Moodin syksy 2022

Uusi lukuvuosi starttaa ja sen mukana myös Moodin toiminta aktivoituu. Lue alta, mitä kaikkea on odotettavissa!

Mikä Moodi?

Moodi ry on koonnut Helsingin yliopiston tilastotieteen pää- ja sivuaineopiskelijoita jo 54 vuotta. Järjestämme tapahtumia, hengailua ja yritysvierailuja. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja alumnit.

Jäsenyys maksaa kokonaiset 0 euroa eli ei yhtään mitään. Paina nappulaa ja näe kuinka pääset tilastollisesti parhaaseen messiin!

Tapahtumat

Maanantaina 12.9. helpotetaan opintostressiä paiskomalla raskaita kuulia päin helposti kaatuvia esineitä – menemme siis keilaamaan! Meillä on vuoro Myllypuron keilahallissa (Alakiventie 2, metroaseman lähellä) kello 18-19. Moodi sponssaa niin, että maksettavaa jää vain 4€ plus 2€ kenkävuokra. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu tällä lomakkeella: Moodi keilailee (elomake.helsinki.fi)

Tiistaina 27.9. teemme perinteisen excun tilastotieteilijöiden kaikkein pyhimpään – Tilastokeskukselle. Excu on kello kolmesta alkaen, yhteislähtö Exactumin aulasta 14:30. Esittelyn lisäksi tarjolla kahvia ja pullaa Moodin alumnien (joita on monta) seurassa. Ilmoittautumislomake: Tilastokeskus-excu (elomake.helsinki.fi).

Lauantaina 1.10. vietämme Oktoberfestiä Kattosauna Sivistyksellä. Kuulemma ainakin hapankaalia on tarjolla. Lisätietoja tulee lähiaikoina.

Ja paljon muuta, pysy kuulolla!

Survomo

Opiskelijahuone Survomo on edelleen paikallaan Exactumin Unicafen välikäytävällä. Siellä saa hengailla ja opiskella vapaasti, ja lounaansakin saa syödä siellä mikäli varsinainen ravintolasali ei houkuta. Kahvi/tee on edelleen halpaa ja juominen täysin omalla vastuulla.

Auttavia käsiä tarvitaan!

13.2.2023 Moodi täyttää kunniakkaat 55 vuotta. Vuosijuhlien järjestelyyn tarvittaisiin innokkaita aktiiveja – jos prameat akateemiset bileet kiinnostavat yhtään, ota heti yhteyttä pj Katja Laineeseen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi). Ei haittaa, vaikket olisi koskaan ollut vujuilla, tekemällä oppii!

Muutenkin Moodi on pieni järjestö, jota koronavuodet ovat kurittaneet. Jos haluat, että tilastotieteen opiskelijoilla on jatkossakin edunvalvoja sekä opiskelijoita ja alumneja yhdistävä järjestö, harkitsethan toimintaan mukaan tulemista. Aikaa se vie vain muutaman tunnin kuussa, ja seura on tilastollisesti parasta. Hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, joten tule vaikka kuuntelemaan 😊 Ensi vuoden hallitus valitaan joulukuun tienoilla.

Toivotan koko Moodin hallituksen puolesta oikein mukavaa lukuvuoden alkua!
Petri, Moodin tiedottaja-työelämävastaava

Moodin hallitus 2022

Mukavaa uutta vuotta uudet ja vanhat moodilaiset!

Tänä vuonna Moodi toimii alla luetellun hallituksen hellässä ohjauksessa. Korona näyttää vielä haittaavan ahkerinta tapahtumatuotantoa, mutta yritetään saada aktiivista toimintaa taas pystyyn heti kun mahdollista! Tämä koskee sekä opiskelijoita että alumneja, kun Moodi toimii nyt toista vuotta hybridijärjestönä.

Jos sinulla on mahtava idea toiminnaksi, ota yhteyttä sopivaan tyyppiin alta tai pistä viestiä koko hallitukselle osoitteeseen moodi-hallitus@helsinki.fi.

Edellisen hallituksen puolesta myös kiitos kuluneesta vuodesta – vaikkei paljoa pystytty tekemään, niin kivoja juttuja kuitenkin!

Moodin hallitus 2022

Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@… ilman ääkkösiä.

