Moodin hallitus 2024

Moodi sai vaalikokouksessa 4.12.2023 uuden hallituksen ensi vuodelle.

Järjestön puheenjohtajana tulee toimimaan Eetu Halme ja taloudenhoitajana Heikki Turunen. Muut hallituksen jäsenet ovat:

 • Kalle Heinonen
 • Linda Honkanen
 • Heikki Hyhkö
 • Mikhael Koufos
 • Katja Laine
 • Pyry Silomaa
 • Anna Westerlund

Virkailijoiksi valittiin Pihla Oksanen ja Savi Virolainen.

Taas kohti uutta tilastollisesti merkitsevää vuotta!

Moodin syksy 2023

Hei kaikki fuksit, fuksinmieliset sekä nuoruuden hurmasta työelämän realiteettien alle musertuneet!

Mikä on Moodi?

55-vuotias Moodi ry kokoaa yhteen Helsingin yliopiston tilastotieteen pää- ja sivuaineopiskelijoita sekä alumneja. Järjestämme tapahtumia, hengailua ja yritysvierailuja – ehkä hieman enemmän rahakkaaseen työelämään kuin rajuun bilettämiseen kallellaan. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja alumnit.

Onko jotain tapahtumia luvassa?

Kampuksen pienemmistä tapahtumista tiedotetaan myöhemmin. Moodi osallistuu muun muassa osaston Proffakahvien järjestämiseen. Näitä varten kannattaa pistää Moodin sähköpostilista seurantaan; kurkkaa ohjeet alempaa!

Perinteiset syyskauden avajaiset on aikataulutettu lauantaille 30.9. Kattosauna Sivistyksellä. Sinne tulee usein myös oikeita työelämän tilastotieteilijöitä!

Emme tänä vuonna pääse orientaatioviikon tapahtumiin, kun valtaosa hallituksesta on vielä sen viikon töissä – kuten sanottu, moodilaisilla on taipumusta työllistyä.

Missä Moodi on?

Moodilla on oma opiskelijahuone Survomo Exactum-rakennuksen kellarikerroksessa, Unicafen puoliskoja yhdistävällä käytävällä. Se on turvallinen pesä opiskeluun ja hengailuun, ja kahvinkeitinkin löytyy. Tilasta löytyy liitutaulu laskemiseen ja mukavia sohvia laskemisen seuraamiseen. Tilasta ei tarvitse poistua edes lounaan ajaksi, sillä tarjottimensa saa tuoda sinne.

Nyt kuitenkin Survomo on pienellä tauolla, sillä heinäkuun lopulla tilassa sattui vesivahinko. Korjaustöiden kesto riippuu rakenteiden kuivaamiseen tarvittavasta ajasta.

Tiedotamme Survomon avaamisesta heti kun mahdollista, ja eiköhän paluuta juhlita jollakin Moodille tyypillisellä tavalla!

Miten Survomossa voi olla vesivahinko, kun siellä ei edes ole juoksevaa vettä?

Olihan siellä juoksevaa vettä, se jokseenkin kuuluu vesivahingon määritelmään.

Kyseessä oli onneksi kaukojäähdytys- eikä viemäriputki, ja muutenkin nopean reagoinnin ansiosta aineelliset vahingot jäivät todella vähäisiksi. Moodi kiittää henkilöä, joka hälytti vikapäivystyksen lisäksi meidät paikalle.

Tuutorini sanoi, että Moodi on kuollut järjestö.

Nyt kun sanoit, tajusin etten ole tainnut hengittää viikkoon.

Haha, selväksi tuli. Paljonko jäsenyys maksaa?

Jäsenyys maksaa kokonaiset 0 euroa eli ei yhtään mitään. Paina nappulaa ja näe kuinka pääset tilastollisesti parhaaseen messiin!

Tuutorini muuten sanoi kommentinsa vuonna 1993.

Ei se mitään, et olisi edes vanhin jäsenemme! Opiskelijat ja alumnit ovat yhtä lailla tervetulleita tähän tilastollisesti merkitsevimpään seuraan.

Moodin vaalikokous 8.12.2022

(In English below.)

