Ekskursiot

MYY järjestää vuosittain useita lyhyempiä, tunneista päiviin kestäviä ekskuja sekä sykyisin yhden pidemmän, noin viikon pituisen The Ekskursion eli ”EXQ:n”. Parillisina vuosina se suuntautuu ulkomaille ja parittomina yleensä kotimaahan. Ulkomaan eksursioista legendaarisimpia ovat olleet retket Brasiliaan, Kiinaan ja Tsernobyliin. Viime vuosina ulkomaankohteina ovat olleet Baltian maat, Tanska, Puola sekä Belgia ja Hollanti. Kotimaassa ollaan käyty esimerkiksi Lapissa ja kierretty Itä-Suomen kansallispuistoja.

Ekskursion tavoitteena on tutustua ympäristöalan kannalta mielenkiintoisiin kohteisiin sekä ryhmäyttää myös fukseja osaksi MYY ry:n toimintaa. Yleensä ekskursiolla on vierailtu ainakin yhdessä energiantuotantoon tai jätteidenkäsittelyyn liittyvässä kohteessa, virastossa ja luonnonpuistossa tai suojelualueella. Ekskursiolla otetaan ympäristö huomioon vegaanisella ruualla, lentämisen välttämisellä, kierrätykseen panostamalla sekä reitin järkevällä suunnittelulla. Ekskursion suunnittelee ja toteuttaa ekskutiimi, jota koordinoi kaksi ekskuvastaavaa.

Eksursiot ovat hauska ja ikimuistoinen tapa tutustua MYYn toimintaan ja myyläisin. Tulkaa mukaan, otamme teidät avosylin vastaan!

Ekskuvastaavia vuonna 2023 ovat Essi Kaila ja Viivi Isotalo. Ekskursio tulee suuntautumaan syys- ja lokakuun vaihteessa Suomen länsirannikolle.