 • Puheenjohtaja Katja Laine, @helsinki.fi
 • Varapuheenjohtaja Savi Virolainen, @helsinki.fi
 • Taloudenhoitaja Tapani Linnaluoto, @gmail.com
 • Opintovastaava ja sihteeri Pyry Silomaa, @helsinki.fi
 • Alumni- ja tapahtumavastaava Marianne Laalo, @hotmail.com
 • Työelämävastaava ja tiedottaja Petri Laarne, @helsinki.fi
 • Jäsenvastaava Heikki Hyhkö, @gmail.com
 • Ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava Pihla Oksanen, @gmail.com

Virkailijoina toimivat ulkomaanexcuvastaava Jarmo Kallio ja suhdevirkailija Mikhael Koufos.

Moodin alumnikanavat

Uhkaako valmistuminen kolkutella ovella? Ota talteen Moodin alumnikanavat, jotta saat tilastollisesti merkitsevimmät vinkit työpaikoista ja tiedot rakkaan ainejärjestömme toiminnasta alumneille!

Päivitä jäsentietosi

Jos @helsinki.fi-osoitteesi päivät ovat luetut, voit päivittää yhteystietosi jäsenlomakkeella: Jäsenlomake (Google Forms)

Merkitse samalla itsesi alumniksi. Jäsenyys on edelleen ilmainen.

Moodin LinkedIn-ryhmä

Jos olet aktiivinen työelämän ikiomassa somessa, niin liity Moodin ryhmään: https://www.linkedin.com/groups/8450405

Ryhmä ei ole mitenkään ruuhkainen, mutta silloin tällöin aikajanallesi nousee kiinnostavia tapahtumia ja työpaikkoja. Samalla voit vakoilla, mitä opiskelukaverit nykyään tekevät (tätä ilmeisesti kutsutaan verkostoitumiseksi).

Sähköpostilista alumneille

Tällä listalla tiedotetaan Moodin alumnitoiminnasta. Viestejä ei tule kovinkaan usein.

 1. Liity listalle henkilökohtaisella osoitteellasi, mikäli yliopiston tunnuksesi sulkeutuu valmistumisen myötä.
 2. Lähetä viesti ”subscribe moodi-alumni” ilman lainausmerkkejä osoitteeseen majordomo@helsinki.fi. Viestissä ei tarvitse olla otsikkoa.
 3. Hox! Viesti kannattaa lähettää Vain teksti -muodossa, jotta arkeologisesti kiinnostava systeemimme ymmärtää sen.
  • Outlook: Avaa luonnos ikkunaan > Yläpalkista Muotoile teksti > Kolme pistettä > Viestin muoto > Vain teksti
  • Gmail: Kirjoitusikkunan alalaidassa kolme pistettä
  • Muut ohjelmat: Jotain samankaltaista – elämä on seikkailu.
  • Ei ole vakavaa, jos tämä ei onnistu. Majordomo vastaa virheilmoituksella, mutta siinä voi hyvin lukea, että listalle liittyminen onnistui kuitenkin.
 4. Liittymisessä voi olla pieni viive, jos hyväksyntä menee listan ylläpitäjälle. Saat vahvistusviestin, kun olet listalla.

Moodin verkkokauppa on taas auki!

Kauan kaivatut Moodi-tuotteet ovat täällä!

Linkki Moodin verkkokauppaan: https://shop.logosi.fi/moodi-ry-2/

Suosittujen paitojen lisäksi olemme lanseeranneet uusina tuotteina pyyhkeet ja kangaskassit! Myös paitamallistoa on päivitetty – hupparin design on uudistunut ja nyt voit tilata itsellesi myös huikean Moodi-pikeepaidan.

Tilaa tuotteesi pian, viimeistään su 26.9. Tuotteet saapuvat tilaajille pian tämän jälkeen. Valitsethan verkkokaupassa toimitusvaihtoehdoksi ”Toimitus noutopisteeseen”, jolloin tuote toimitetaan kotiasi lähellä olevaan noutopisteeseen. (Noutomahdollisuutta ei valitettavasti ole.)

Shoppailuterveisin,
Mikhael Koufos, varapuheenjohtaja

Moodin syksy 2021

Syksyiset tuulet puhaltelevat FFP2-maskien läpi, mikä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: lukuvuosi on alkamassa nyt toista kertaa poikkeusoloissa. Tässä maistiaisia siitä, mitä ansiokas ainejärjestömme tarjoaa uusille, vanhoille ja muinaisille opiskelijoille.

Tervetuloa fuksit!

