Kirjoituskutsu Napakairaan!

Hei kaikki kulttuurien tutkijat, humanistit, kulttuuria harrastavat ja monimuotoisesta kulttuurista tavalla tai toisella kiinnostuneet! Haluatko julkaista hengentuotoksiasi ja kokeilla journalistisia siipiäsi HYY:n palkitsemassa järjestölehdessä? Tämä on kirjoituskutsumme Napakairaan.

Napakaira on folkloristiikan ja kansatieteen ainejärjestö NEFA-Helsingin lehti, joka ilmestyy vuonna 2019 yhden kerran. Lehti pureutuu artikkeleissaan ympäröivän maailman asioihin kulttuurintutkijan tieteellisellä sekä humoristisella otteella. Emme rajoita aihevalikoimaa tiukasti folkloristiikkaan tai kansatieteeseen, vaan tärkeintä on kulttuurintutkimuksellinen näkökulma.

Tarjoa meille taas tuotoksiasi! Alkusyksystä julkaistavan Napakaira 2019:n kirjoitusten ja kuvitusten deadline on 1.7.2019. Ideat, kysymykset ja valmis materiaali lähetetään päätoimittaja Veera Kujansuulle, veera.kujansuu@helsinki.fi.

Aineisto voi liittyä mihin tahansa kiinnostuksesi kohteeseen, yliopiston ajankohtaisiin asioihin, käymääsi kurssiin tahi tekemääsi työhön tai tutkimukseen! Tekstit voivat olla niin lyhyitä mielipidekirjoituksia tai ajatusleikkejä kuin pidempiä artikkeleita tai esseitäkin. Myös kirja-, elokuva-, peli- ja museoarvostelut sekä kuvitus lehteen otetaan ilomielin vastaan. Aiheita voi lähestyä miltä kantilta tahansa, tai sitten kirjoittaa jotain aivan muuta. Vain taivas on rajana, mutta kulttuurintutkimuksellinen näkökulma on suotavaa.

Antakaahan mielikuvituksen laukata!

Ideoita, osviittaa ja inspiraatiota voi hakea Napakairan vuoden 2018 numerosta, joka voitti HYY:n järjestölehtikilpailun: https://issuu.com/napakaira/docs/napakaira12018 

Vastaa