Tämä on kokouskutsu Moodi ry:n yhdistyksen vaalikokoukseen. Kokous järjestetään torstaina 8.12.2022 kello 17:00 Survomossa (Exactum CK109, Pietari Kalmin katu 5). Kokouksessa valitaan vuodelle 2023 yhdistyksen hallitus ja virkailijat. Esityslista on lähetetty sähköpostilistoille. Lue alta lisää hallituksen toiminnasta – tervetuloa mukaan!

Jos haluat asettua ehdolle hallitukseen tai virkailijaksi muttet pääse paikalle, ilmoitathan joko nykyiselle puheenjohtajalle tai kelle tahansa muulle hallituksen jäsenelle (ks. Hallitus-sivu).

Mitä Moodin hallitus tekee? Lyhyesti: järjestää toimintaa, josta olisi iloa tilastotieteen opiskelijoille ja alumneille, ja yrittää pitää opiskelijoiden puolia laitoksella. Mukaan toivotaan niin opiskelijoita kuin alumneja. Kokouksia on noin kerran kuussa ja ajankäytön voi sovittaa oman kiinnostuksen mukaan. Nykyiset ja edelliset hallituslaiset tukevat toisiaan, joten tässä on hyvä tilaisuus kokeilla uutta! Toiminnasta saa hyvän lisän CV:hen ja voi jopa lunastaa opintopisteitä. Viime vuosina hallituksissa on nähty mm. seuraavia virkoja, mutta niitä sovitetaan ja yhdistellään joka vuosi kiinnostuneiden mukaan:

 • Puheenjohtajalla on kokonaiskuva toiminnasta, ja hyvä piirre on taito delegoida.
 • Varapuheenjohtaja nykyisen vpj:n sanoin: ”Kaikkee yleistä härväämistä ja PJ:n auttamista missä milloinkin tarvitsee. VPJ on myös hyvä pesti ottaa koppia poikkitieteellisten tapahtumien ja muun yhteistyön järkkäilystä, koska niitä usein laitetaan aluilleen Matlun pj-chatin kautta.”
 • Sihteeri ja taloudenhoitaja lienevät nimen puolesta selkeitä (mutta joustavia) rooleja.
 • Opintovastaava on yhteyshenkilö opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Kysymyksiä saattaa tulla kummastakin suunnasta, mutta tärkeintä on osata auttaa eteenpäin.
 • Työelämävastaava omin sanoin: ”Excujen järjestelyä, yhteistyösopimusten hoitoa ja muutenkin tapahtumissa auttelua. Ei kovin vaikeaa; vaikkapa excun kasaamisessa excukohde tekee suuren osan järjestelyistä. Samalla tutustuu mahtaviin alumneihin!”
 • Ja monta muuta ja yhtä lailla tärkeää: alumnivastaava, ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava, tiedottaja, jäsenvastaava, Survomo-vastaava, liikuntavastaava… Toimintaan voi osallistua myös epävirallisemmin virkailijana.

Tervetuloa mukaan!


This is the invitation to the electoral meeting of Moodi ry. The meeting will be held in Survomo (Exactum CK109, Pietari Kalmin katu 5) on Thursday 8 December at 17:00. In the meeting the board of Moodi for 2023 will be elected.

The board organizes events for current and former statistics students, and tries to support student rights and wellbeing at the department. The board meets approximately once a month, and the time commitment is on each member to decide. There are many roles to be filled, but the boards have generally been very flexible, and everybody (plus the former board members) supports each other. Board membership is a nice addition to one’s CV, too.

If you would be interested in joining the board, please come to the meeting! Finnish is not a necessary skill, even if some documents are only in Finnish. (Please contact us if you’d like a translation of the meeting agenda.) You can contact the present chair Katja Laine or any other member of the board if you have any questions, or would like to join but cannot attend the meeting.

Moodin syksy 2022

Uusi lukuvuosi starttaa ja sen mukana myös Moodin toiminta aktivoituu. Lue alta, mitä kaikkea on odotettavissa!

Mikä Moodi?

Moodi ry on koonnut Helsingin yliopiston tilastotieteen pää- ja sivuaineopiskelijoita jo 54 vuotta. Järjestämme tapahtumia, hengailua ja yritysvierailuja. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja alumnit.

Jäsenyys maksaa kokonaiset 0 euroa eli ei yhtään mitään. Paina nappulaa ja näe kuinka pääset tilastollisesti parhaaseen messiin!