Moodi on tilastotieteen lipunkantaja jo vuodesta 1968. Valtiotieteillä eli Valtsikassa syntynyt järjestö on nyt tukevasti ankkuroitunut Kumpulaan, tarkemmin sanottuna Exactumin kellarikerrokseen Unicafen yhdyskäytävälle. Järjestömme on pieni mutta sitäkin sydämellisempi, ja toivotamme kaikki rupattelemaan elämästä, matikasta ja tilastoista tukikohtaamme Survomoon. Tarjolla on kahvia, teetä ja hyvää seuraa.

Tilastotiede on tapa hallita epävarmuutta. Opit päättelemään puutteellisista havainnoista asioiden todellisen tilan – sekä ymmärtämään, milloin näin ei pysty tekemään. Työkaluina ovat erilaiset mallit, testit ja ohjelmointi. Tilastotieteilijän osaamista tarvitaan käytännössä jokaisella alalla: voit työllistyä niin mikrobiologian tutkimusryhmään, yhteiskunnalliseen järjestöön kuin pöhisevimpään tekoäly-startupiin.

Tilastotiede on suositeltava sivuaine matemaatikoille ja tietojenkäsittelijöille. Muun muassa taloustieteessä, vakuutusmatematiikassa ja bioinformatiikassa se on välttämätön työkalu. Sivuaineinfossa 3.9. kuulet lisää tästä!

Vielä muutama vuosi sitten tilastotiede oli erillinen aineensa, mutta nyt opinnot alkavat matemaattisten tieteiden kandiohjelmassa. Siksi Moodi ei järjestä omaa tuutorointia. Nykyisten opiskelijoiden lisäksi meillä on hyvät siteet entisiin moodilaisiin, joten tule tutustumaan kauttamme myös työelämän mahdollisuuksiin!

Liity jäseneksi tällä lomakkeella – se on ilmaista! Moodin jäsenlomake

Syksyn tapahtumia

Kevät oli sattuneesta syystä vaisu, mutta säännöllisten Proffakahvien ja opintojuttujen lisäksi järjestimme etätapahtuman, jossa alumnit kertoivat tilastotieteilijän työstä ulkomailla. Mukana oli myös turkulaisia tovereitamme Statistikasta.

Isommat tapahtumat ovat yhä haaveilun asteella. Kaikkea pienempää on kuitenkin luvassa!

Mentorointiohjelma tulee taas! Syvennä valmiuksiasi työelämän tilastotieteilijän kanssa. Lisätietoja sähköpostilistalla ja tällä sivulla lähiaikoina.

Moodi-fanituotteet tekevät paluun suuren kysynnän ansiosta. Näytä rakkautesi tilastotieteeseen asianmukaisella vaatetuksella alushousuja myöten (ei välttämättä tarjolla). Lisätietoja pian.

Proffakahvit startataan varmastikin taas syyskuussa, alkuun mahdollisesti virtuaalisesti. Tule juomaan päiväkahvit ja rupattelemaan matikan ja tilaston opiskelijoiden ja opettajien kesken. Täällä ei puhuta opintopolitiikkaa eikä pönötetä, mutta palautetta saa toki antaa.

Työelämätapahtumia varmastikin tulee, mutta niistä en osaa vielä antaa ennakkotietoja. Syksyn edetessä Survomo toivottavasti herää horroksestaan ja pääsemme järjestämään muitakin mukavia taukohetkiä.

Mukaan toimintaan

Vuoden alusta lähtien Moodi on ollut virallisestikin myös alumnien järjestö. Toiminta on käynnistynyt hiljalleen, mutta mentorointiohjelma ja kevään alumnikohtaaminen ovat olleet loistava alku. Moodilaisten tapaaminen on mukavaa eikä vaadi suurta vaivaa, ja siitä on suuri ilo opiskelijoille.

Muutenkin Moodin toiminnassa on kiva olla myös järjestävällä puolella. Vaivaa se ei vaadi kauheasti, kun yhdessä tehdään eikä tavoitella kuuta taivaalta. Samalla tutustuu ihmisiin yliopistolta, urapoluilta ja ympäröivistä järjestöistä.

Siitä on neljä vuotta, kun matematiikan fuksina astuin ensimmäistä kertaa Survomoon. Huone oli pieni, nuhjuinen ja… kodikas. Vuosien varrella aloin käydä yhä useammin, opin vakiokaluston nimet, debatoin mittateoriaa, setvin Stan-koodia, join teetä, puhuin ja kuuntelin elämää. Osa meistä valmistui, loput joutuivat etäkouluun. Vaikka tilastotiede on minulle vain sivuaine, tähän porukkaan on ollut hyvä tulla.

Astu siis Survomoon. Saatat yllättyä.