta vuotta peräkkäin TOP 2:ssa maailman liikuntatrendien joukossa. Kehonpainoharjoittelu tarkoittaa omalla keholla tehtävää ”kekseliästä” ja monipuolista treenaamista. UniSportilla kehonpainoharjoitteluun pääsee*PM

  https://ipro191.com/

 18. Money is not everything in life. But almost everything in life can be bought with money. Therefore, even if we do not give money as everything. But when taking care of yourself take care of those around you And finding happiness in our lives requires money. นัท

 19. Stay committed to your decisions
  but stay flexible in your approach.

  จงแน่วแน่กับการตัดสินใจ
  แต่ขอให้ยืดหยุ่นกับการลงมือทำ
  #SUNJI
  https://ipro191.com/

 20. นอกจากมัมมี่ พิระมิด และสฟิงซ์แล้ว อียิปต์ยังมีอะไรที่น่าค้นหาอีกมาก รวมถึงธรรมชาติที่สวยงาม โดยเฉพาะที่ Sharm El Luli ชายหาดสวยในเมือง Marsa Alam ที่ติดกับ ทะเลแดง หรือ Red Sea นั่นเอง แน่นอนว่า การมาเที่ยวที่นี่คือการได้สัมผัสกับธรรมชาติอย่างแท้จริงโดยไม่ต้องปรุงแต่ง ลองมาสูดอากาศดีๆ ที่นี่หน่อยสักครั้ง by wila 17/07

  GO to website https://ipro191.com/

 21. เกาะที่รู้จักกันดีในชื่อของสถานที่เนรเทศของนโปเลียน เป็นเกาะที่มีขนาดใหญ่ที่สุดของแคว้นตอสคานา และใหญ่เป็นอันดับ 3 ของประเทศอิตาลี มีสถานที่ท่องเที่ยวมากมายทั้งทางวัฒนธรรม เช่น เมืองบนยอดเขาและปราสาท และการพักผ่อนหย่อนใจ เช่น การเดินป่า ขี่จักรยาน ว่ายน้ำ ดำน้ำ และชายหาด by wila 19/07

  GO to website https://ipro191.com/

 22. หอสมุดแห่งนี้ตั้งอยู่ในวิทยาลัยทรินิตี้ ซึ่งเป็นส่วนหนึ่งของมหาวิทยาลัยดับลิน นอกจากจะเป็นห้องสมุดแสนสวยเลอค่าแล้ว ยังได้ชื่อว่าเป็นห้องสมุดที่ใหญ่ที่สุดในไอร์แลนด์อีกด้วย ที่นี่เป็นสถานที่รวบรวมหนังสือถูกลิขสิทธิ์ทุกเล่มของไอร์แลนด์ โดยมีกฎอยู่ว่า หากมีการตีพิมพ์หนังสือใหม่ในไอร์แลนด์แล้วละก็ จะต้องส่งฉบับลิขสิทธิ์ที่ถูกต้องมาให้ทางห้องสมุดเก็บไว้ นั่นทำให้ห้องสมุดแห่งนี้มีหนังสืออยู่มากกว่า 6 ล้านเล่ม ! หนึ่งในหนังสือที่สำคัญที่สุดคือหนังสือที่ชื่อ The Book of Kells : Turning Darkness to the Light ซึ่งเป็นหนังสือคัมภีร์โบราณ ที่ถูกเขียนขึ้นในช่วงปีคริสต์ศักราชที่ 800 by wila 21/07

  GO to website https://ipro191.com/

 23. อีกหนึ่งโครงการศิลปะข้างถนนดี ๆ ที่เกิดขึ้นจากกรุงเทพมหานคร เฟซบุ๊กเพจ ATM Spray และบริษัทอุไรพาณิชย์ ในการสร้างแลนด์มาร์กแห่งใหม่ริมคลองโอ่งอ่าง ด้วยการวาดภาพสตรีตอาร์ท บริเวณกำแพงทางเดินริมคลองช่วงสะพานภานุพันธ์ถึงสะพานดำรงสถิตย์ เพื่อดึงดูดนักท่องเที่ยวทั้งไทยและต่างประเทศให้มาเที่ยวชมบนเกาะรัตนโกสินทร์ และปรับภูมิทัศน์ในชุมชนย่านคลองโอ่งอ่างให้สวยงามขึ้น โดยผลงานศิลปะส่วนใหญ่จะสะท้อนให้เห็นถึงอัตลักษณ์และวัฒนธรรมของชุมชน โดยมีศิลปินร่วมสมัย ศิลปินกราฟิตี้ และศิลปินสตรีตอาร์ตระดับแนวหน้าของเมืองไทย มาร่วมสร้างสรรค์ผลงานศิลปะบนกำแพงในโครงการนี้ by wila 21/07