Tapahtumat

Maanantaina 12.9. helpotetaan opintostressiä paiskomalla raskaita kuulia päin helposti kaatuvia esineitä – menemme siis keilaamaan! Meillä on vuoro Myllypuron keilahallissa (Alakiventie 2, metroaseman lähellä) kello 18-19. Moodi sponssaa niin, että maksettavaa jää vain 4€ plus 2€ kenkävuokra. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu tällä lomakkeella: Moodi keilailee (elomake.helsinki.fi)

Tiistaina 27.9. teemme perinteisen excun tilastotieteilijöiden kaikkein pyhimpään – Tilastokeskukselle. Excu on kello kolmesta alkaen, yhteislähtö Exactumin aulasta 14:30. Esittelyn lisäksi tarjolla kahvia ja pullaa Moodin alumnien (joita on monta) seurassa. Ilmoittautumislomake: Tilastokeskus-excu (elomake.helsinki.fi).

Lauantaina 1.10. vietämme Oktoberfestiä Kattosauna Sivistyksellä. Kuulemma ainakin hapankaalia on tarjolla. Lisätietoja tulee lähiaikoina.

Ja paljon muuta, pysy kuulolla!

Survomo

Opiskelijahuone Survomo on edelleen paikallaan Exactumin Unicafen välikäytävällä. Siellä saa hengailla ja opiskella vapaasti, ja lounaansakin saa syödä siellä mikäli varsinainen ravintolasali ei houkuta. Kahvi/tee on edelleen halpaa ja juominen täysin omalla vastuulla.

Auttavia käsiä tarvitaan!

13.2.2023 Moodi täyttää kunniakkaat 55 vuotta. Vuosijuhlien järjestelyyn tarvittaisiin innokkaita aktiiveja – jos prameat akateemiset bileet kiinnostavat yhtään, ota heti yhteyttä pj Katja Laineeseen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi). Ei haittaa, vaikket olisi koskaan ollut vujuilla, tekemällä oppii!

Muutenkin Moodi on pieni järjestö, jota koronavuodet ovat kurittaneet. Jos haluat, että tilastotieteen opiskelijoilla on jatkossakin edunvalvoja sekä opiskelijoita ja alumneja yhdistävä järjestö, harkitsethan toimintaan mukaan tulemista. Aikaa se vie vain muutaman tunnin kuussa, ja seura on tilastollisesti parasta. Hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, joten tule vaikka kuuntelemaan 😊 Ensi vuoden hallitus valitaan joulukuun tienoilla.

Toivotan koko Moodin hallituksen puolesta oikein mukavaa lukuvuoden alkua!
Petri, Moodin tiedottaja-työelämävastaava

Moodin hallitus 2022

Mukavaa uutta vuotta uudet ja vanhat moodilaiset!

Tänä vuonna Moodi toimii alla luetellun hallituksen hellässä ohjauksessa. Korona näyttää vielä haittaavan ahkerinta tapahtumatuotantoa, mutta yritetään saada aktiivista toimintaa taas pystyyn heti kun mahdollista! Tämä koskee sekä opiskelijoita että alumneja, kun Moodi toimii nyt toista vuotta hybridijärjestönä.

Jos sinulla on mahtava idea toiminnaksi, ota yhteyttä sopivaan tyyppiin alta tai pistä viestiä koko hallitukselle osoitteeseen moodi-hallitus@helsinki.fi.

Edellisen hallituksen puolesta myös kiitos kuluneesta vuodesta – vaikkei paljoa pystytty tekemään, niin kivoja juttuja kuitenkin!

Moodin hallitus 2022

Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@… ilman ääkkösiä.

 • Puheenjohtaja Katja Laine, @helsinki.fi
 • Varapuheenjohtaja Savi Virolainen, @helsinki.fi
 • Taloudenhoitaja Tapani Linnaluoto, @gmail.com
 • Opintovastaava ja sihteeri Pyry Silomaa, @helsinki.fi
 • Alumni- ja tapahtumavastaava Marianne Laalo, @hotmail.com
 • Työelämävastaava ja tiedottaja Petri Laarne, @helsinki.fi
 • Jäsenvastaava Heikki Hyhkö, @gmail.com
 • Ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava Pihla Oksanen, @gmail.com

Virkailijoina toimivat ulkomaanexcuvastaava Jarmo Kallio ja suhdevirkailija Mikhael Koufos.