Kurja ja Erja

Kurjapiiri eli myyläisten oma kulttuurikerho. Vuonna 2007 syntyi Etelä-Pohjanmaan opintomatkalla mahtava idea: Kurjapiiri sai alkunsa mystisinä aamuyön tunteina. Perustamispöytäkirja kirjoitettiin, ja saman tien valmistui myös perustamissarjakuva. Lisäksi olemme käyneet taidenäyttelyissä, sarjakuvafestivaaleilla, keikoilla ja elokuvissa.

Kurja-piirin esikoistytär Erja-elokuvakerho syntyi tunkkaisen ekskubussin kiitäessä kohti Saksaa syksyllä 2008. Kurjan keskittyessä muuhun korkeakulttuuriin, Erjan duunia ovat elokuvat. Erja on järjestänyt uuvuttavia, mutta suosittuja elokuvamaratoneja. On hurrattu Tähtien sodille, kikatettu Astrid Lindgrenille ja buuattu Mamma Mialle. Maratonien lisäksi Erja tekee myös yleissivistäviä visiittejä elokuva-arkistoon.

Erjan tapahtumista ilmoitetaan sähköpostilistoilla ja niihin ovat tervetulleita kaikki, jotka vähääkään ovat kiinnostuneita elokuvista tai edes hyvästä seurasta. Vaikka vihaisitkin elokuvaa taiteenmuotona ja olisit aina ollut sitä mieltä, että kaleidoskooppi oli paljon parempi formaatti, voit silti tulla mukaan Erjan juttuihin. Kukaan ei katso sinua kieroon, jos haluat tulla illanistujaisiin pelkästään syömään karkkia, nauramaan ja katselemaan kuinka joku pelkää Mamma Miaa niin paljon, että on mentävä toiseen huoneeseen karkuun. Tärkeintä on ”yhdessäolo” ja ”hyvä meininki”. Ja kai ne leffatkin välillä. (Levis 3/12)

Tapahtumista ja tempauksista ilmoitetaan MYYn facebookissa ja sähköpostilistalla.

Vastaavat vuonna 2023 ovat Saku Suhonen ja Mari Kaitajärvi.