  GO to website https://ipro191.com/

 24. Nourish your skin and take care of it deeper than ever with the new formula SHISEIDO ULTIMUNE.
  SHISEIDO ULTIMUNE products that are more than giving strength to the skin. From scientific discovery to the next level of skin care. Helps to take care of more deeply than ever For the results of beautiful, healthy skin.
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  21/07/2021

 25. So I’m gonna love you like I’m gonna lose you (lose you)
  I’m gonna hold you (hey) like I’m saying goodbye
  Wherever we’re standing (yeah)
  I won’t take you for granted
  ‘Cause we’ll never know when, when we’ll run out of time
  ขิม 22/7
  Read more at https://ipro191.com/

 26. ผาชื่อฟังแล้วชวนให้อมยิ้มถือเป็นหนึ่งในแลนด์มาร์คทางธรรมชาติของจังหวัดชัยภูมิ เพราะเพียงแค่ชื่อก็สะกิดใจให้ใครต่อใครอยากมาสัมผัส ลักษณะของผาหำหดเป็นชะง่อนหินแคบๆ ความยาวประมาณสองเมตร ยื่นออกมาจากหน้าผา เมื่อไปยืนตรงนั้นจะดูน่าหวาดเสียวนั่นเอง
  ผาหำหดอยู่ในอุทยานแห่งชาติไทรทอง มองจากหน้าผาจะเห็นผืนป่าและเทือกเขาอันสมบูรณ์ของชัยภูมิ รวมทั้งเห็นทั้งอำเภอหนองบัวแดง ภักดีชุมพล นักท่องเที่ยวสามารถกางเต็นท์พักแรมบนยอดภู ไม่ไกลจากหน้าผาได้ by wila 23/07

  GO to website https://ipro191.com/

 27. Life is like a roller coaster, Live it, Be happy, Enjoy life
  ชีวิตมันก็เหมือนกับรถไฟเหาะนั่นแหละ ใช้ชีวิตให้มีความสุข และสนุกไปกันมันเถอะ
  #SUNJI
  https://ipro191.com/

 28. Coach joins hands with Def Jam SEA to organize Virtual Concert and launch Pre-Fall 2021 collection
  Coach proudly presents a Virtual concert experience in collaboration with Def Jam SEA team, which is regarded as the first brand in South East Asia to hold a Virtual concert.
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  25/07/2021

 29. “Noi Busakorn” opens a clip of a green snake slithering into the house, fans flock to ask for a house number Sanan IG
  The green snake slithers into the house. Busakorn is very long. At this event, fans keep asking for house numbers.
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  26/07/2021

 30. “In the depth of winter, I finally learned that within me there lay an invincible summer.”
  – Albert Camus
  BY-SUNJI Website https://ipro191.com/

 31. Because each slot game, each cabinet game will have the same risk this risk will tell you that This slot game pays often.

 32. located in Muang District There are 3 important roads that are worth walking, namely, Nakorn Nok Road, Nakorn Nai Road and Nang Ngam Road. It is a road that consists of beautiful buildings and architecture. that still retains its original identity There is a wooden row room in Chinese style. Classical buildings in Sino-Portuguese style31-07-2021 by hunny go to website:https://ipro191.com/

 33. The world is nearing its end? Hawking reiterated “Get out of this world now.”
  It seems like us humans and the planet it’s time to really say goodbye. Recently, Stephen Hawking, a professor at the University of Cambridge. theoretical physicist and cosmologists have reiterated that Humans should be able to move out of this world by now. and also believed that withdrawing from ‘Paris Agreement’ on control of…
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  01/08/2021

 34. The constant problem of hangover, drinkers often wake up in the morning with an almost explosive headache, or what we call a hangover. Today we have some great tips. For easy hangover cure with coffee Let’s please all drinkers ——— … Read More » https://ipro191.com/ By wila 02/08

 35. Tham Khao Kriap
  is located inside Wat Tham Khao Kriap. One of the famous temples in Chumphon province. What is interesting is that from Wat Tham Khao Kriap, there is a path leading to the foot of the cement staircase leading to the cave. can walk comfortably Upon reaching the mouth of the cave, you will find a white Buddha image enshrined in front of the cave. Inside the cave are spectacular stalactites and stalagmites04-08-2021 by hunny go to website:https://ipro191.com/

 36. Volcanic Lightning?is Amazing natural phenomena that occur during birth. Volcanic eruptions will cause lightning storms in volcanic ash rising above the volcano. Scientists have not yet been able to determine the cause of the Volcanic Lightning phenomenon. Lightning). )? and at the seminar on climate? TPOD? on? 17? September? 2004? Scientists. It was concluded that this phenomenon Aad is caused by the collision of volcanic ash particles. cause static electricity up in volcanic ash particles and cause lightning strikes during a volcanic eruption and recently There is a new hypothesis that Aad originated from Megma released moisture Read more >>> https://ipro191.com/ By wila

 37. A Thai province, Phuket’s main city is also called Phuket. It is a large island province and is filled with several islands located in the western coast of the country. Also filled with scenic beaches which feature various luxury resorts, private beach bungalows and traditional accommodations for visitors. These beaches are filled with stylish nightclubs and shopping centres. For those who want to spend their time with leisure can also visit golf courses, historical museums, and monuments.

