Ekskursiot

MYY järjestää vuosittain useita lyhyempiä, tunneista päiviin kestäviä ekskuja sekä sykyisin yhden pidemmän, noin viikon pituisen The Ekskursion eli ”EXQ:n”. Parillisina vuosina se suuntautuu ulkomaille ja parittomina yleensä kotimaahan.

Ulkomaan eksursioista legendaarisimpia ovat olleet retket Brasiliaan, Kiinaan ja Tsernobyliin. Viime vuonna myyläiset suuntasivat vajaaksi viikoksi Länsi-Suomeen ja tänä vuonna on suuntana Puola! Viime vuosina kohteina on ollut Baltian maat, Ahvenanmaa ja Tanska.

Ekskursioillakin MYY kannustaa ympäristöystävälliseen toimintaan monin tavoin. Emme esimerkiksi lennä lentokoneella ja muistamme jätteiden lajittelun myös matkan varrella. Eksursiot ovat hauska ja ikimuistoinen tapa tutustua MYYn toimintaan ja myyläisin. Tulkaa mukaan, otamme teidät avosylin vastaan!

Ekskursio 2018

MYY ry:n perinteinen noin viikon pituinen ekskursio suuntautuu tänä vuonna Puolaan. Noin 42 opiskelijan matka taittuu laivalla ja bussilla. Ekskursion tavoitteena on tutustua ympäristöalan kannalta mielenkiintoisiin kohteisiin sekä ryhmäyttää myös fukseja osaksi MYY ry:n toimintaa. Yleensä ekskursiolla on vierailtu ainakin yhdessä energiantuotantoon tai jätteidenkäsittelyyn liittyvässä kohteessa, virastossa ja luonnonpuistossa tai suojelualueella. Ekskursiolla otetaan ympäristö huomioon vegaanisella ruualla, lentämisen välttämisellä, kierrätykseen panostamalla sekä reitin järkevällä suunnittelulla. Ekskursion suunnittelee ja toteuttaa ekskutiimi, jota koordinoi kaksi ekskuvastaavaa.

Ekskuvastaavat

Mandi Huuki, mandi.huuki[at]helsinki.fi

Aino Syrjänen, aino.syrjanen[at]helsinki.fi