Mikä on ”in” liikuntamaailmassa vuonna 2017?

sykemittari_juoksuMaailman laajin liikuntalääketieteen ja liikuntatieteen tiedeorganisaatio American College of Sports Medicine listaa vuosittain ennusteen tulevan vuoden isoimmista liikuntatrendeistä maailmalla. Arvio perustuu kyselyyn, johon vastaa lähes 3000 liikunta-alan ihmistä.

UniSport haluaa tarjota asiakkailleen monipuolisia, laadukkaita ja ajantasaisia liikuntapalveluita, ja laajasta palveluvalikoimasta löytyykin kaikki mahdollisuudet kokeilla uusimpien trendien mukaisia liikuntamuotoja ja –palveluita.

Alta löydät koottuna TOP 10 liikuntatrendit ja linkit niihin liittyviin UniSportin palveluihin!

TOP 1. Liikunnan älyteknologia (Wearable technology)

Erilaisten älykellojen, aktiivisuusmittareiden ja sykemittareiden uskotaan olevan tulevan vuoden 2017 kovin trendi liikuntamaailmassa. Arkiaktiivisuutta, unen laatua, sykettä, yms. mittaavia laitteita tulee markkinoille koko ajan lisää, kun ihmiset haluavat mitata omaa terveyttään teknologian avulla.

TOP 2. Kehonpainoharjoittelu

Kehopainoharjoittelu on jo kolmatta vuotta peräkkäin TOP 2:ssa maailman liikuntatrendien joukossa. Kehonpainoharjoittelu tarkoittaa omalla keholla tehtävää ”kekseliästä” ja monipuolista treenaamista. UniSportilla kehonpainoharjoitteluun pääsee syventymään muun muassa body weight –training, käsilläseisonta-, permantoakrobatia– ja parkour-kursseilla.

hiki300

TOP 3. HIIT-treenit

HIIT-treenit ovat korkean intensiteetin lyhyitä harjoituksia, joissa vuorottelevat lyhyet kovat osuudet ja kevyemmät palautukset. Tehokasta ja monipuolista HIIT-treeniä pääset kokeilemaan HIIT45-ryhmäliikuntatunneilla.

TOP 4. Koulutetut ja kokeneet liikunta-alan osaajat – vuonna 2017 liikunnan ohjaajilta odotetaan vahvaa osaamistaustaa ja kouluttautumista entistä enemmän.

TOP 5. Voimaharjoittelu

Voimaharjoittelu on ollut jo useamman vuoden liikuntatrendien kärkipäätä maailmalla. Rautojen parista voimaa hakevat samaan tapaan niin naiset kuin miehetkin. UniSport tarjoaa kuntosaleillaan ilmaista opastusta ja neuvontaa sekä edullisia kuntosalistartti-kursseja, jotta kuntosaliharjoittelun aloittamisen kynnys olisi mahdollisimman matala.

nainen_tanko

TOP 6. Ryhmäharjoittelu – pienryhmässä harjoittelun ennustetaan nostavan suosiotaan yksin tehtävän harjoittelun rinnalla.

TOP 7. Liike on lääke (Exercise is Medicine)

Ennusteen mukaan liikuntaa aletaan sisällyttää yhä enemmän potilaiden kuntoutumissuunnitelmiin ja terveydenhoidon ammattilaiset lähettävät potilaitaan enenevässä määrin liikunta-alan ammattilaisten juttusille.

TOP 8. Jooga

Jooga kehittää kehon ja mielen yhteistyötä ja parantaa ryhtiä, liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Joogan suosiota selittää myös sen monipuolisuus, ja joogatyylien joukosta löytyy jokaiselle jotakin. UniSportin ryhmäliikuntavalikoimasta löytyy neljän erilaisen joogatyylin lisäksi pilatesta. Lisäksi erilaisilla Keho ja mieli –kursseilla pääset halutessasi syventymään myös muihin joogasuuntauksiin.

joogapose

TOP 9. Personal Training

Personal Training eli oman valmentajan kanssa tehtävä yksilöllinen harjoittelu on säilyttänyt suosionsa jo pidempään liikuntamaailmassa. Personal Trainerin avulla omaan liikkumiseen saa uutta potkua ja ”PT” voi auttaa sinut kohti tavoitettasi. Trainerin avulla voit esimerkiksi pudottaa painoasi, tähdätä vaikkapa puolimaratonille tai kasvattaa lihasmassaa. Tutustu UniSportin Personal Trainereihin täällä.

TOP 10. Harjoittelu ja painonhallinta

Liikunta on ravitsemuksen ohella tärkeä osa painonhallintaa, sillä liikunta pitää aineenvaihdunnan aktiivisena ja ylläpitää lihasmassaa, jolloin pudotetut kilot lähtevät rasvavarastoista eikä lihaksista. Parhaimman tuloksen saat, kun yhdistät sopivan määrän liikuntaa juuri sinulle sopivaan ruokavalioon. UniSportin ravitsemusvalmentajana toimii Helsingin yliopistosta valmistunut elintarviketieteiden maisteri, ravitsemusasiantuntija ja kouluttautunut painonhallintaohjaaja Laura Toivola. Lue lisää UniSportin ravitsemusvalmennuksesta.

Koko listan vuoden 2017 ennustetuista trendeistä löydät ACSM:n sivuilta.

Teksti: Jussi Pesolajussi_pt_unisport1

Jussi toimii UniSportilla palvelu- ja markkinointisuunnittelijana, ryhmäliikunta- ja kurssiohjaajana sekä PT:nä.