  Phuket is the luxury vacation seeker’s paradise. Travelers come here because of the classy retreats and the best nightlife in South East Asia. Phuket is also a destination of choice for business travellers, corporate groups and those who are looking to find an ideal venue for their bachelor’s or bachelorette parties. The bustling streets of Phuket are ongoing with life 24×7 and the party never ends here. The travellers looking for some pampering can also spend their time at the spa resorts situated around the many beaches.
  BY- SUNJI ☞ Click here to See https://ipro191.com/

 38. 9Have you ever?? When you fill out a form or quiz in Google Forms and accidentally refresh the screen change device or turn off the screen which is the main reason for data loss. And we have to fill out all the new forms. But recently, this problem will be gone when Google (Google) announced the addition of a feature to save form autofills in Google Forms.

  To use this feature Users don’t need to do anything, just log in to their Google account. Then fill out the form The system will automatically save the form filling. can continue to fill (However, those recordings are only valid for 30 days after the last edit.)
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  07/08/2021

 39. “It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”
  – J.K. Rowling
  BY- SUNJI ☞ Click here to See https://ipro191.com/

 40. Chonlamakwithi Bridge
  Chonlamakwithi Bridge or the bridge along the seashore in Chonburi Another interesting landmark in Chonburi province. Located in the city, not far from Bangsaen beach and Khao Sammuk. It is a bridge along the sea with a distance of several kilometers. It stretches from Sukhumvit Road to Khao Bang Sai Temple. While driving, you will see the bridge that stretches parallel to the sea12-08-2021 by hunny go to website:https://ipro191.com/

 41. It is a small archipelago in the Krabi Province in Southern Thailand. Ko Phi Phi Don is the largest island of the group and is the only island with permanent inhabitants. The smaller Ko Phi Phi Leh is famous as the filming location for the 2000 movie “The Beach”. The island is filled with luxury retreats which provide stunning views of the island. Ko Phi Phi is promoted by Thailand Tourism because of umpteen reasons. BY- SUNJI ☞ Click here to See https://ipro191.com/

 42. Khao Ngu Stone Park
  Originally, “Khao Ngu Stone Park” was an important rock blasting and crushing site in Thailand since the Rattanakosin period. After that, Ratchaburi province has developed Khao Ngu to become a beautiful park and tourist attraction as seen today. Can feed fish too. Within the Khao Ngu Stone Park, there are many.19-08-2021 by hunny go to website:https://ipro191.com/

 43. Another famous temple and well known among foreign tourists. Distinguished in its unusual architecture. with a temple style similar to Mount Phra Sumen as well as views adjacent to the Chao Phraya River Can travel both by land and by boat. Experience the Thai way of life closely In addition, at sunset, the sunset on the horizon around Wat Arun. It has become a beautiful picture that is so impressive that it will never be forgotten.

  **************Rufee 20/8/64*************

  https://ipro889.com/

 44. แจกหนัก แจกจริง
  แจกรางวัลใหญ่ทุกชั่วโมงต่อเนื่อง
  เพียงฝากเงินตอนนี้ก็มีสิทธิ์ลุ้นรางวัลใหญ่ไปกับเรา
  ไม่ผิดหวังแน่นอน
  รับประกันความมั่นคงทางการเงิน
  ซื่อสัตย์ ฝาก-ถอน รวดเร็ว ด้วยระบบอัตโนมัติ (ไม่มีขั้นต่ำ)
  รองรับ ธนาคารทั่วไป
  เกมส์พนันออนไลน์ ที่นี่ที่เดียว จบที่เว็บไซต์เดี่ยว
  เกมส์ สล็อต เบท ขั้นต่ำ 1️⃣ บาท
  คาลิโนออนไลน์ เบทขั้นต่ำ 5️⃣ บาท
  หวย
  มวย
  ไฮโล
  กีฬา⚽

 45. Guarantee financial stability, honesty,
  fast deposit-withdrawal with automatic system.

 46. Pixel 5a 5G back plate leaked ahead of official launch on August 17
  Reveal the back images of the Pixel 5a 5G that will be launched on August 17 Read more >>> https://ipro191.com/ By wila 23/8

 47. Get to know Naiin App, the bookstore in your hand. Convenience for readers in the New Normal era
  Nai In shop Launch a new application. To meet the lifestyle of readers in the New Normal era by connecting the Nai In bookstore through the online world Read more >>> https://ipro191.com/ By wila 23/8

 48. “Ploy Ployphan” let me hit it once! Being said to be too entertaining like this, “Peter” quit.
  Ploy Ployphan hit the cuk! Netizens commented that Alluded to husband Peter Corp Dyrendal. Read more >>> By ชาเขียว 23/8

 49. “Bai Toei” posted a clip of dancing in a swimsuit. Make people focus on asking if you’re pregnant or not.
  Baitoey R Siam posted a clip of dancing in a swimsuit. Make people focus asking if there will be good news or not.Read more >>> By ชาเขียว 23/8

 50. Something meant to be, it’ll happen in the right time, with the right person, and for the best reason.
  สิ่งที่ควรจะเป็น มันจะเกิดขึ้นในเวลาที่เหมาะสมกับคนที่ใช่ และด้วยเหตุผลที่ดีที่สุด
  #Black WebSite https://ipro191.com/

 51. The sense of adrenaline gushing through your body as the you jump across the rapids of Mae Taeng is an enthralling experience. You get drenched while boating rapidly through the water while you try not to fall into the water itself as you get tossed in different directions. White Water Rafting challenges every aspect of your life and once it is over, your mind is filled with the sense of an everlasting adventure.BY- SUNJI ☞ Click here to See https://ipro191.com/

 52. There is no greater fun than to exploring the Thai wilderness on a mountain bike. This activity is highly popular in the jungle and hilly planes of Thailand and there are a number of tours that offer guided and non-guided adventure programs. At M.T. Hill you can explore the region with rides that last for a few hours to the ones which last one full day. Apart from the day tours, many companies also conduct night biking tours of the wilderness. Dare to explore the unknown when the jungle comes alive, then this is where you should be. BY- SUNJI ☞ Click here to See https://ipro191.com/

 53. Today (23 March) Gen. Sukit Khamasoonthorn, Chairman of the Broadcasting Committee television business And the National Telecommunications (NBTC) revealed that the government has issued various measures. In order to solve problems and prevent the spread of corona virus 2019, including measures to work from home or work from home, so what people need to use to communicate, work …
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  23/08/2021

 54. Making information about the lives of COVID-19 patients, especially the ‘location data’ where each infected person travels during the time when their symptoms are not clearly visible, becomes accurate, accurate and transparent. This is a very challenging problem in dealing with the current epidemic situation. Because if you can check the past location information that each patient has traveled to…
  Go To WebSite https://ipro191.com/

  BWing
  23/08/2021

 55. Rajakun Center, Thai Red Cross Society, Khao Lan
  Rachakun Center, Thai Red Cross Society, Khao Lan is regarded as another historic area that is well worth a visit as it was formed by the royal patronage of Her Majesty Queen Sirikitby hunny go to website:https://ipro191.com/

 56. while inside. The owner said he set up the system because he wanted people to enjoy themselves without being interrupted or distracted by their phones. The phone signals are weakened because silver foil and copper mesh have been placed inside the walls of the establishment, thereby making it difficult for phones to have good reception. The pub’s owner said that so far, customers say they like the system and it is having its desired effect.
  Metro
  https://ipro191.com
  #PM

 57. Phra Nakhon Si Ayutthaya Historical Park It is a historical tourist attraction not far from Bangkok. It is more than 600 years old, many ancient monuments are still intact. Therefore, it is of interest to both Thai and foreign tourists. to see the most unseen ancient city There are many angles to take beautiful photos, whether it’s the ancient palace or the royal palace, Wat Phra Si Sanphet, Wat Ratchaburana, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Mahathat, Wat Chaiwatthanaram, Wat Phutthaisawan. etc.
  23/08/2021 BY- ศุภดา https://ipro191.com/

 58. For historical attractions in Thailand In addition to Phra Nakhon Si Ayutthaya Historical Park There is also Sukhothai Historical Park that has received attention from foreign tourists. looks like an ancient city hundreds of years old There are many ancient sites such as Wat Mahathat, Wat Chana Songkhram, Prasat Phra Ruang Hill, Wat Chang , Traphang Ngoen, Wat Si Sawai, Wat Sa Si, Wat Si Chum, Wat Phra Phai Luang, Sareed Phong Dam. or Phra Ruang Dam, Chang Rob Temple, etc.
  23/08/2021 BY- ศุภดา https://ipro191.com/

Comments are closed.